Marketing International - Siria

Cuprins proiect Cum descarc?

Cap. 1 Prezentarea pe scurt a tarii
Cap. 2 Sistemul economic general al tarii
2.1 Sistemul general al economiei
2.2 Sanatatea climatului de afaceri
Cap. 3 Standard general de viata
Cap. 4 Analiza tarii
4.1 Structura pietei la nivel comercial
4.2 Canale de distributie folosite
4.3 Functii si activitati de marketing realizate
4.4 Modele si comportament de cumparare
4.5 Infrastructura de marketing
4.6 Geografia , climatul si impactul asupra comp. de cumparare
4.7 Legi si reguli fundamentale cu impact asupra marketingului
4.8 Cultura si influenta sa asupra practicilor de afaceri
Cap. 5 Concluzii , recomandari
Cap, 6 Surse de informare
Cap. 7 Anexe


Extras din proiect Cum descarc?

Cap. 1 Prezentarea pe scurt a tarii
Siria este situata in regiunea supranumita "Cornul Abundentei", care formeaza un arc adanc incepand din Irak, trecand pe la confluenta fluviilor Tigru si Eufrat, cuprinzand teritoriul Siriei centrale si al Istraelului si continund pana in Valea Nilului in Egipt. La nord si la sud de aceasta regiune, se intind deserturi vaste si stepe care au fost transformate partial in ogoare rodituare, datorita irigatiilor artificiale (practicate aici de mii de ani). Teritoriul Siriei se desfasoara pe cca 5? latitudine (32?22 - 37?19  lat. N) si 7? longitudine (42?21 - 35?46  longitudine E). Are o suprafata de185.180 km2 si se extinde pe 793 km de la ENE la VSV si 431 km de la SSE la NNV. Se invecineaza la nord cu Turcia, la est si sud - est cu Irak , la sud cu Iordania, la sud- vest cu Istrael, iar la vest cu Liban si Marea Mediterana. Linia de coasta se intinde pe o lungime de 193 km. 
Relief: La fel ca majoritatea statelor din Orientul Apropiat, Siria este o tara arida, cu relief predominant desertic, in care pustiurile ocupa peste o treime din teritoriu.
In Siria se deosebesc doua regiuni geografice principale: cea vestica si cea estica. Regiunea vestica cuprinde platoul ingust si lantul muntos Jabal Ansariyya, prelungit in sud cu muntii Antiliban si Hermon (unde se gasesc izvoarele Iordanului), care izoleaza interiorul tarii de mesele de aer umed dinspre Marea Mediterana. Partea estica este ocupata de o stepa vasta. Aceasta este traversata de Eufrat, care da nastere pe malurile sale unor adevarate oaze.
Clima: Climatul variaza de la tipul mediteranian, in vest, la cel desertic, extrem de arid, din zona estica. Regiunile de coasta au veri fierbinti si ierni blande. In munti, caldura verii este moderata in functie de altitudine, iar iernile sunt mai severe. Zonele de stepa si cele desertice au veri extrem de fierbinti si aride si variatii considerabile de temperatura, in timpul iernii, ce variaza intre 21?C si sub 0?C. Temperaturile medii, la Damasc, variaza intre 21?C si 43?C, in august, si intre -4?C si 16?C, in ianuarie. Precipitatiile ating, in medie, in jur de 750 mm, pe coasta, aproximativ 1.250 mm,in unele zone montane, si sub 250 mm in est, pe o suprafata ce masoara trei cincimi din suprafata totala a tarii. In anii secetosi, precipitatiile scad la jumatate.
Apele: Principalele cursuri de apa sunt: Eufratul - care strabate teritoriul Siriei pe directia NV - S, trecand prin localitatile: Ar Raqqah Dayr az Zawr, Al Myadin si Abu Kamal; Orontes dreneaza partea central - vestica pe directia sud - nord. Formeaza pe cca. 21 km granita cu Turcia si se varsa in Marea Mediterana, in aval de Antalyia (Turcia).Exista si un lac la Burhayrat al Asad.
Flora si fauna: Campia de coasta este o zona intens cultivata, iar putina vegetatie salbatica este formata din tufisuri, cum este tamariscul. Pe versantele nordice ale muntilor Ansariyah se gasesc palcuri de pini, in timp ce in zonele mai uscate din centru cresc stejari si tufisuri. Terebintul este intalnit in zonele de dealuri joase ale stepelor, iar in zonele de campie creste pelinul.Cateva sectoare din Jabal Ad -Duruz sunt acoperite de tufe dense de maquis. 
Fauna Siriei include specii tipice zonei est - mediteraneene si specii tipice desertului. Numarul ursilor din munti este in continua scadere. Antilopele se gasesc in zonele unde se poate pasuna si unde nu sunt vanate intens. In unele zone cresc si caprioare. Printre animalele mici se numara veverita, pisica salbatica, vidra si iepurele de camp. In desert, viperele, soparlele si cameleonii sunt destul de numerosi. Speciile de pasari ale zonei sunt flamingo, pelicanul, rata, becata si alte pasari de vanatoare.
Populatia si asezarile umane: Concentrarea maxima a populatiei se inregistreaza in campia litorala de vest (peste 250loc.| km2) si in Depresiunea Gonta. Cea mai mica densitate a populatiei este specifica zonei desertice din partea central estica (sub 3 loc.| km2). Populatia este formata din arabi (90,3%), kurzi, armeni,etc. Din punct de vedere administrativ, teritoriul Siriei este impartit in 14 provincii. Limba oficiala este araba, dar se vorbesc si kurda, armeana, aramaica, circassiana, engleza, franceza,etc. Natalitatea era, in 2005, de 28,29%, mortalitatea, de 4,88%, iar suportul natural, de 2,34%. Populatia urbana reprezinta, in 2001, 55%. Orasele principale: Damasc (2.270.000 loc.- est. in 2001). Aleppo (Halab) (2.173.000 loc. - est in 2001), situat in nord - vest, Homs (481.000 loc. - est in 2001), in vest, pe raul Orontes, Hamath, Latakia, situat in extremitatea occidentala, pe litoralul Marii Mediterane.


Fisiere in arhiva (1):

  • Marketing International - Siria.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!