Marketing Online

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Marketingul online - o noua moda? 3
2. Evolutia marketingului 5 
3. Instrumentele marketingului online 10 
4. Impactul aparitiei Internetului asupra marketingului - Neteconomia 18 
5. Modele de business aplicate in marketingul online 28 
6. Planul de marketing online 37
7. De la marketing de masa la relationship marketing 50
8. Legislatie privind marketingul online 69
9. Interviu 71
10. In concluzie 74


Extras din proiect Cum descarc?

Marketingul online - o noua moda? 
Un nou stil de viata? Cate putin din fiecare si chiar mai mult. Auzim din ce in ce mai des termenul de marketing online, dar cati dintre noi stim cu adevarat la ce face referire. Marketingul online este definit ca ,,functie organizationala si set de procese permanente desfasurate in spatiul virtual, prin care oamenii sunt incurajati sa ia o decizie de cumparare, de folosire, de urmare sau de conformare a unui produs, serviciu sau valori ale altei persoane" Ca orice teorie noua de management, marketingul tine pasul cu noile tehnologii. De la mesajele transmise pe canalele traditionale (televiziune, radio, reviste, ziare, evenimente de relatii publice, reclame indoor si outdoor), marketingul se muta in spatiul virtual in incercarea de a atrage si de retine noi clienti. La modul general, putem spune ca marketingul online reprezinta forma de promovare si vanzare de servicii si produse pe piata virtuala. 
In acest context, Internetul joaca un rol crucial, el fiind mirajul relevat al comunicarii in timp real cu cei dragi, cu colegii de serviciu sau cu partenerii de afaceri. Satul global de care vorbea Marshall McLuhan nu are azi o identitate spatiala, ci una virtuala. Daca toata lumea vorbeste de Internet, era de asteptat ca acesta sa patrunda si in zona marketingului, a business-ului, facilitandu-se astfel comunicarea intre oamenii de afaceri, intre producatori si posibilii clienti, ducand la generarea si dezvoltarea afacerilor. Astazi vorbim de piete virtuale, unde orice intalnire, negociere, finalizare a unei tranzactii este posibila intr-un interval de cateva secunde sau cel mult minute. 
Intrebarea care apare in acest context este daca marketingul online este o forma de concurenta a marketingului traditional sau vine in completarea acestuia? 
Impactul aparitiei Internetului asupra marketingului este un fenomen radical a carui valenta este greu de cuantificat. Dinamica exploziva a fenomenului determina evolutii imprevizibile care fac ca fundamentele teoriei economice contemporane sa fie zguduite din temelii, punand la grea incercare agilitatea, inteligenta si capacitatea de adaptare a managerilor de azi. La nivel strategic, firmele isi schimba modurile de operare, castigator fiind cel care stie sa manipuleze jocul aliantelor. 
Marketingul electronic/online este un instrument de afaceri ce ofera posibilitati enorme la un cost minimal. Activitatea de marketing pe Internet devine mult mai usoara decat cea prin metodele clasice, chiar daca, potrivit revistei Bilant, piata virtuala se afla inca la inceput, in ciuda numarului crescut de utilizatori - 5 milioane de oameni la nivelul anului trecut. 
Din ce in ce mai multe companii din toate sectoarele economice incep sa realizeze potentialul enorm al noului mediu de comunicatie electronica - Internetul. Pentru a avea acces la un auditoriu de cateva milioane de spectatori si potentiali clienti, marile retele de televiziune au preturi de ordinul zecilor sau sutelor de mii de dolari pentru spoturi publicitare de cateva secunde. Pentru a atinge o asemenea audienta, doar giganti ca IBM, Coca-Cola sau Ford isi puteau permite campanii publicitare de milioane de dolari. Insa prin Internet orice companie isi poate asigura o prezenta neintrerupta, 24 ore pe zi, 365 zile pe an, pentru preturi incomparabil mai mici.
La nivel operational, folosirea tehnologiei Internet duce la eficientizarea activitatii globale a firmei, a aliantei din care face parte, a lantului valoric in care se implica, prin Internet creandu-se astfel valoare. Beneficiarii acestei valori sunt firmele, statul, consumatorii. 
In aceasta lucrare, vom incerca sa demonstram ca marketingul online reprezinta o noua era in marketing, ca este o continuare a acestuia. Pentru aceasta, vom realiza mai intai un scurt istoric al marketingului, pentru a ne lamuri cu privire la momentul de aparitie al acestui domeniu, vom aduce in prim plan caracteristicile marketingului online, vom realiza o comparatie intre mass - marketing si relationship marketing, vom vorbi despre neteconomie, ca o noua ramura a economiei ce permite dezvoltarea marketingului pe Internet. Totodata, vom trece in revista instrumentele marketingului online, vom incerca sa identificam cine face marketing online, care este prototipul cumparatorului online, care sunt pasii unei campanii de marketing pe Internet. Nu in ultimul rand, vom incerca sa identificam caracteristicile marketingului online din Romania si cadrul legislativ in care se desfasoara acesta. In final am realizat un interviu cu o tanara intreprinzatoare, care incearca sa patrunda pe piata online, pentru a afla de la ea care sunt avantajele si dezavantajele unui magazin virtual.


Fisiere in arhiva (1):

  • Marketing Online.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!