Lexus

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 2 fișiere: docx, pptx
Pagini : 26 în total
Cuvinte : 3735
Mărime: 20.84MB (arhivat)
Publicat de: Alexandra R.
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Tarcză Teodora
Facultatea de Stiinte Economice
Universitatea din Oradea, Oradea

Cuprins

  1. 1. Definiții ale marketingului
  2. 2. Descriere
  3. 3. Istoria Lexus
  4. 4. Evoluția Lexus
  5. 5. Lexus vs Toyota
  6. 6. Avantaje și dezavantaje
  7. 7. Concurenti
  8. 8. Concepte
  9. 9. Concluzii
  10. 10. Bibliografie

Extras din proiect

1. Definiții ale MARKETINGULUI

"Marketingul nu este doar un compartiment, ci o întreagă filozofie de afaceri. Numai acceptând acest lucru firma poate deveni o firma organizata dupa principiile marketingului modern."

Ph. Kotler

"Marketingul are o importanță atât de mare încât nu poate fi tratat ca o funcție separată. El reprezintă o întreagă afacere privită din punct de vedere al rezultatului final, adică prin prisma clientului."

Peter Drucker .

"Marketingul cuprinde toate activitatile prin care o firma se adapteaza într-un mod creator la mediul în care opereaza."

Roy Corey

"Marketingul conduce la evitarea tentatiilor si capcanelor din perspectiva exigentelor economiei de piata, contribuie la asigurarea flexibilitatii si adaptabilitatii firmei în mediul social în care se integreaza."

prof. dr. univ. Ion Smedescu

Marketingul nu înseamna vânzari, ele fac parte, dar marketingul este mult mai mult.

Peter Drucker observa ca scopul marketingului este sa faca vânzarea inutila.

Prima definitie data conceptului de marketing a fost formulata de Asociatia Americana de Marketing (înfiintata în 1973): "realizarea activitatilor economice care dirijeaza fluxul bunurilor si serviciilor de la producator la consumator sau utilizator".

Conform acestei definitii, marketingul este privit ca un concept de natura economica care implica o anumita abordare a proceselor economice, iar conceptul respectiv este un produs al activitatii practice, al realizarilor economice.

Ulterior, acestei definitii i sau adus corecturi si completari de catre cercetatori de renume, cum ar fi Philip Kotler, W.J. Stanton, A. Denner, E. Kelly. Astfel W.J. Staton defineste marketingul ca un întreg sistem de activitati economice referitoare la programarea, preturile, promovarea si distributia produselor si serviciilor menite sa satisfaca cerintele consumatorilor actuali si potentiali.

2. Descriere

Brandul Lexus a fost creat ca o alternativă accesibilă la mașinile de lux ale altor companii automobilistice. Mai luxoase decât competitoarele din Europa și America, automobilele japoneze se vând la un preț ceva mai scăzut. Parte a celebrei companii Toyota, Lexus produce încă de la înființare unele dintre cele mai avansate mașini din punct de vedere tehnologic de pe piață. Iar dacă există un automobil de lux accesibil, atunci acesta este, cu siguranță, Lexus.

Lexus a luat naștere oficial în august 1983. Noua marcă a fost creată după ce Eiji Toyoda, președintele companiei Toyota, a luat decizia să lanseze un nou brand de mașini de lux, destinate pieței americane. Președintele Toyota Corporation și-a dorit un nume nou și cu priză pentru viitoarele automobile.

Președintele Eiji Toyoda.

Fondatorul Toyota a murit la vârsta de 100 de ani

Eiji Toyoda, omul care a petrecut jumătate de viață gestionânt Toyota Motor și care a jucat un rol integral în ascensiunea Japoniei în una dintre industriile auto de top, a murit la numai câteva zile după ce a împlinit centenarul, scrie The Wall Street Journal.

Toyoda a fost implicat puternic în managementul companiei auto pentru aproape jumătate de secol, fiind chiar președinte al companiei timp de 15 ani.

După ce a făcut turul companiei Ford Motor, în anul 1950, Toyoda s-a întors în Japonia cu ideea de a produce în masă folosind metodele și standardele japoneze. Această idee a devenit baza producției eficiente pe care o înregistrează Toyota, compania producătoare de mașini fiind una dintre cele mai profitabile de pe piața auto.

După o tentativă eșuată de a pătrunde pe piața din SUA, în 1968 Toyota a reușit cu modelul Corolla, la un an după ce Toyoda a preluat funcția de președinte. Pe parcursul celor 47 de ani de existență, Corolla a devenit cea mai bine vândută mașină din lume, cu peste 40 de milioane de unități vândute.

Pentru a evita creșterea tensiunilor comerciale dintre SUA și Japonia în anii 80’, Toyoda a fost responsabil pentru înnaintarea unui plan pentru a crea o producție comună cu General Motors, în Fremont, California, numită New United Motor Manufacturing. A fost prima unitate de producție Toyota din SUA.

Printre deciziile lui Toyoda a fost și aceea să lanseze compania de lux Lexus, în 1983, în anul când a devenit CEO-ul companiei.

Toyoda a renunțat la funcția de CEO în 1992, dar a continuat pe o funcție de onorifică până în 1999, când și-a asumat rolul pe care l-a păstrat până la moarte, acela de consultant.

Printre multe alte decorațiuni și recunoașteri ale meritelor sale, i-a fost acordat Ordinul Soarelui Răsare, în 1990.

Familia Toyoda a schimbat numele companiei deținute în Toyota în 1936, din motive de marketing, crezând că sună mai familiar.

Bibliografie

https://www.autoverificate.ro/analiza-second-hand-toyota-si-lexus/

Philip Kotler, Kevin L. Keller, Managementul marketingului, 2008 full text în format PDFURL

https://www.scritub.com/management/marketing/MARKETING-DEFINITII-CONCEPT22571659.php

https://www.promotor.ro/masini-noi/concepte-auto/lexus-lf-a-concept-150083

https://www.zf.ro/business-international/fondatorul-toyota-a-murit-la-varsta-de-100-de-ani-11348442

https://rallystore.ru/ro/istoriya-kompanii-lexus-kak-sozdavalsya-brend-lexus-kakaya-firma-proizvodit.html

https://www.lexus.ro/car-models/ux/#key-features

https://newsroom.lexus.eu/lexus-lc-elected-best-2021-convertible-in-the-uk/

https://0-100.ro/2012/07/14/in-garajul-nostru-lexus-ct-200h/

Preview document

Lexus - Pagina 1
Lexus - Pagina 2
Lexus - Pagina 3
Lexus - Pagina 4
Lexus - Pagina 5
Lexus - Pagina 6
Lexus - Pagina 7
Lexus - Pagina 8
Lexus - Pagina 9
Lexus - Pagina 10
Lexus - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Lexus.docx
  • Lexus.pptx

Te-ar putea interesa și

Sistemul de Propulsie Hibridă al Autovehiculelor

1. PROPULSIA HIBRIDA A AUTOVEHICULELOR 1.1 Ce este un sistem hibrid? Un sistem hibrid de autovehicul combină două surse de putere efectivă, cum...

Globalizarea economiei

INTRODUCERE In ultimii ani s-a adus in discutie din ce in ce mai mult globalizarea economica. Fiind martorii unor schimbari majore pe plan mondial...

Clauza de Hardship în Contractele Comerciale Internaționale și Române

Cap. I Despre contractul de comerţ internaţional în general Comerţul exterior se concretizează în contracte internaţionale, care generează...

Dinamica autovehiculelor

Cap.1 Alegerea și analiza modelelor similare Pentru stabilirea modelului de autovehicul ce urmează să se proiecteze, trebuie să se ia în calcul...

Analiza Strategiei de Brand a Companiei Toyota

Introducere Pentru crearea unor branduri puternice în ziua de astăzi firmele trebuie să cunoască foarte bine concurența pentru a se putea adapta...

Toyota

Motivatia alegerii marcii Am ales Toyota pentru ca ne plac masinile si stim despre aceasta firma ca este foarte puternica, respective locul 2 in...

Analiza Comparativă la Automobile

Capitolul I Am decis să realizăm analiza comparativă la automobile, mai exact clasa “regina” a celor mai importante marci europene. Ca producători...

Recenzie - Lexus și măslinul de Thomas Friedman

Globalizarea este noul sistem internaţional care a înlocuit sistemul Războiului Rece după prăbuşirea zidului Berlinului. Este de fapt lumea globală...

Ai nevoie de altceva?