Mixul de Marketing

Extras din proiect

Becul a devenit un obiect atât de banal în viaţă de zi cu zi încât nu ne mai dăm seama de importanţa lui decât atunci când ne lipseşte. 
1. Configurarea Produsului
1.1 Atribute
Firma "Ecolight" a lansat în toamna anului precedent pe piaţa de desfacere o nouă gamă de becuri economice, cu noi forme şi dimensiuni , ce se adreseaza tuturor persoanelor care doresc să investească şi să economisească pentru confortul zilnic. 
Dorim să oferim potenţialilor clienţi o gamă extinsă de becuri pentru iluminat cu o paletă largă de alternative ecologice pentru becurile tradiţionale din casă, care să relationeze la nevoile şi dorinţele utilizatorului. Având la dispoziţie multe modele din care pot să aleagă, nu vor fi nevoiţi să facă compromisuri în privinţă funcţionalităţii, a calităţii luminii sau a stilului, când alegeţi un produs din gama noastra de becuri economice.
Becurile economice sunt oferite în trei varietăţi principale pentru locuinţe: Lămpi fluorescente compacte (CFL), lămpi cu LED-uri şi lămpi cu halogen. Fiecare varietate este oferită într-o gamă largă de dimensiuni, astfel încât să puteţi obţine aceeaşi calitate a luminii cu care sunteţi obişnuiţi de la becurile „traditionale”. 
Becurile economice funcţionează în mod asemănător cu tuburile cu neon. Diferenţă constă în faptul că balastul şi starterul, care se foloseau la neonul clasic, au fost înlocuite cu circuite electronice mici, ceea ce a permis realizarea unor becuri fluorescente de mici dimensiuni. 
Ca şi design "Ecolight" oferă o gamă variată de becuri economice foarte compacte şi cu forme variate, astfel încât să satisfacă toate aşteptările şi preferinţele clienţilor. Un mare avantaj este că acestea se găsesc într-o mare varietate de forme şi dimensiuni, astfel pot fi utilizate şi în cele mai mici spaţii, dar şi în hale industriale. Cu privire la forme şi dimensiuni, becurile din pozele de mai jos ne dau o idee de decoraţiuni interioare, însă există şi becuri economice în forma bine cunoscută a globului luminos. 
Ca şi inovaţie vor fi disponibile într-o gamă variată de culori. 
Caracteristicile becurilor noastre sunt : 
- au viaţă lungă, în jur de 10.000 de ore 
- nu emit radiaţii ultraviolete sau infraroşii 
- iluminare uniformă distribuită datorită lentilelor dedicate 
- în cazul variaţiilor de tensiune elimină impresia de palpare 
- deşi costă mai mult, într-un an de zile se fac mai multe economii cu becurile fluorescente 
- nu se încălzeşte atât de tare 
- nu explodează la contactul cu un strop de apa 
- un bec fluorescent generează lumina albă rece. 
1.2 Sistem de susţinere 
Marca 
Marca reprezintă elementul esenţial al strategiei produsului, ea având rolul de a identifica un bun material sau un serviciu propus cumpărătorilor de către un producător sau distribuitor. 
Noua gamă de becuri economice destinată oamenilor preocupaţi de economisire,dar şi de protejare a planetei lansată de firma "Ecolight", va purta marca "Saving". Marca joacă un rol foarte important în comercializarea şi distribuţia becuri deoarece are un dublu înţeles. Aceasta este formată din următoarele elemente: 
- numele de marcă 
Numele de marca al noii colecţii lansate de firma "Ecolight" este:"Saving". Acest nume provine de la expresia din lb. engleză to save = a economisi,a salva , şi a fost ales deoarece reflectă întru totul destinaţia produsului nostru.
- semnul de marca este elementul vizual format dintr-o imagine ce reprezintă globul pământesc şi 3 becuri economice împreună cu un coş pe care e semnul de reciclare. Această imagine semnifică faptul că prin becurile noastre se doreşte a reducerea emisiilor de dioxid de carbon din surse de iluminat incandescente pentru protejarea mediului înconjurător dar totodată şi reciclarea becurilor economice în spaţii special amenajate.


Fisiere în arhivă (3):

  • Mixul de Marketing
    • AFIS.JPG
    • ecolight 2003.ppt
    • final2003.doc

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!