Marketingul Achizitiilor - Mustar

Extras din proiect Cum descarc?

Reprezentam firma CRISS S.R.L., producatoare de mustar.Scopul nostru este de a oferi produse de cea mai buna calitate, la cel mai bun raport pret- calitate si astfel preocuparea pentru imaginea firmei, a produselor, intr-un domeniu in care concurenta este apriga, este prezenta inca de la inceput.
Sediul firmei este in Tecuci, Galati, str. 1 Decembrie 1918, nr. 127, telefon: +4 0236 751 825, fax; +4 0236 751 825,societate inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/23478/2004, cod fiscal R6615341,cont 251101104181000485312,reprezentata prin Cristina Dragan, director general, telefon mobil: +4 0740 575 151, sau pe adresa noastra de Internet, www.criss.ro.
Societatea este cu capital privat, integral romanesc iar cladirea in care ne desfasuram activitatea, in valoare de 4,5 mld lei, este proprietatea noastra.
Intr-o piata deja aglomerata de produse similare, avand o concurenta destul de mare atat in oras, firme precum ATFAB S.A, LUCCULUS sau ARGHICOM S.A fiind bine cunoscute pe piata nationala, cat si in intreaga tara(S.C PAPALITO S.A, MUSCHETAR S.A, KNORR sau BUNICA), odata cu extinderea treptata dar rapida a retelei proprii de distributie vom avea asigurat succesul in promovarea produsului nostru si vom da exemple celorlalti producatori autohtoni de mustar, in initiativa lor.
Am ales mustarul stiind ca acesta este unul din condimentele cele mai des folosite in alimentatie, mai ales alaturi de carne si de alte produse derivate, ca mirodenie la diverse salate, precum si ca ingredient in diverse maioneza, sosuri, marinate.Datorita substantelor pe care le contine, mustarul este un excitant al mucoasei stomacale, provocand o puternica secretie a sucurilor gastrice.
Mustarul este cunoscut ca si planta de catre om si cultivat, de circa 3000 de ani. Initial el a fost cultivat in China, dupa care s-a raspandit in lume si a fost cunoscut de catre greci cu circa 400 de ani inainte de nasterea lui Hristos.Medicii greci din antichitate aveau un foarte mare respect pentru proprietatile medicale ale mustarului incat au atribuit descoperirea sa lui Aesculap. De altfel boabele de mustar au fost pomenite si inBiblie in pilda Grauntelui de mustar: "Imparatia cerurilor se aseamana cu un graunte de mustar, pe care l-a luat un om si l-a semanat in ogorul sau. Grauntele acesta, intradevar, este cea mai mica dintre toate semintele;dar dupa ce a crescut este mai mare decat ierburile si se face un copac, incat pasarile cerului vin si isi fac cuiburi in ramurile lui.". Egiptenii ,romanii, grecii foloseau praful de mustar si boabele ca si condimente, inca din antichitate. Romanii utilizau mustarul atat ca aliment cat si ca medicament. De altfel se folosea faina de mustar, obtinuta prin macinarea boabelor pentru prepararea unor bai care sa incalzeasca picioarele. Mustarul combinat cu apa calda cresc tensiunea arteriala si duc la o mai buna circulatie a sangelui. Daca aveti insa probleme cu tensiunea, acest lucru nu se recomanda. De asemenea pasta de mustar se folosea impotriva durerilor de articulatii, pasta fiind infasurata in carpe in jurul locurilor care dor.
De altfel romanii au fost primii de la care avem o reteta pentru prepararea mustarului datand din secolul 1 dupa Hristos, ei fiind primii care au inceput sa produca mustar la nivel industrial. Creau un amestec de seminte de mustar macinate, ulei de masline, miere si otet pentru sosuri de salate. In secolul al 8-lea mustarul apare pomenit pentru prima data in Europa Centrala, intr-o scriere despre Carol cel Mare.
In secolul XIII Franta este tara care producea cele mai diverse forme de mustar. De altfel in aceasta perioada orasul Dijon a primit un monopol pentru producerea mustarului in Franta. Mustarul era produs acolo cu must in loc de otet, de aici provenind si numele frantuzesc pentru mustar: moutarde, de unde a provenit mai apoi si englezescul mustard. In evul mediu mustarul era sinonim al bogatiei. Tot in acea perioada mustarul era privit ca medicament pentru aparatul digestiv. Papa Ioan al XXII-lea , entuziasmat de caracteristicile mustarului, a creat in randul bucatarilor ce-l deserveau postul Grand Moutardier Du Pape. De altfel , "Cand este infrunzit " scria un medic din 1699, "mustarul are efectul de-a revigora spiritul, a intari memoria, a elimina starea de moleseala, pe langa faptul ca este cunoscut ca remediu impotriva scorbutului..." Tusser mentioneaza cultivarea sa in gradini in secolul al XVI-lea, iar Shakespeare face aluzie la acesta de mai multe ori:mustarul Tewkesbury este mentionat in Henry IV. Intr-o lucrare din 1657 , se scrie: "In Glostershire langa Teuxbury se cultiva mustar care este prelucrat apoi in mingi mari care sunt aduse la Londra si in alte locuri indepartate si este laudat ca fiind cel mai bun lucru pe care si-l poate cumpara lumea.
In secolul al XVIII-lea s-a observat ca mustarul este mult mai usor de folosit daca este macinat. De atunci prepararea sa consta in principal in macinare si amestecare a prafului cu apa, fiind folosita apoi aceasta pasta pentru prelucrari ulterioare.
Exista trei sortimente de mustar: alb(sinapis alba) maroniu si negru(brassica nigra). Toate sortimentele fac parte din familia Brassicaceae, ce este raspandita atat in Europa cat si in Asia. Mustarul maroniu denumit si mustar Sarepta sau Mustar Romanesc maroniu (Br. juncea) precum si Mustarul Maroniu Indian ( Br. integrifolia ) sunt folosite pe larg la scara industriala, deoarece pot fi prelucrate mai usor la nivel industrial, si prin urmare se obtine un mustar cu un cost de productie mai mic. De asemenea foarte folosit in alimentatie este si mustarul alb, datorita faptului ca isi pastreaza gustul propriu mai bine chiar si cand este amestecat cu apa. 
Mustarul alb are frunzele acoperite cu peritori aspri, florile dispuse in ciorchine, iar fructele in forma de pastai de forma alungita, de asemenea acoperite cu perisori aspri, in aceste pastai se dezvolta semintele de forma sferica, cu diametrul variind de la 2 la 3 mm, de culoare alba-galbuie si cu greutatea de circa l mg. Aceste seminte contin ulei alilic, componenta principala a mustarului, in proportie de 30-36%. Turtele rezultate prin presarea uleiului se utilizeaza la prepararea mustarului de masa.
Mustarul negru, spre deosebire de mustarul alb, contine seminte de culoare rosie-bruna, aproape negre, de forma sferica, iar diametrul acestora este ceva mai mic (1-1,5 mm). Semintele de mustar negru sunt mai putin bogate in ulei alilic (18-24%) si se utilizeaza, de asemenea, in alimentatie.
In semintele de mustar alb se gaseste o glucozida, sinalbina, cu formula generala C30H44N2O16, care da gustul de iute al mustarului alb. Componenta principala insa a semintelor de mustar negru este o alta glucozida, denumita sinigrina, care de asemenea da gustul de iute acestei varietati de mustar.


Fisiere in arhiva (1):

  • Marketingul Achizitiilor - Mustar.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!