Lansarea unui produs nou pe piață SC Dorna Lactate SA

Extras din proiect Cum descarc?

1. Prezentare generala
SC Dorna Lactate SA a fost infiintata in anul 1997 in Romania, avand ca obiect de activitate colectarea, procesarea si comercializarea laptelui si a produselor derivate ale acestuia. 
Compania s-a dezvoltat diversificand gama de produse, dar si imbunatatind segmentul de transport si distributie.
Intreaga activitate a societatii SC Dorna Lactate SA se bazeaza pe un singur tip de materie prima -  laptele de vaca. Acesta este colectat din 7 judete ( Suceava, Bistrita Nasaud, Cluj, Botosani, Iasi, Neamt, Constanta) prin intermediul retelei proprii (cisterne specializate, puncte de colectare dotate cu utilaje frigorifice, puncte de receptie in locatiile apartinand productiei).
2. Mediul de marketing
A) Forte competitive:
Lapmol SRL se prezinta drept ,,unul din producatorii lideri de produse lactate din Republica Moldova". Compania are 450 de angajati in Chisinau, la fabrica din Calarasi si la fabrica de unt din Lipcani. Lapmol, care vinde produse sub brandul Casuta mea, a fost fondata in 1997. Initial, realiza distributia de produse lactate ale producatorilor locali, fapt de la care vine si denumirea companiei, ,,LAPte MOLdovenesc". 
B) Forte economice:
Dupa 1990, Moldova a intrat intr-un puternic declin economic, din care nu si-a revenit decat in anul 2000.Moldova importa petrol, carbune si gaze naturale, in principal din Rusia. Salariul mediu in Republica Moldova a inregistrat o crestere pozitiva constanta dupa anul 1999, fiind de 5906 lei sau 298 euro in 2018.
Industria de prelucrare a laptelui este reprezentata de 23 de intreprinderi, viabile fiind doar 12 intreprinderi, majoritatea carora se afla in partea de nord a republicii. Republica Moldova este asigurata cu 4-5% de resurse energetice si de combustibil proprii, restul fiind importate. 
Agricultura joaca un rol important in economia Moldovei si contribuie cu peste 16,2% la PIB. Producerea si procesarea agricola genereaza aproximativ 50% din veniturile provenite din export.
Turism: Desi are o suprafata mica, Republica Moldova dispune de un considerabil potential turistic, reprezentat, intai de toate, de aspectul geomorfologic al teritoriului.


Fisiere în arhivă (1):

  • Lansarea unui produs nou pe piata SC Dorna Lactate SA.pptx

Bibliografie

https://www.ladornaromania.ro/
https://ro.wikipedia.org/wiki/Chi%C8%99in%C4%83u
http://consulting.md/rom/statistici-si-publicatii/lactatele-consumate-de-moldoveni
https://stiri.md/article/social/cine-gestioneaza-cele-mai-mari-companii-de-lactate-din-r-moldova
http://www.klausenburglogistik.ro/transport-marfa-moldova/


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!