Marketingul in Administratia Publica intr-o Primarie - Primaria Timisoara, Romania

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Introducere in domeniul Marketingului Public
2. Necesitatea marketingului in institutiile publice din Romania
3. Prezentarea orasului Timisoara
4. Regulamentul de organizare si functionare a orasului Timisoara
5. Misiune,obiective si scopuri ale Primariei Timisoara
6. Analiza SWOT
7. Analiza macromediului
8. Stabilirea strategiei de marketing
9. Mixul de marketing al Primariei Timisoara
10. Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

1. Introducere in domeniul Marketingului Public
Marketingul public ca o functie organizationala si un process de creare,comunicare si furnizare a unor servicii publice pentru clienti si de managerizare a relatiei cu acestia in folosul organizatiei si publicului.
Marketingul s-a concentrate in mai multe directii:pe oferirea de produse si servicii,pe institutii /agentii /organizatii,pe functii de deservire,pe activitati de conducere si pe probleme sociale,toate centrate pe produsele si serviciile existente,la o noua viziune,bazata pe nevoile consumatorilor cetateni.
Marketingul public sau marketingul in administratia publica este o notiune care vizeaza concepte,principii,metode si tehnici pentru intelegerea si perfectionarea activitatilor de marketing si de executie din institutiile publice si a comportamentului de marketing al functionarilor publici permanenti si/sau alesi din sectorul public.
Marketingul public apare ca o functie a managementului din organizatiile publice conceputa in birourile lor si implementata de functionarii publici.
2. Necesitatea marketingului in institutiile publice din Romania
Pentru organismele si institutiile publice materializarea opticii de marketing se realizeaza prin activitati practice circumscrise marketingului serviciilor publice.
Elementele specifice ale marketingului public se nasc din imbinarea unui ansamblu de factori legati de caracterul ,,public" si de caracterul ,,serviciu" ale activitatilor administratiilor si organizatiilor publice.
Cand vorbim de serviciu public,termenul ,,public" poate avea diferite semnificatii care sunt atasate, fie apartenentei publice (sectorul public),fie misiunii publice (interes general).
In definirea serviciului public pot interveni urmatoarele caracteristici:
- relatia necomerciala este o caracteristica care apare in serviciile publice. O consecinta a acestei situatii este absenta controlului si aprecierii direct prin clienti. Avantajul dat de gratuitatea sau de un pret foarte scazut permite consumatorilor sa continue utilizarea serviciului, chiar daca ei il gasesc mediocru sau inadecvat. O alta consecinta o reprezinta necesitatea cautarii de fonduri in afara pietei; ,,found reising-ul" constituie frecvent un demers practicat de administratii si organizatii publice, chiar daca el ia forme foarte discrete.
- vizarea interesului general - serviciile publice vizeaza interesul general si este inevitabil ca acesta sa nu se opuna uneori intereselor anumitor grupuri. Marketingul recomanda identificarea solutiilor acceptabile pentru toate partile participante (implicate), caci daca este adevarat ca intersul general nu este suma intereselor particulare, tot atat de adevarateste ca acest interes nu este intotdeauna contrar intereselor particulare.
Natura si caracteristicile serviciilor au o mare importanta pentru definirea demersului de marketing in domeniul serviciilor publice.
Din punct de vedere al naturii lor, serviciile publice sunt activitati mai mult sau mai putin tangibile, care au loc, de obicei, in momentul interactiunii dintre cumparator si prestator.
3. Prezentarea orasului Timisoara
Timisoara este situata in sud-estul Campiei Panonice (respectiv in sudul Campiei de Vest), in zona de divagare a raurilor Timis si Bega. Timisoara este resedinta si cel mai mare oras al judetului Timis din regiunea istorica Banat, vestul Romaniei. La 1 ianuarie 2009, avand 311.586 mii de locuitori, era al doilea oras ca populatie din Romania. 
Orasul Timisoara este persoana juridica de drept public, are patrimoniu propriu si capacitate juridica deplina. Orasul poate intra in raporturi juridice cu alte autoritati si institutii publice, cu persoane juridice romane si straine, indiferent de natura acestora, precum si cu persoane fizice, in conditiile legii. Suprafata orasului este de 130,5 km2 si o populatie de 317.660 locuitori , cea ce inseamna o densitate medie de locuire de 2.575 loc./km2 
4. Regulamentul de organizare si functionare a orasului Timisoara
In orasul Timisoara administratia publica locala este realizata de catre Consiliul Local, ca autoritate deliberativa si Primar, ca autoritate executiva.
Administratia publica are ca obiect realizarea valorilor care exprima interesele statului sau ale unei comunitati distincte, recunoscuta ca atare de catre stat, valori care sunt exprimate in actele elaborate de puterea legiuitoare.Administratia publica in unitatile administrative teritoriale se organizeaza si functioneaza in temeiul principiilor autonomiei locale ce exprima dreptul si capacitatea efectiva a autoritatilor administratiei publice locale de a solutiona si de a gestiona, in numele si in interesul colectivitatilor locale pe care le reprezinta, treburile publice, in conditiile legii, al descentralizarii serviciilor publice, al eligibilitatii autoritatilor administratiei publice locale si al legalitatii si al consultarii cetatenilor in solutionarea problemelor de interes deosebit.
Un organ al administratiei publice este acea structura organizatorica care potrivit Constituiei si legii are personalitate juridica de drept public si actioneaza din oficiu pentru executarea legii sau prestarea de servicii in limitele legii.
Structura unei institutii defineste ordinea si pozitia elementelor care o compun si implica distinctia si relatia dibtre subdiviziunile acestei instituii.
Structura interna a Primariei Timisoara este alcatuita din urmatoarele compartimente de activitate, ce pot fi intalnite si sub alte denumiri, cum ar fi birouri, servicii, oficii, sectii:
- Consiliul Local - Primar
- Administrator Public
- Secretar
- Viceprimar
- Directia Urbanism
- Directia Drumuri si Transporturi


Fisiere in arhiva (1):

  • Marketingul in Administratia Publica intr-o Primarie - Primaria Timisoara, Romania.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!