Logistica serviciilor financiare în cadrul instituției medico-sanitare publice Spitalului Ragional Nisporeni

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Introducere .3
1.1. Conceptul de logistica
2. Logistica fluxurilor financiare ..4
2.1. Logistica fluxurilor financiare: definitie, caracteristici
2.2. Functiile fluxurilor financiare
2.3. Clasificarea fluxurilor financiare
2.4. Riscurile fluxurilor financiare
2.5. Sistemul financiar
3. Studiu de caz ...7
3.1. Istoricul institutiei medico -  sanitare publice Spitalul Raional Nisporeni
3.2. Sursele de finantare al Spitalului Raional Nisporeni
3.3. Structura principalelor cheltuieli bugetare al Spitalului Raional Nisporeni
4. Concluzii ...11
5. Surse ..11


Extras din proiect Cum descarc?

I. Introducere
1.1. Conceptul de logistica
Logistica isi are inceputurile inca din perioada antica. Grecii antici presupuneau prin notiunea de logistica arta de a efectua calcule, iar in Roma Antica se interpreta ca distribuirea produselor de consum. Mai tarziu, termenul ,,logistica" a fost atribuit strategiilor militare de distribuire a fortelor armate si a tuturor resurselor necesare intrtinerii acesteia.
In prezent, logistica reprezinta o operatiune de gestiune a fluxurilor materiale, informationale si financiare in domeniul productiei si serviciilor de asistenta, astfel, ea cuprinde toti pasii unui proces de fabricatie si toate activitatile de armonizare a spatiului si timpului cu bunurile si persoanele, inclusiv gruparea lor.
Pentru a asigura circulatia eficienta a fluxurilor de marfuri, sunt create si utilizate fluxuri de logistica financiara, adica fluxurile financiare sunt strans legate de vanzarea de bunuri si servicii, investitii, livrari de bunuri si echipamente materiale, banci, burse, companii de asigurari, procese tehnologice etc. Schemele fluxurilor financiare sunt dezvoltate obligatoriu in toate corporatiile si bancile straine.
II. Logistica fluxurilor financiare
2.1. Logistica fluxurilor financiare: definitie si caracteristici
Fluxul financiar reprezinta mijloacele financiare, care circula, in sistemul logistic, precum si intre sistemul logistic si mediul extern, necesare pentru asigurarea miscarii eficiente a fluxului material. Din aceasta definitie rezulta si caracteristicile fluxului financiar: 
a) Fluxul financiar in logistica nu este pur si simplu transferarea resurselor financiare, dar este si o miscare orientata spre un oarecare scop;
b) Miscarea resurselor financiare spre o oarecare directie este conditionata de necesitatea asigurarii transferului fluxului material corespunzator;
c) Miscarea resurselor financiare se efectueaza sau in sistemul logistic, sau intre sistemul logistic si mediul extern.
Scopul deservirii financiare a fluxurilor materiale in sistemul logistic este asigurarea deplasarii acestora avand la dispozitie resursele financiare necesare, in termenii stabiliti, folosind cele mai eficiente surse de finantare. Traseul fluxurilor materiale, informationale si a fluxurilor financiare este reprezentat in figura 1.
Figura 1. Schema miscarii fluxurilor materiale, informationale si financiare in procesul efectuarii platilor prin virament
Din figura rezulta ca fluxul informational privind circulatia ordinelor de plata si a altor documente are aceeasi directie ca si fluxul material. Totodata, fluxul financiar are directie opusa in raport cu fluxul material. Fiecare forma concreta de plata prin virament (operatiune contabila prin care o suma de bani trece dintr-un cont in altul, suma nefiind varsata in numerar) prevede respectarea anumitor reguli privind miscarea produselor, documentelor si resurselor.
2.2. Functiile fluxurilor financiare vizeaza:
1. Fluxurile de intrare reale ce privesc achizitiile, precum si cele de iesire - vanzarile. Cunoasterea fluxurilor si dimensiunile lor permite o finantare corecta, evitandu-se stocarile, supradimensionarile cu efecte asupra rotatiei capitalului. 
2. Intrarile reale ale ciclului care antreneaza fluxuri financiare de iesire, pe cand fluxurile reale de iesire genereaza fluxuri banesti de intrare. 
3. Intensitatea fluxurilor care este influentata de decalajele ce apar intre intrarile si iesirile monetare (financiare in sens larg), respectiv intre iesirile de bunuri si servicii si intrarile monetare, financiare.


Fisiere în arhivă (1):

  • Logistica serviciilor financiare in cadrul institutiei medico-sanitare publice Spitalului Ragional Nisporeni.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

-  http://www.lib.ase.md/wp-content/uploads/publicatii/Publicatii%20Asem_2005/CD_2005/1/Tehnologiile%20comerciale%20si%20logistica.pdf
-  file:///C:/Users/Admin/Downloads/Finante.pdf
-  https://www.spitalnisporeni.md/activitatea-financiara/
-  Economistul-sef si contabilul-sef


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!