Extras din proiect
Capitolul I. Produsul
1.1 Motivaţie
În ţara noastră, caşcavalul are o traditţie foarte veche. Documentele istorice menţionează că încă din anul 1374 se producea caşcaval în zona de munte a Ţării Româneşti. Obţinerea, de exemplu, a caşcavalului Penteleu, denumire după muntele unde s- produs este cunoscută de mult timp.
Diferite sortimente de caşcaval se fabrică în special în ţările balcanice, în ţările din Orientul Mijlociu, în ultimii ani producţia de caşcaval extinzându-se şi în Ungaria.
De ce caşcaval? Pentru că este o provocare să intri în acest domeniu. La prima vedere pare ceva foarte simplu...fac aia..aia ..aia..dar nu este deloc aşa.
Am ales produsul pentru ca eram curioasă să observ procesul tehnologic şi mai ales utilajele folosite, intrucât mi-am spus ce poate fi aşa greu, şi mama face caşcaval acasă, dar se pare că reţeta industrializată a caşcavalului nu e chiar aşa de simplă.
Am ales acest produs pentru că eu consider că pe piaţa caşcavalului, toate firmele folosesc aproape aceeaşi reţetă şi mi-am spus ce ar fi dacă aş veni cu un produs nou pe piaţă şi tocmai de aceea m-am decis să schimb o parte din reţetă şi să vin cu una nouă pentru consumatorii de caşcaval.
S-a urmărit prin realizarea acestui proiect obţinerea unor produse de o calitate superioara la preţuri accesibile cumpărătorilor.
Aceste preţuri se pot obţine prin folosirea unor utilaje competitive, cu un consum scăzut de energie şi productivitate ridicată.
1.2 Amplasarea
Firma SC Leca SRL îţi are sediul în localitatea Cluj,România. De ce am ales localitatea Cluj?
Am ales ca amplasare localitatea Cluj în primul rând datorită gradului mai mic de poluare a aerului şi bogăţiei zonei.
După cum bine ştim în zona Ardealului sunt cele mai multe ferme care produc lapte, un lapte sănatos aş putea spune datorită zonei de munte care are alt efect asupra vegetaţiei şi sănătăţii laptelui.
Am ales localiatatea Cluj pentru că sunt mai aproape de furnizori şi nu sunt limitată în a lua de la o firmă anume, am de unde alege o firmă care produce lapte de calitate.
Faptul că sunt mai aproape de furnizori imi aduce un alt avantaj legat de costuri: apropierea de furnizori înseamnă costuri reduse cu materiile prime, materiale şi transport.
Spaţiul folosit pentru realizarea produsului este o hală de 1000 metri pătraţi, am intrat in posesia spaţiului prin intermediul Agenţiei imobiliare Grup Imobil Rezidenţial.
Posesorul acestui spaţiu oferă 2 euro pe metru pătrat negociabil. În urma negocierilor a rezultat un preţ final chirie pe metru pătrat de 1,5 euro la un curs de 3,6 RON.
Chiria pe 1 an de zile va ajunge la 15 mii euro / 1000 metri pătraţi.
Adresa firmei noastre este:
SC Leca SRL
CF: R 2540981
Str. Lombului
Cluj
Tel: +40264 342284
Fax: +40264 345678
1.3 Descriere produs
A . Caşcaval cu măsline Leca
Caşcavalul cu măsline Leca este un produs care satisface mai mult decât oricând nevoile consumatorilor. Este un produs natural, gustos şi care respectă regulile de calitate.
Caşcavalul cu măsline Leca are o formă turtită, în greutate de 3 kg.
Caracteristici organoleptice: coaja acoperă în general numai faţa laterală, este netedă, curată, fără crăpături. Gust- miros plăcut, aromat, puţin sărat, cu bucăţi de măsline care ii conferă şi o aromă aparte.
Ingrediente: zer, lapte de vacă, sare, măsline.
Pentru 1 kg de caşcaval cu măsline se folosesc 0,3 kg zer, 10 l lapte de vacă, 0,03 kg sare, 0,25 kg măsline.
Logistică : produsul e oferit în folii vidate
Preview document
Conținut arhivă zip
- Marketingul Achizitiilor.doc