Marketing International - Siria

Cuprins proiect Cum descarc?

Cap. 1 Prezentarea pe scurt a ţării
Cap. 2 Sistemul economic general al ţarii
2.1 Sistemul general al economiei
2.2 Sănătatea climatului de afaceri
Cap. 3 Standard general de viaţă
Cap. 4 Analiza ţării
4.1 Structura pieţei la nivel comercial
4.2 Canale de distribuţie folosite
4.3 Funcţii şi activităţi de marketing realizate
4.4 Modele şi comportament de cumpărare
4.5 Infrastructura de marketing
4.6 Geografia , climatul şi impactul asupra comp. de cumpărare
4.7 Legi şi reguli fundamentale cu impact asupra marketingului
4.8 Cultura şi influenţa sa asupra practicilor de afaceri
Cap. 5 Concluzii , recomandări
Cap, 6 Surse de informare
Cap. 7 Anexe


Extras din proiect Cum descarc?

Cap. 1 Prezentarea pe scurt a ţării
Siria este situată în regiunea supranumită "Cornul Abundenţei", care formează un arc adânc începând din Irak, trecând pe la confluenţa fluviilor Tigru şi Eufrat, cuprinzând teritoriul Siriei centrale şi al Istraelului şi continund până în Valea Nilului în Egipt. La nord şi la sud de această regiune, se întind deşerturi vaste şi stepe care au fost transformate parţial în ogoare rodituare, datorită irigaţiilor artificiale (practicate aici de mii de ani). Teritoriul Siriei se desfăşoară pe cca 5˚ latitudine (32˚22 ́- 37˚19 ́ lat. N) şi 7˚ longitudine (42˚21 ́- 35˚46 ́ longitudine E). Are o suprafaţă de185.180 km² şi se extinde pe 793 km de la ENE la VSV şi 431 km de la SSE la NNV. Se învecinează la nord cu Turcia, la est şi sud – est cu Irak , la sud cu Iordania, la sud- vest cu Istrael, iar la vest cu Liban şi Marea Mediterană. Linia de coastă se întinde pe o lungime de 193 km. 
Relief: La fel ca majoritatea statelor din Orientul Apropiat, Siria este o ţară aridă, cu relief predominant deşertic, în care pustiurile ocupă peste o treime din teritoriu.
În Siria se deosebesc două regiuni geografice principale: cea vestică şi cea estică. Regiunea vestică cuprinde platoul îngust şi lanţul muntos Jabal Ansariyya, prelungit în sud cu munţii Antiliban şi Hermon (unde se găsesc izvoarele Iordanului), care izolează interiorul ţării de mesele de aer umed dinspre Marea Mediterană. Partea estică este ocupată de o stepă vastă. Aceasta este traversată de Eufrat, care dă naştere pe malurile sale unor adevărate oaze.
Clima: Climatul variază de la tipul mediteranian, în vest, la cel deşertic, extrem de arid, din zona estică. Regiunile de coastă au veri fierbinţi şi ierni blânde. În munţi, căldura verii este moderată în funcţie de altitudine, iar iernile sunt mai severe. Zonele de stepă şi cele deşertice au veri extrem de fierbinţi şi aride şi variaţii considerabile de temperatură, în timpul iernii, ce variază între 21˚C şi sub 0˚C. Temperaturile medii, la Damasc, variază între 21˚C şi 43˚C, în august, şi între -4˚C şi 16˚C, în ianuarie. Precipitaţiile ating, în medie, în jur de 750 mm, pe coastă, aproximativ 1.250 mm,în unele zone montane, şi sub 250 mm în est, pe o suprafaţă ce măsoară trei cincimi din suprafaţa totală a ţării. În anii secetoşi, precipitaţiile scad la jumătate.
Apele: Principalele cursuri de apă sunt: Eufratul – care străbate teritoriul Siriei pe direcţia NV – S, trecând prin localităţile: Ar Raqqah Dayr az Zawr, Al Myadin şi Abu Kamal; Orontes drenează partea central – vestică pe direcţia sud – nord. Formează pe cca. 21 km graniţa cu Turcia şi se varsă în Marea Mediterană, în aval de Antalyia (Turcia).Există şi un lac la Burhayrat al Asad.
Flora şi fauna: Câmpia de coastă este o zonă intens cultivată, iar puţina vegetaţie sălbatică este formată din tufişuri, cum este tamariscul. Pe versantele nordice ale munţilor Ansariyah se găsesc pâlcuri de pini, în timp ce în zonele mai uscate din centru cresc stejari şi tufişuri. Terebintul este întâlnit în zonele de dealuri joase ale stepelor, iar în zonele de câmpie creşte pelinul.Câteva sectoare din Jabal Ad –Duruz sunt acoperite de tufe dense de maquis. 
Fauna Siriei include specii tipice zonei est – mediteraneene şi specii tipice deşertului. Numărul urşilor din munţi este în continuă scădere. Antilopele se găsesc în zonele unde se poate păşuna şi unde nu sunt vânate intens. În unele zone cresc şi căprioare. Printre animalele mici se numără veveriţa, pisica sălbatică, vidra şi iepurele de câmp. În deşert, viperele, şopârlele şi cameleonii sunt destul de numeroşi. Speciile de păsări ale zonei sunt flamingo, pelicanul, raţa, becaţa şi alte păsări de vânătoare.
Populaţia şi aşezările umane: Concentrarea maximă a populaţiei se înregistrează în câmpia litorală de vest (peste 250loc.| km²) şi în Depresiunea Gonta. Cea mai mică densitate a populaţiei este specifică zonei deşertice din partea central estică (sub 3 loc.| km²). Populaţia este formată din arabi (90,3%), kurzi, armeni,etc. Din punct de vedere administrativ, teritoriul Siriei este împărţit în 14 provincii. Limba oficială este arabă, dar se vorbesc şi kurda, armeana, aramaica, circassiana, engleza, franceza,etc. Natalitatea era, în 2005, de 28,29%, mortalitatea, de 4,88%, iar suportul natural, de 2,34%. Populaţia urbană reprezintă, în 2001, 55%. Oraşele principale: Damasc (2.270.000 loc.- est. în 2001). Aleppo (Halab) (2.173.000 loc. – est în 2001), situat în nord – vest, Homs (481.000 loc. – est în 2001), în vest, pe râul Orontes, Hamath, Latakia, situat în extremitatea occidentală, pe litoralul Mării Mediterane.


Fisiere în arhivă (1):

  • Marketing International - Siria.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 6€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!