Marketing - Studiu de Caz SC European Food SA

Cuprins proiect Cum descarc?

1 Introducere 3
2 Despre firma 4
2.1 Denumire, structura, misiune, activitate. 4
2.2 Angajati 5
2.3 Date financiare 5
3 Micromediul 8
3.1 Analiza furnizorilor 8
3.2 Analiza clientilor 9
3.3 Analiza concurentilor 9
3.4 Firma si avantajele ei 10
4 Macromediul 11
4.1 Mediul demografic 11
4.2 Mediul economic 12
4.3 Mediul natural 14
4.4 Mediul tehnologic 14
4.5 Mediul politic 15
4.6 Mediul cultural 16
4.7 Analiza S.T.E.E.P. 16
5 Mixul de marketing 17
5.1 Politici de produs 17
5.2 Politici de pret 20
5.3 Politici de distributie 20
5.4 Politici de promovare 21
6 Concluzii si propuneri 22


Extras din proiect Cum descarc?

1 Introducere
S.C. European Food S.A., o impresionanta investitie, realizata intr-un areal cu totul deosebit si avand sediul central in Bihor, face parte din cel mai mare grup de companii alimentare est-europene si este una dintre cele mai mari investitii private din Romania.
Fratii Micula au fondat in 1993 Grupul European Drinks ca societate romano-suedeza cu capital mixt. In prezent, Grupul include companiile European Drinks, European Food si Scandic Distilleries.
"Consider ca am avut puterea sa schimbam ceva in aceasta regiune a tarii noastre, in special prin noile locuri de munca create si conditiile de lucru pe care le-am oferit angajatilor nostri. Prin dezvoltarea unui lant de productie pentru produsele noastre in toata Romania, si prin relatiile cu peste 150.000 parteneri de afaceri am devenit o companie nationala puternica. Avand legaturi de afaceri cu multe companii straine, European Drinks a devenit o companie internationala. Pe langa toate acestea, am dezvoltat la Rieni, Stei si Sudrigiu trei dintre cele mai mari platforme industriale alimentare din Europa Centrala si de Est". 
"Cred ca nu exista efort suficient de mare atunci cand rezultatul final este atat de generos: noi, o mana de oameni, am reusit sa demonstram intr-un mod genial ca lucrurile pot merge spre bine in aceasta tara, pentru ca nu cunosc alta companie romana cu o asemenea evolutie deosebita. O evolutie care a sfidat regula renuntarii, un succes exemplar intr-o perioada de tranzitie economica reprezentand inca o mare incercare pentru fiecare om de afaceri privat." 
2 Despre firma
2.1 Denumire, structura, misiune, activitate.
European Food este o companie producatoare de alimente din Romania, parte a grupului European Drinks, din care mai fac parte firmele European Drinks si Scandic Distilleries. Compania produce chips-urile, biscuitii, cerealele, popcorn-ul si pernitele Viva, napolitanele Naty, alunele Olla, cerealele glazurate Rollo, biscuitii sarati Jack Pot, ketchup-ul si pasta de tomate Regal si pastele fainoase Pasta Di'Talia. De asemenea mai produce bere, snacksuri, si cereale pentru micul dejun.
Sediul central al firmei se afla in judetul Bihor, Pantasesti 41, compania detinand si o fabrica de bere la Draganesti. Aceasta a avut o cota de aproximativ 9% pe piata berii, cu brandurile Burger si Servus, fiind lider pe segmentul berii la PET (octombrie 2008). 
In octombrie 1999 a inceput constructia platformei European Food, initial fiind ridicata o hala de 800mp destinata instalarii primei linii de procesare. In ianuarie 2000 a inceput procesul de utilare cu echipamente ultraperformante pentru ca in luna iunie sa fie efectuate primele probe tehnologice. Construirea unor noi linii tehnologice cu o suprafata totala de 9000mp a fost demarata in aprilie 2000 .
Primele produse ale firmei S.C. European Food S.A. au aparut pe piata in luna iulie a anului 2000. Exista deja pe piata romaneasca produse ambalate in borcane pet de 350 ml, 500ml si de 1000ml produse marca regal, codimente asortate, praf de inghetata budinca, pudra de cacao, zahar cristal praf de frisca, maioneza, gemuri. In pungi sau pungi aluminizate se gasesc paste fainoase si produse de mica patiserie (biscuiti, napolitane, snacks) fulgi de cereale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Marketing - Studiu de Caz SC European Food SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!