Marketingul Turismului - Delta Dunarii - Tulcea

Cuprins proiect Cum descarc?

Rezumat introductiv
Cap. I
a) Potentialul natural si antropic;
b) Prezentarea obiectivelor turistice din zona;
c) Unitati de cazare;
d) Unitati de catering si restaurante;
e) Cai de acces.
Cap. II
Segmenatrea pietei
Cap. III
Produsul Turistic
Cap.IV
Pretul
Cap. V
Promovarea
Cap. VI
Distributia


Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I
a) Potentialul Natural si Antropic
Delta Dunarii, Judetul Tulcea
Delta Dunarii, un paradis natural se intinde la varsarea Dunarii in Marea Neagra, acolo unde fluviul isi incheie lunga calatorie de 2.860 km de la izvorul sau din Muntii Padurea Neagra din Germania. 
Configuratia geografica pastreaza caracteristicile deltelor, Delta Dunarii fiind o regiune plana (o campie aluvionara in formare) cu o inclinare mica de la est la vest (0.0006%). Suprafata totala a Deltei Dunarii este de 4152 km2, din care 3446 km2 (82%) se gaseste pe teritoriul Romaniei. 
Coordonatele geografice ale spatiului deltaic sunt intre 44?47'25" (varful grindului Perisor) si 45?37'30" (malul lacului Sasic - Ucraina), latidudine nordica si intre 28?44'25" (Ceatalul Chiliei) si 29?46'00" (extremitatea estica a deltei secundare a bratului Chilia - Ucraina) longitudine estica. Ca marime este a doua in Europa dupa delta fluviului Volga, si a 
23 din lume.
In raport cu nivelul Marii Negre, din teritoriul deltei 20.5% se gaseste sub acest reper, iar 79.5% deasupra acestuia. Cea mai mare extindere o au suprafetele situate intre 0 si 1 m (54.5%), dupa care urmeaza cele intre 1 si 2 m (18%). Cele mai mari inaltimi se gasesc pe grindurile marine (Letea 12.4 m, Caraorman 8 m), iar adancimile mai mari se intalnesc pe bratele Dunarii (-39 m pe Chilia, -34 m pe Tulcea,-26 m pe Sfantu Gheorghe, -18 m pe Sulina). In depresiunile lacustre adancimea nu depaseste 3 m, cu exceptia lacului de meandru Belciug care are 7 m. Altitudinea medie a deltei este de +0.52 m.
Clima este temperat-continentala cu influente pontice. Valorile principalilor parametri climatici sunt: nebulozitatea cea mai redusa din tara (sub 5 zecimi); intre 11 si 11.4?C temperatura medie anuala (-1 si -1.50C in ianuarie, 21 si 22?C in iulie) si precipitatiile intre 400-450 mm/an in partea vestica si 300-350 mm/an in partea estica. 
Punctul de plecare pentru o aventura in Delta Dunarii este de obicei Tulcea, un oras aproape la fel de vechi ca si Roma, situat in apropiere de locul unde Dunarea se desparte in cele trei brate principale, deci unde incepe lunca. In Tulcea se gasesc hoteluri moderne si muzee de stiinte naturale ale Deltei. Orasul se afla la o distanta de 71 km (45 de mile) de Sulina, o asezare aproape la fel de veche, aflata la celalalt capat al bratului Sulina. Intre aceste doua puncte se pot face croaziere in timpul carora turistii pot admira, de pe confortabilele punti ale vaporaselor, flora, fauna si satele Deltei. 
Optsprezece rezervatii protejate si zone tampon sunt raspandite pe tot cuprinsul Deltei. Se poate ajunge la ele strabatand canale inguste, trecand pe langa plauri acoperiti cu stuf si pe langa paduri, prin locurile in care pelicanii si cormoranii se aduna ca sa prinda peste. Daca se doreste explorarea acest tinut salbatic in liniste, se poate inchiria o barca cu vasle, in acest scop fiind nevoie de un permis eliberat de rezervatia Biosferei. 
Secole de-a randul, suprafata Deltei s-a extins datorita malului adus de fluviu, formandu-se astfel o retea de canale, de lacuri, de insule acoperite cu stuf, de paduri tropicale, de pasuni si de dune de nisip care acum acopera o suprafata de aproape 5.640 km2. Acest incredibil taram al apelor adaposteste peste trei sute de specii de pasari si nenumarate specii de pesti, de la sturioni la crapi si bibani, in timp ce varietatea de 1.150 de specii de plante cuprinde de la liane impletite pe trunchiurile copacilor in padurile de stejar pana la nuferi. Nu e, deci, de mirare ca UNESCO a desemnat Delta Dunarii ca fiind o Rezervatie a Biosferei.
b) Prezentarea Obiectivelor Turistice din Zona
Rezervatii si Monumente ale Naturii 
- Rosca - Buhaiova - Hrecisca - rezervatie faunistica in depresiunea Matita, intre grindurile Letea si Chilia, are o suprafata de 15.400 ha, avand in fiecare primavara cea mai mare colonie de pelicani din Europa. Vegetatia luxurianta mai gazduieste si colonii de egrete, lopatari si starci galbeni; 
- Perisor - Zatoane - rezervatie faunistica in estul depresiunii Dranov (in sudul localitatii Sf. Gheorghe). Aici se gasesc cele mai numeroase lebede precum si pelicanul cret, cormoranul. Nucleul rezervatiei este format din lacurile Zatonul Mare si Zatonul Mic; 
- Periteasca - Leahova - rezervatie faunistica in complexul lagunar Razim - Sinoe (3.900 ha) unde se intalneste cea mai populara regiune cu pasari de coasta. Cuprinde o serie de grinduri nisipoase si lacurile Leahova Mare si Mica, Periteasca, Pahane si Cosna; 
- in Padurea Letea - rezervatie forestiera pe grindul cu acelasi nume, este caracterizata prin abundenta plantelor agatatoare care se incolacesc pe arbori, dand aspectul unei paduri tropicale. Dintre arborii intalniti aici amintim: stejari brumarii, ulmi, plopi, salcii; 
- Padurea Caraorman - rezervatie forestiera - adaposteste numeroase elemente tropicale, raritati pe glob; 
- Punctul fosilifer-Agighiol, in partea nordica a lacului Razim; - - Padurea "Valea Fagilor" - Luncavita, (in Muntii Macin, langa Isaccea), o insula relictara de fagi.


Fisiere in arhiva (1):

  • Marketingul Turismului - Delta Dunarii - Tulcea.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!