Marketingul Serviciilor

Extras din proiect Cum descarc?

1. Prezentarea serviciului: numele si adresa firmei, domeniul de activitate si tipul de serviciu, descrierea servciului.
Inafara de nevoile primare (foame, sete, somn, s.a.),omul are si nevoi sociale (simpatie, consideratie, implinire ,afirmatie, cunoastere), universitatile raspund la aceste nevoi de cunoastere printr-o oferta cu totul speciala pe piata educationala: programe de studii superioare diverse, in diverse domenii.
Universitatea de Medicina si Farmacie Gr.T. Popa Iasi
Universitatea de Medicina, unul dintre cele mai vechi asezaminte de invatamant superior din tara noastra, a fost fondata in 1879, ca Facultate de Medicina, fiind ulterior asociata cu alte doua institutii ce completeaza aria pregatirii medicale - Facultatea de Farmacie si Facultatea de Medicina Dentara (astazi Facultatea de Medicina Dentara).
Universitatea de Medicina si Farmacie Gr.T. Popa Iasi are o frumoasa traditie si un binemeritat renume, determinate de valoarea si rezultatele absolventilor si cadrelor sale, in plan educational si stiintific.
Facultati:
Facultatea de Medicina
Facultatea de Medicina Dentara
Facultatea de Farmacie
Facultatea de Bioinginerie
Facultatea de Moase
Obiectivul de baza este formarea si perfectionarea continua a cadrelor de medici si farmacisti inzestrati cu principii morale, cunostinte si deprinderi practice indispensabile pentru exercitarea calificata, competenta si responsabila a profesiei; organizarea procesului de instruire, cercetare stiintifica, activitate clinica (de diagnostic, tratament si profilaxie a maladiilor).
Date de contact ale facultatii:
Centrala UMF: 0232/26.77.98 si 0232/26.78.01
Rectorat: 0232/21.41.46 0232/21.35.93 si 0232/21.18.20
Email: Rectorat: rectorat@umfiasi.ro
Decanat medicina generala : dec_mgen@umfiasi.ro
Decanat medicina dentara : dec_mdent@umfiasi.ro
Decanat farmacie : dec_farm@umfiasi.ro
Decanat bioinginerie: decanat.bim@umfiasi.ro
Adresa: Str.Universitatii nr.16 700115 Iasi,Romania Adresa web:www.umfiasi.ro
Tipul de servicii oferite:servicii educationale, invatamant superior
2. Fixarea segmentului tinta
Concurenta tot mai pronuntata din domeniul serviciilor educationale precum si cresterea gradului de constientizare a realitatii practice de dupa absolvire de catre studenti, constituie deja primele semnale ca ar trebui sa se duca la o adevarata orientare de marketing a universitatilor.
Orientarea spre client, in serviciile educationale ,trebuie sa aiba limite bine stabilite.Pentru o institutie de invatamant superior procesul de elaborare a unui program de marketing presupune parcurgerea unor etape specifice planificarii de marketing (analiza pietei, stabilirea obiectivelor organizatiei, definirea ofertei, dezvoltarea programelor). Analiza pietei are un caracter mai complex decat pentru o firma cu caracter productiv.
La alegerea segmentului tinta s-au luat in considerare urmatoarele 3 criterii:
- varsta (17-20 ani)
- educatia (absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat)
- venitul (persoane cu venituri medii si mari)
Segmentul tinta la care se va adresa campania va fi: tineri cu varsta cuprinsa intre 17-20, absolventi de liceu cu diploma de bacalureat, cu venituri medii si mari.
3. Obiectivul campaniei 
Obiectivul campaniei promotionale, organizata in cadrul UMF, este acela de a spori volumul inscrierilor in proportie de 35% in sesiunea de admitere iulie 2007.
4. Alegerea tehnicii promotionale  justificarea alegerii
Tehnicile promotionale se folosesc penteu furnizarea unor stimulente temporare, care ii motiveaza pe clienti sa cumpere imediat. Tehnica promotionala care va fi utilizata in cadrul acestei campanii va fi : Reducerea temporara de pret.
Perioada de inscriere pentru concursul de admitere este 14-21 iulie. Taxa de inscriere este echivalentul in RON a 50 euro. Candidatii care se vor inscrie in primele 4 zile (14, 15, 16, 17 iulie), vor beneficia de o reducere pentru taxa de inscriere de 20 % .
A fost aleasa aceasta tehnica deoarece , pretul (taxa de inscriere) este un element de marketing mix important in strategiile de marketing al universitatilor occidentale, dar extrem de putin utilizat de catre universitatile romanesti. El poate fi atat un element constitutiv al imaginii unei institutii, cat si o baza in selectia clientelei.


Fisiere în arhivă (1):

  • Marketingul Serviciilor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!