Logistica McDonald's

Cuprins proiect Cum descarc?

I. Prezentarea firmei 1
I.1 Aspecte generale 1
I.2 Portofoliul de produse 4
I.3 Micromediul 4
I.4 Macromediul 5
I.5 Locul firmei in cadrul canalului logistic 6
I.6 Particularitatile si importanta logisticii pentru firma McDonald`s 7
II. Organizarea sistemului logistic la firma McDonald`s 8
II.1 Componentele sistemului logistic 8
I.2 Organizarea activitatilor logistice 10
I.3 Costurile logisticii firmei 11
I.4 Identificarea problemelor logistice ale firmei 11
III. Strategii, metode, tehnici pentru imbunatatirea eficientei si eficacitatii logisticii firmei 13


Extras din proiect Cum descarc?

I. Prezentarea firmei
I.1 Aspecte generale 
McDonald's Romania este o filiala a companiei internationale McDonald's Corporation si are sediul principal in Bucuresti, sector 1, Intrarea Straulesti, nr. 35-45.
Firma a fost inregistrata sub denumirea MC DONALD'S ROMANIA SRL avand codul de identificare fiscal 6205722 cu numarul de inregistrare J40/16755/1994 in Registrul Comertului si un capital social de 44.275.010 lei.
Domeniul principal de activitate al societatii il reprezinta ,,Servicii de alimentatie publica -Restaurante" conform codului CAEN 5610.
Primul restaurant McDonald's, in tara noastra, si-a deschis portile in data de 16 iunie 1995 la parterul Complexului Comercial UNIREA, deschidere ce a coincis cu stabilirea recordului de tranzactii in ziua deschiderii la nivel central european.
La scurt timp, McDonald's a adus in Romania si un nou concept de servire a clientilor, direct din masina. Primul restaurant Drive-Thru a fost deschis pe Drumul National 1 Bucuresti -Ploiesti, in fata Complexului Comercial PRISMA, in data de 29 decembrie 1995.
In anul 1999 a fost construit si primul restaurant McDonald`s mobil, succesul inregistrat de acest restaurant pe roti determinand compania sa inceapa constructia unei noi unitati de acest fel.
Din dorinta de a veni mereu in intampinarea consumatorilor si de a le oferi acestora noi experiente, s-a trecut la construirea sau amenajarea de restaurante tematice. In Bucuresti si Tg. Mures functioneaza deja restaurante McDonald`s cu specific Rock-n-Roll si Cinema.
In prezent filiala detine o retea de 62 de restaurante in 21 de orase (Bucuresti, Cluj, Suceava, Pitesti, Ploiesti, Timisoara, Brasov, Oradea, Constanta, Iasi, Arad, Galati, Craiova, Ramnicu Valcea, Sibiu, Buzau, Deva, Targu Mures, Baia Mare, Bacau, Piatra Neamt) cu peste 140.000 de clienti zilnic.
In toata lumea, peste 70% din restaurantele McDonald's sunt operate de catre francizori independenti, 22% din restaurante sunt operate de ramurile locale ale Corporatiei McDonald's, 13% sunt operate prin asociere sau sub licenta. Se ofera suport si consiliere in alegerea locatiilor, instalarea echipamentelor, francizorul participand la luarea deciziilor si asumandu-si responsabilitatea pentru profituri sau riscuri. Cheltuielile de publicitate si promovare sunt suportate de francizor.
Viziunea McDonald`s Romania se circumscrie viziunii companiei francizoare,
canalizandu-se pe stabilirea unei legaturi emotionale cu clientii. Marina Zara, marketing director la McDonald`s Romania isi exprima convingerea ca tinerii sunt o valoare si reprezinta un potential urias pentru dezvoltarea afacerii.
,,Conecteaza-te la pasiunea unei persoane si vei fi conectat la acea persoana" este ideea
sugerata de campaniile realizate, care promoveaza valorile cu care se identifica McDonald`s:
atitudine, stil de viata, optimism, energie, prospetime, interactivitate, libertate, independenta,
lipsa de griji.
Misiunea companiei este promovarea unui mod de alimentatie sanatos si convenabil, ca solutie optima pentru un mod de viata dinamic, cat si schimbarea perceptiei unor grupuri de consumatori care privesc McDonald`s ca pe ,,o placere vinovata".
Structura organizatorica a companiei McDonald's Romania este formata din doua compartimente principale:
o Departamentul de Operatiuni, care conduce si gestioneaza activitatea de baza a companiei, respectiv tot ceea ce tine de restaurante si celelalte departamente (financiar, marketing) care asigura suportul desfasurarii acestei activitati.
o Departamentul de Dezvoltare


Fisiere in arhiva (1):

  • Logistica McDonald's.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!