Leadership in secolul XXI

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE ..2
PARTEA I - STADIUL ACTUAL AL CUNOASTERII IN DOMENIU ..3
PARTEA a II-a - STUDIU DE CAZ ...8
CONCLUZII ...12


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Lucrarea intitulata ,,Leadership in secolul XXI'' prezinta un concept deosebit de important pentru organizatiile din zilele noastre, o arta, o stiinta prin intermediul careia oamenii sunt motivati sa reuseasca pentru ca isi doresc si nu pentru ca li se impune. 
Am ales sa studiez aceasta tema deoarece leadershipul si-a pus amprenta asupra secolului XXI si a cunoscut o evolutie rapida devenind indispensabil. Societatea in care traim are nevoie de lideri, de oameni care sa valorifice resursele umane si care sa fie constienti ca orice idee conteaza si ca angajatii trebuie sa creada cu tarie atat in fortele proprii, cat si in liderii lor. 
Asadar, prima parte a lucrarii analizeaza leadershipul din punct de vedere teoretic, prin prisma evolutiei acestuia in timp, dar si prin realizarea unei paralele intre management si acesta. Tot aici, vor fi prezentate si rezultate ale studiilor din domeniu. 
In cea de-a doua parte, plecand de la notiunile teoretice, am ales sa prezint lideri din zilele noastre, care au un impact pozitiv asupra noilor generatii, fiind o sursa de inspiratie pentru acestia. 
PARTEA I - STADIUL ACTUAL AL CUNOASTERII IN DOMENIU
CAPITOLUL 1. Leadership -  Abordare teoretica
De-a lungul timpului s-a demonstrat ca la baza oamenilor de succes sta leadershipul acestora, capacitatea lor de a influenta, de a genera interes, asteptari sau emotii, dorinta de a construi si aplicarea unei viziuni pe termen lung. Leadershipul nu este doar despre lideri, ci este un tot unitar bazat pe echilibru si care, de cele mai multe ori reprezinta formula castigatoare. Este bine cunoscut faptul ca resursa cea mai importanta din cadrul unei organizatii este omul. Acesta este un factor hotarator in ceea ce priveste succesul sau esecul. Desi angajatorii sunt constienti de acest aspect, nu investesc si nu fac schimbari, ajungand in impas si confruntandu-se cu probleme grave. Leadershipul doreste sa aduca in prim plan importanta unei viziuni atractive, care se poate dovedi a fi o sursa de inspiratie pentru membrii organizatiei. Daca viziunea este una slaba, angajatii nu vor crede in liderul lor, iar acest lucru va eroda incet, dar sigur increderea in fortele proprii si in viitorul organizatiei. 
Rolul liderilor este unul deosebit de important in cadrul unei organizatii deoarece acestia nu numai ca initiaza actiuni in grup, ci si motiveaza, planifica, organizeaza, directioneaza sau monitorizeaza actiunile acestuia pentru a-i indrepta pe acestia catre reusita. 
In zilele noastre, organizatiile sunt precum automobilele, nu merg niciodata singure decat la vale si pentru a putea functiona, acestea au nevoie de oamenii potriviti. Majoritatea oamenilor, indiferent de locul in care se situeaza, ori ca sunt foarte buni, ori foarte slabi, au nevoie de un indrumator, care sa le arate calea si modalitatea prin care o pot strabate. Originea cuvantului leadership se gaseste in cuvantul anglo-saxon ,,laed'', care semnifica calea sau drumul. 
Leadership-ul nu este despre un titlu sau o denumire. Este vorba despre impact, influenta si inspiratie. Impactul presupune obtinerea unor rezultate, influenta este raspandirea pasiunii pe care o ai pentru munca ta si in acelasi timp trebuie sa-ti inspiri colegii de munca si clientii.
Leadershipul a mai fost definit si in termenii relatiei de putere care exista intre lider si adepti, astfel liderul are puterea si o foloseste pentru a impune schimbarea celorlalti. Unii cercetatori vad leadershipul ca un proces transformational care motiveaza adeptii sa obtina rezultate mai bune decat se asteapta de la ei, in timp ce alti cercetatori vad leadershipul din perspectiva deprinderilor si pun accent pe capacitatile care fac posibil un leadership eficient. 
-  Leadershipul este un proces. 
-  Leadershipul implica influenta. 
-  Leadershipul se formeaza intr-un grup. 
-  Leadershipul implica atingerea unui tel.


Fisiere in arhiva (1):

  • Leadership in secolul XXI.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!