McDonald's Romania

Extras din proiect Cum descarc?

McDonald's este cel mai mare si mai cunoscut lant de restaurante cu servire rapida din lume, operand peste 30.000 de restaurante in 121 de tari.
1948: Primul restaurant deschis de fratii McDonald:Totul a inceput cu cei doi frati, Mac si Dick McDonald, in restaurantul lor din San Bernardino, California. Acestia au intuit ca limitand meniul, scazand preturile si sistematizand procedeele de pregatire a produselor in bucatarie vor putea servi mai multi clienti in timp mai scurt. Ei au folosit aceasta idee pana au reusit intr-adevar sa serveasca fiecare client in mod rapid si eficient. 
1954: Compania McDonald's este fondata de catre Ray Kroc:Compania, asa cum este ea astazi, nu a fost fondata de catre fratii mai sus mentionati, ci de catre Ray Kroc. In 1954, cand Ray Kroc i-a cunoscut pe fratii McDonald in San Bernardino, a fost impresionat de cat de bine si cat de rapid acestia puteau sa serveasca un numar impresionant de soferi infometati. Apoi, exploatand potentialul pe care l-a intuit, Ray Kroc a negociat un contract cu fratii McDonald, contract care ii permitea sa foloseasca sistemul lor de vanzari si numele Companiei. Un an mai tarziu, Ray Kroc a adoptat principiile fratilor McDonald in primul sau restaurant care a fost deschis in 1955 in Des Plaines, Illinois. 
McDonald's face investitii semnificative: Investitia medie pentru un restaurant este de aproximativ $1,200,000. McDonald's spera sa asigure aprovizionarea tuturor restaurantelor cu produse ale furnizorilor locali pentru a oferi activitate si profituri companiilor prestatoare de servicii. In majoritatea tarilor din Europa Centrala, aceasta strategie a fost aplicata cu mult succes. Nu in ultimul rand, McDonald's este o sursa importanta de venituri prin taxele pe care le plateste la nivel local. 
1967: Acesta a fost anul in care McDonald's a deschis primul restaurant in afara Statelor Unite, anume in Canada, si de atunci compania s-a extins in toata lumea. Corporatia s-a dezvoltat in multe tari din lume si nu mai este de mult o companie exclusiv americana.
Aprilie 1988: McDonald's patrunde in fostul "Bloc de Est" prin deschiderea restaurantelor in Ungaria si Iugoslavia.
Septembrie 1991: McDonald's hotaraste sa stabileasca biroul principal pentru Europa Centrala la Viena. De la acea data, acest birou a coordonat cu succes deschiderile de noi restaurante in tari ale Europei Centrale ca: Cehia, Polonia, Slovenia, Bulgaria, Letonia, Estonia, Romania si Slovacia, ridicand numarul de restaurante la 292 in 13 tari .
1995: Tarile in care s-au deschis restaurante in 1995 sunt: Estonia, Romania, Malta, Columbia, Jamaica, Africa de Sud, Quatar, Honduras, St. Maarten si Slovacia.
1996: In acest an s-a ajuns la mai mult de 21.000 de restaurante in 101 tari. Noile tari in care au fost deschise restaurante sunt: Croatia, West Samoa, Fiji, Liechtenstein, Lituania, India, Peru, Jordan, Paraguay, Republica Dominicana, Belarus, Tahiti.
1997: In anul 1997, tari precum Ucraina, Cipru, Macedonia,Ecuador, Bolivia, Suriname, si-au deschis portile catre public. S-au mai deschis in acest an 2.110 restaurante, cite unul la fiecare 4 ore, aproximativ 85% fiind deschise in afara Statelor Unite.
1998: Planurile pentru anul acesta au fost similare cu cele de anul precedent. In Europa Centrala, Republica Moldova a deschis primul sau restaurant. S-au deschis in acest an 1.668 restaurante, iar tari precum Nicaragua, Liban, Pakistan si Sri Lanka au intrat in lantul de tari in care functioneaza restaurante McDonald's.
1999: |n tari ca Georgia si Azerbajian, restaurantele McDonald's si vor deschide pentru prima data portile catre public. Planul pentru anul 1999, cuprinde inca 1.750 de noi restaurante pretutindeni in lume


Fisiere in arhiva (1):

  • McDonalds Romania.ppt

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!