Marketing Financiar-Bancar

Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul 1
Scurt istoric asupra creditelor de nevoi personale
Aparitia acestui tip de produs pe piata romaneasca a avut loc, cum era firesc, tot intr-un moment de crestere accelerata a preturilor. 
Principalul avantaj al acestor produse bancare il reprezinta dobanzile mici la care este oferit creditul. Rata dobanzii este practic la fel de scazuta ca la un credit pentru locuinta, cel mai ieftin produs de finantare pentru populatie.
Creditele de acest tip sunt foarte populare in Occident pentru finantarea achizitiilor de mare valoare. Cele mai frecvente utilizari se regasesc in zona modernizarii si reamenajarii locuintelor. Exista si cazuri cand acest tip de imprumut, avand dobanda mai redusa, este folosit pentru stingerea datoriilor acumulate la produse de creditare cu dobanzi foarte mari (cardurile de credit). Insa dobanda atractiva il face sa fie folosit si pentru finantarea cheltuielilor legate de educatie, pentru cumpararea unui autoturism sau pentru achizitionarea unei resedinte de vacanta.
Primul credit de nevoi personale pe piata romaneasca a fost oferit de catre Banca Transilvania in anul 2003, ca mai apoi acest produs sa fie adoptat si de celelalte banci de pe piata, fiecare aducandu-i imbunatatiri pentru a-si mari avantajul concurential.
Asadar, cum alegem cel mai bun credit? Dobanda e hotaratoare? Da, dar comisioanele o pot majora chiar si cu trei puncte. Cat de mare e suma pe care o putem obtine? E si acesta un criteriu important. In lei sau in valuta? Stim ca cele in euro sau dolari sunt mai ieftine. Conteaza si banca, pentru ca nu oricine iti ofera servicii de calitate si acces rapid la un credit.
Capitolul 2
Realizarea unei analize succinte a experintei, respectiv a activitatii, 
bancilor Transilvania si Piraeus pe piata din Romania
2.1. Banca Transilvania
Povestea de succes a bancii a inceput in Cluj-Napoca, acum 14 ani, din initiativa unor oameni de afaceri din Cluj. Ideea a fost aceea de a crea o banca locala, un brand de Cluj. Spiritul antreprenorial al fondatorilor sai a determinat consolidarea pozitiei Bancii Transilvania, intr-o prima etapa, in Cluj si, ulterior, la nivel regional. Banca si-a orientat la inceput activitatea spre sectorul IMM si, datorita cererii pietei, in scurt timp aceasta a inceput sa se dedice si domeniului retail. 
In anul 1997 Banca Transilvania a devenit prima institutie bancara din Romania, care a fost cotata la Bursa de Valori Bucuresti, ceea ce a insemnat recunoasterea valorii sale pe piata si a transparentei actiunilor bancii. 
Din anul 2002, Banca Transilvania are un management modern, cu un know-how international, care a imprimat bancii un stil diferit, caracterizat prin deschidere si flexibilitate. 
In plus, Banca Transilvania inseamna un grup financiar puternic, Grupul Financiar BANCA TRANSILVANIA, care ofera pietei servicii integrate – banking, administarea investitiilor, finantarea consumatorilor, leasing, tranzactii mobiliare, factoring, pensii private - prin intermediul companiilor sale: BT Asset Management S.A.I. S.A., BT Direct, BT Leasing, BT Securities, BT Finop Leasing IFN SA, Compania de Factoring si BT AEGON. In toate actiunile sale, Banca Transilvania are suportul Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care este actionarul sau semnificativ.
Banca Transilvania este structurata pe patru linii de afaceri: retail, IMM, corporate si Divizia pentru Medici. Astfel, banca si-a format echipe specializate si un portofoliu complex de produse si servicii, pentru a sustine dezvoltarea acestor trei directii. Banca Transilvania are peste 1 milion de clienti activi


Fisiere în arhivă (1):

  • Marketing Financiar-Bancar.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!