Mix de marketing - șampon pentru animale de companie

Cuprins proiect

I. Configurarea produsului 2
I.2. Sistemul de susţinere 3
I.3. Diferenţierea mărcii 5
II. Configurarea preţului 5
II.1. Strategia de preţ 6
II.2. Nivelul preţului 6
III. Configurarea promovarii 7
III.1. Reclama 7
III.2. Promovarea vânzărilor 9
IV. Configurarea distribuţiei 9
IV.1 Extinderea teritorială a distribuţiei (zona geografică) 9
IV.2. Intensitatea reţelei de distribuţie şi structura canalelor 10


Extras din proiect

Plan de marketing pentru şamponul pentru animale de companie
Happy Wash
Firma “PET smart.SA.” doreşte să lanseze pe piaţă un nou produs destinat animalelor de companie, şi anume şamponul pentru întreţinere Happy Wash.
Departamentul de Marketing care a stabilit acest obiectiv este format din Cataramă Irina-Iuliana, Grigoruţă Diana–Cosmina şi Livadă Ioana-Alexandra.
Pentru a lansa acest produs am parcus mai multe etape. Amintim:
1. Analiza pieţei – Ȋn cadrul acestei analize am identificat elementele specifice mediului de marketing, am facut o descriere a pieţei (a consumatorilor si non-consumatorilor), apoi am segmentat piaţa şi în cele din urmă am analizat concurenţa.
2. Cercetarea de marketing - Cea de-a doua etapă a constat în identificare cât mai precisă a problemei decizionale, stabilirea obiectivelor, identificarea unei metode de cercetare, modul de operare din cadrul cercetării, iar apoi prelucrarea informaţiilor obţinute şi compararea rezultatelor obţinute cu obiectivele propuse iniţial, dar şi calcularea bugetului aferent acestei cercetări. Metoda de cercetare utilizată de noi a fost interviul şi instrumentul de cercetare a fost un chestionar efectuat pe un eşantion format din 30 de persoane, deţinătoare de animale de companie.
3. Mixul de marketing – urmează a fi prezentat. Acesta este format din configurarea produsului, a preţului, a promovării şi a plasării acestui produs.
I. Configurarea produsului
I.1. Atribute - fizionomie, caracteristici fizice, utilizare.
Noul produs ce va fi lansat, are la bază o formulă revoluţionară, utilizând ingrediente 100% naturale.
Acest produs este un preparat special, este hipoalergenic, are un ph neutru, stimulează şi întăreşte ţesutul conjunctiv al părului, curăţă activ şi delicat blăniţa conferind volum şi strălucire. De asemenea este bogat în vitamina B5, vitamină care stimulează creşterea şi rezistenţa părului, unghiilor şi pielii; ajută la cicatrizarea rapidă a plăgilor; creşte imunitatea prin producerea de anticorpi; încetineşte îmbătrânirea şi vitamina E care este un antioxidant şi un bun agent antiinflamator, antialergic, un adevărat remediu pentru pielea uscată.
Şamponul Happy Wash este un lichid de culoare bleu, este plăcut parfumat datorită ingredientelor folosite (lămâie, rozmarin, salvie, levănţică, muşeţel, extract de arbore de ceai, aloe vera, keratina şi ulei de jojoba) şi este ambalat în sticle de plastic cu un gramaj de 200 ml, de culoare alba cu capac albastru.
Şamponul este conceput pentru a le oferi animalelor de companie o viaţă cât mai plăcută.
I.2. Sistemul de susţinere
Este format din următoarele componente:
-Numele şi marca;
-Ambalajul;
-Eticheta.
Numele si marca
Numele comercial al firmei este PET smart.SA. înregistrat la Registrul Comerţului Iaşi cu numărul de ordine B214365 la data de 27.01.2011.
Suntem o firmă nou intrată pe piaţă şi am ales un nume sugestiv produsului nostru, uşor de pronunţat (inclusiv în alte limbi), uşor de memorat, unic şi diferenţiat de celelalte mărci.
Am ales ca marca noului şampon să poarte numele de Happy Wash, ştiind că tot ce-şi doresc iubitorii de animale este să-i facă pe micii lor prieteni fericiţi. 
Fig.1 LOGO
Semnul de marcă este reprezentativ pentru produsul nostru; acesta conţine numele firmei noastre şi o imagine cu diferite animaluţe fericite ce sugerează starea de euforie a animăluţelor dumneavoastră ce se va instala după utilizarea acestui şampon.
Ambalajul
Am ales un ambalaj ce oferă protecţie produsului nostru pe o perioadă îndelungată de timp, astfel că se închide ermetic păstrând acelaşi parfum pe toata durata utilizării, poate fi transportat uşor fară a exista riscul ca acest produs să se scurgă sau ca sticla în care este depozitat să se spargă.
Un al doilea motiv pentru care am ales acest ambalaj a fost pentru a promova cât mai eficient produsul. Am ales culoarea albă pentru ca aceasta ne inspiră puritate, curăţenie, iar culoarea albastră pentru capac am ales-o pentru a pune în evidenţă cât mai bine acest şampon.
Ȋn al treilea rând am ales acest ambalaj şi pentru a ne diferenţia de concurenţă, fără a exista riscul de a fi confundaţi cu produsele altor firme.
Fig.2 Ambalaj faţă Fig.3 Ambalaj spate
Eticheta
Pe etichetă am inscripţionat toate informaţiile necesare ce ţin de modul de utilizare, ingrediente şi precauţii.


Fisiere în arhivă (1):

  • Mix de Marketing - Sampon pentru Animale de Companie.docx

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!