Lansarea unui Produs

Cuprins proiect Cum descarc?

Cap. I. ANALIZA PIEŢEI DE DESFACERE .3
Cap. II. COMPORTAMENTUL DE CONSUM.6
Cap. III. ANALIZA SWOT.10
Cap. IV. MIXUL DE MARKETING.12
Cap. V. POLITICA DE PROMOVARE.16
Cap. VI. STUDIUL DE FEZABILITATE.20
Cap. VII. PLANUL DE MARKETING INTERN.25
ANEXE


Extras din proiect Cum descarc?

CAP. I
ANALIZA PIEŢEI DE DESFACERE
1.1. Identificarea pieţei
Firma S.C. CRISTAL S.R.L. are ca obiect de activitate producţia şi comercializarea unei game largi de obiecte decorative din cristal: accesorii de masă, pahare de vin şi şampanie făcute din cristal alb, roşu, verde şi albastru, bomboniere, carafe pentru băuturi fine, candelabre, abajururi, sticluţe de parfum, oglinzi din cristal, cutii de bijuterii din lemn ce au în interior oglinzi de cristal, blaturi sau topuri de cristal simplu pentru noptiere şi pentru piese de mobilier special făcute pentru baie, figuri sub formă de animale ( cai, peşti, lebede etc) 
În prezent, firma dispune de un centru de producţie şi de un număr de 9 angajaţi. 
Piaţa totală a obiectelor decorative din cristal este formată din consumatori, care sunt clienţi ai concurenţei şi clienţi proprii, şi nonconsumatori relativi. Firma şi-a diversificat gama de produse pentru a oferi cât mai multe avantaje şi pentru a satisface nevoile clienţilor, în acelaşi timp urmărind să atragă nonconsumatorii relativi. Nonconsumatorii relativi sunt cei care din diverse motive nu sunt prezenţi pe piaţa vizată de noi: fie nu ştiu de produsele noastre, fie nu își permit, fie, pur şi simplu, nu vor.
Cine sunt consumatorii cărora ne adresăm?
Există numeroase produse pe piaţă care să concureze pentru aceeaşi utilizare de care o oferă obiectele decorative din cristal, de aceea noi ne adresăm, în special, consumatorilor cu venituri medii, mari şi foarte mari.
Revista Capital a numărat 300 de români care posedă averi de peste 10 milioane de euro, nouă dintre ei fiind chiar miliardari. Şi se ştie că în clasamentul Capital nu au intrat nici pe departe toţi românii foarte bogaţi, din cauză că topul a fost făcut conform datelor financiare anunţate şi declarate la Ministerul de Finanţe. Studiile companiei de consultanță CPP indică peste 500 de români care câştigă anual peste 10 milioane de euro şi alte 100 de persoane ale căror venituri anuale depăşesc 100 de milioane de euro. Coborând stacheta la un milion de euro, pot fi număraţi nu mai puţin de 11.000 de români care au acest venit. Aceşti oameni reprezintă publicul ţinta pentru produsul nostru.
Majoritatea românilor foarte bogaţi locuiesc în Bucureşti, în partea de nord a oraşului (Pipera sau Băneasa) sau în zonele centrale ale Capitalei (cartierele Primăverii, Herăstrau, Dorobanţi, Floreasca, Dacia, Domenii). Ei sunt obişnuiţi să-şi achizitioneze produsele de lux din străinătate, dar, odată cu apariţia unor jucători de pe piaţa autohtonă care şi-au impus branduri care concurează cu succes pe pieţele externe, având o calitate superioară, devin clienţii fideli ai acestora. Pentru ei, luxul este un stil de viaţă. Este calitatea excepţională a lucrurilor pe care aleg să le cumpere şi să le poarte sau să le folosească, pe care le preferă. Pentru a trăi în această lume rafinată care le oferă experienţe unice, nu contează cât de mulţi bani trebuie să scoată din buzunar. Consumatorul de lux este foarte educat şi sofisticat, a călătorit mult, este un bun cunoscător al modei şi foarte bogat.
Nu suntem în urma altor ţări bogate nici în ceea ce priveşte bijuteriile. Aproape toate mărcile internaţionale de lux sunt prezente oficial în România.
În special clienţii ţintă sunt femeile care iubesc moda şi poartă accesorii şi, de asemenea, au o situaţie materială peste medie atât din mediul rular cât şi urban cu o vârstă peste 25 ani. Tot femeile acestea îşi doresc şi pentru casa tot ceeea ce este mai bun, mai nou, în trend, si mai intresant pentru casă. 
Produsul este destinat în primă fază publicului din România care paradoxal, cu toate că aproape jumătate din populaţia tării locuieşte în mediul rural, iar mulţi români abia işi asigură existenţa, industria decoraţiunilor de lux în care intră şi cele din cristal se dezvoltă cu peste 20% pe an. O mare creştere s-a înregistrat şi în segmentul decoraţiunilor din cristal. România este a doua piaţă de desfacere ca mărime pentru mărcile de lux din Europa de Est, după Polonia.
1.2. Segmentarea pieţei
Piaţa cristalelor şi a accesoriilor din cristale se împarte în special între China şi Europa. Piesele de cristal provenite din spaţiul asiatic sunt în general mai ieftine, destinate oricărui doritor, sunt viu colorate, nu foarte fine sau elegante, dar îndeajuns de accesibile. Dar mult mai bine primite ar fi obiectele de decoraţiuni confecţionate din cristal de o foarte bună calitate şi care sa fie confecţionate în ţara noastră.
Accesorii de masă, de la pahare de vin şi până la platouri, oglinzile din cristal care dau o reflecţie aparte şi continuând cu restul obiectelor decorative dintr-o casă, cutii de bijuterii din lemn ce au în interior mici oglinjoare de cristal sau chiar lemnul încrustat cu cristale. Mai nou se folosesc şi blaturi sau topuri de cristal simplu pentru noptiere sau pentru piese de mobilier special făcute pentru baie. Daca stăm bine sa ne gândim accesorii din cristal putem folosi în toată casa. De acceea şi produsele noastre pot lua diferite forme şi utilităţi, tocmai de accea se adresează unui segment de piaţă larg.
Pentru a vedea cărei pieţe ne adresăm, propun să urmărim principalele grupe de variabile după care se poate face segmentarea fiind: variabile geografice, variabile demografice, variabile psihologice, variabile comportamentale.


Fisiere în arhivă (1):

  • Lansarea unui Produs.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 6€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!