Managementul proiectelor - recrutarea și selecția unui nou angajat la CEC Bank

Extras din proiect

1.Proiect .Natura si scop
Scopul proiectului
Prin proiectul pe care il vom realiza urmarim recrutarea si selectia unui nou angajat pentru un post ramas vacant la CEC BANK, sucursala Rm. Valcea. Postul pus la concurs este de consultant financiar
Proiectul nostru este unul obisnuit, de dimensiune mica si implica costuri relativ mari.
Proiectul nostru ca orice alt proiect implica oameni, exista pentru o perioada de timp limitata si definita, are in prim plan schimbarea(inlocuirea unui angajat),avem tinte bine definite si de asemenea resurse financiare si umane.
Intentionam sa respectam fazele ciclului de viata al unui proiect (conceptia,nasterea si dezvoltarea,maturitatea, senectutea si finalizarea),toate acestea pentru a obtine rezultatele dorite in conditii de eficienta maxima .
Responsabilitatea pentru derularea etapelor recrutarii si selectie revine departamentului de resurse umane care este format din 3 membrii ( Bratescu Ioana Dorina, Daja Catalina Alina si Tomita Iuliana),care este puntea de comunicatie cu candidatii din exterior. Decizia finala pe care o luam la finalizarea proiectului ii apartine managerului de proiect (Solomon Alina Maria).
Trasaturile managerului :
- poseda capacitatea de a coordona si conduce echipa in vederea atingerii scopului urmarit ;
–personalitatea manageriala a acestuia s-a construit in timp (experienta); 
- are sentimentul ca isi asuma lucrurile pe care le face- si se implica in realizarea lor;
- are o judecata sanatoasa
- este o persoana creativa (are obiectii in fata celorlalti ,planificarea , metodele de lucru,organizarea , structura proiectului,rezolvarea proiectelor ,diminuarea riscurilor) 
Obiectivele procesului de recrutare
Un proiect de recrutare eficient trebuie să ţină seama de obiective adeseori contradictorii. Unul dintre obiective îl constituie crearea unui grup de candidaţi, deşi uneori acest grup poate fi prea larg şi, astfel, genera costuri ridicate . Trebuie să fie atraşi candidaţi bine pregătiţi şi cu un interes real pentru postul respectiv.
Trebuie luate în consideraţie şi efecte post-recrutare: persoanele angajate trebuie să se dovedească eficiente şi să petreacă un timp rezonabil de îndelungat în cadrul organizaţiei.
Figura 11. – Decizii strategice în procesul de recrutare. (Sursa: Burloiu P. Managementul Resurselor Umane, Editura Lumina Lex, Bucureşti, 1997)


Fisiere în arhivă (1):

  • Managementul Proiectelor - Recrutarea si Selectia unui Nou Angajat la CEC Bank.rtf

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!