Marketingul motoarelor de căutare

Cuprins proiect

1. Marketingul motoarelor de cautare (SEM) – notiuni, concepte 3
1.1 Cum lucreaza un motor de cautare 8
1.2 Cele mai importante motoare de cautare 10
2.Optimizarea pentru motoarele de cautare (Search Engine Optimization – SEO) 12
2.1 Obiectivele optimizarii 14
Bibliografie


Extras din proiect

Internetul a devenit un mediu primordial pentru a atrage clienţi la nivel global. 
Daca acum 10 ani, publicitatea online evolua retrograd sau, de ce nu, parea, mai degraba, ca involueaza, in zilele noastre, aceasta metoda de promovare a unui serviciu, bun sau site este de departe cea mai benefica dintre cele deja existente in mentalitatea publica. Pe langa publicitatea care ne era livrata excesiv prin intermediul televizorului, astazi, putem observa o adevarata desfasurare de forte si nu numai, cand vine vorba de promovarea online a unui produs
Promovarea produsului inseamna optimizare de site (SEO), campanii de promovare (si cand ma gandesc la o campanie de promovare am in vedere actiuni planificate, cu obiective bine stabilite) online si offline - reclama pay per click, PR, branding, programe de afiliere, stickere lipite pe ambalajul produselor si in general tot ce te poate ajuta sa obtii mai multe comenzi in magazin.
Metodele folosite de marketingul online pot fi grupate în două categorii: publicitate online şi optimizare pentru motoarele de căutare.
Prima iti aduce clienti imediat ce derulezi o campanie de promovare si te poate ajuta sa-ti formezi rapid o baza de clienti sau sa misti un stoc de produse greu vandabile (printre altele). A doua iti creste profitabilitatea pe termen mediu si lung si iti sustine dezvoltarea afacerii
1. Marketingul motoarelor de cautare (SEM) – notiuni, concepte
Marketingul motoarelor de cautare (SEM – Search Engine Marketing) este o forma a marketingului online, al carui scop consta in atragerea de vizitatori (trafic web) pe site-urileweb si de a le creste vizibilitatea in paginile cu rezultatele cautarilor efectuate in motoarele de cautare (SERPS – Search Engine Result Pages) prin utilizarea urmatoarelor tehnici de marketing: optimizarea pentru motoarele de cautare (Search Engine Optimization – SEO), plata pe click (PPC – pay per click) si listarea platita.Actiunea de cautare al unui cuvant sau al unei expresii prin intermediul motoarelor de cautare poarta denumirea de Interogare.
Pentru definirea raportului dintre numarul de cumparaturi incheiate si numarul vizitatorilor unui site se foloseste termenul de rata de conversie.
Marketingul motoarelor de cautare foloseste motoare de cautare, printre care cele mai renumite sunt Google, Yahoo! si Bing, pentru comercializarea de produse si servicii.Folosind o abordare simplista putem spune ca marketingul motoarelor de cautare se refera laactiunea unui potential client de a tasta cuvinte cheie intr-un motor de cautare, ce se potrivesc cu oferta publicata pe site-ul web ale unei companii si astfel printr-un singur click de mouse poate lua un prim contact cu compania si ofertele acesteia. Astfel, motoarele de cautare ajung sa fie folosite tot mai mult pentru a ne informa despre preturile existente ale produselor, de a analiza preturile si in cele din urma chiar de a cumpara produsul.Spre deosebire de metodele de publicitate clasica, bazate mai mult pe captarea atentiei/distragerea atentiei, motoarele de cautare returneaza rezultate despre care oamenii chiar doresc sa obtina mai multe informatii si astfel probabilitatea de cumparare a produselor/serviciilor organizatiei cresc in mod considerabil.In comparatie cu click-urile ce provin de pe bannerele publicitare, rezultatele returnatede motoarele de cautare aduc vizitatori mult mai interesati in informatiile ce vor fi prezentate pe site-ul ce va urma sa fie deschis.Scopul marketingului motoarelor de cautare este de a fi pregatit sa raspunda nevoilor persoanelor care folosesc motoare de cautare, prin returnarea rezultatelor pe care acestea si-ar dori sa le primeasca. Precum si in marketingul direct, un mesaj bine pus la punct poate atrage persoanele care folosesc motoarele de cautare sa efectueze click pe el pentru a primi mai multe detalii. Odata ajuns pe site, continutul poate sa influenteze decizia potentialului cumparator de a achizitiona produsul sau de a parasi site-ul web. Marketingul motoarelor de cautare se bazeaza pe aptitudinile de a concepe mesaje care sa aiba in componenta lor cuvinte pe care potentialii clienti le cauta prin intermediul motoarelor de cautare. Acesta depinde de elementele de proiectare si funcionare ale site-urilor web. Cele mai multe motoare de cautare ofera doua tipuri de afisari de rezultate, ca raspuns la aceeasi interogare a utilizatorului: 
-afisari organice (numite si ,,naturale” sau ,,gratuite”) 
-afisari platite (adica anunturi publicitare)
Afisarile platite sunt de cele mai multe ori delimitate de restul rezultatelor returnate printr-un text care semnaleaza acest lucru.Marketingul motoarelor de cautare a devenit o unealta foarte raspandita in atingerea publicului tinta dorit deoarece are potentialul de a aduce castiguri substantiale prin realizarea de investitii minime.


Fisiere în arhivă (1):

  • Marketingul Motoarelor de Cautare.doc

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!