Mixul de marketing al patinelor cu roțile X-plode

Cuprins proiect

1.Rezumat introductiv 3
2. Configurarea produsului 4
2.1 Atribute 5
2.2.Sistemul de sustinere 7
2.3.Diferentierea produsului 12
3.Configurarea pretului 13
3.1.Factorii care influentează pretul 13
3.2.Strategia de pret 14
CAP 4. Configurarea promovării 16
4.1 Reclama 16
4.2 Promovarea vânzărilor 17
CAP 5 Configurarea distribuţiei 18
5.1 Extinderea teritorială a distribuţiei 18
5.2 Intensitatea reţelelor de distribuţie şi structura canalelor 18


Extras din proiect

1.Rezumat introductiv 
Ca urmare a intenţiei de a lansa un nou produs pe piaţa patinelor cu rotile, firma “Rock’n’rollers” a decis realizarea unei cercetari premergătoare lansării produsului. Astfel am identificat unele oportunităţi pe care noul concept de produs le-ar putea fructifica pe piaţă:
-piaţa este relativ tânără, în creştere şi are potenţialul de a oferi creşteri spectaculoase pe viitor;
- programele guvernamentale îndeamnă indivizii să practice sport; ca urmare, aceştia vor apela la echipamente sportive, printre care şi patinele cu rotile;
- campaniile sociale- independente de programele guvernamentale, sprijină de asemenea practicarea sporturilor şi a activităţilor de recreare.
- creşterea veniturilor- o sporire a veniturilor ar aduce cu sine o putere de cumpărare mai mare şi un volum mai mare de vânzări pe piaţa patinelor cu rotile.
De asemenea, pe lângă aceste oportunităţi, am identificat şi câteva ameninţări cu care vom fi nevoiţi să ne confruntăm:
- îmbătrânirea populaţiei- scăderea sporului demografic şi a ratei natalităţii presupun scăderea populaţiei tinere, care reprezintă în mare parte piaţa consumatorilor şi a nonconsumatorilor relativ;
- sedentarismul- un stil de viaţă sedentar reprezintă o adevărată ameninţare pentru piaţa produsului întrucât presupune un stil de viaţă pasiv, cu activităţi fizice reduse;
- tehnologia- un adevărat inamic al vânzării patinelor cu rotile, datorată apariţiei pe piaţă a consolelor 3D şi a jocurilor video 
În urma analizei variabilelor de segmentare, am dedus că potenţialii clienţi sunt persoanele între 5 şi 24 de ani, care provin din familii al căror venit pe membru este mai mic de 1172 RON, preponderent din mediul urban, nonconformişti, cu personalitate puternică şi care aleg să îşi petreacă timpul liber făcând mişcare.
Totodată am identificat concurentii cu care vom rivaliza pe piaţa rolelor: Fila skates, Rollerblades Skates, Powerslide, Harbinger şi K2.
Pentru ca produsul pe care vrem să îl lansăm să aibă success, prin cercetarea noastră de marketing ne-am propus să obţinem o imagine de ansamblu asupra detaliilor care ne-ar putea ajuta în lansarea şi apoi întreg ciclul de viaţă al produsului.
Astfel, am aflat că:
- locaţiile preferate ai celor ce utilizează o pereche de role sunt: parcurile, locurile special amenajate şi partea carosabilă; 
- Canalele publicitare cele mai potrivite pentru a promova produsul sunt, în viziunea respondentilor: reclamele pe internet, reclamele tv, târgurile de specialitate şi pliantele promoţionale;
- Atributele căutate de respondenţi sunt manevrabilitatea, preţul şi calitatea;
- Majoritatea respondenţilor ar fi dispuşi să ofere pentru o pereche de patine cu rotile între 150 şi 250 RON, cu o valoare maximă de 450 RON.
De asemenea, respondenţii au primit cu entuziasm posibilitatea de a-şi personaliza perechea de role achiziţionată.
2. Configurarea produsului 
În centrul mixului de marketing al oricărei firme se află produsul, respectiv oferta, celelalte componente fiind condiţionate de existenţa şi particularităţile acestuia. Orice firmă, pentru a rezista mediului extern, destul de dur, în continuă mişcare şi transformare, trebuie să-şi reînnoiască mereu oferta, să o facă din ce în ce mai atrăgătoare.
În concepţia clasică, produsul reprezintă „ansamblul de elemente fizice, chimice sau de altă natură reunite într-un tot unitar şi identificabil care îndeplineşte anumite funcţii”. 
Marketingul însă face abstracţie de elementele care alcătuiesc produsul punând accent pe caracteristicile acestuia, produsul semnificând ansamblul de elemente care poate declanşa cererea pe o piaţă.


Fisiere în arhivă (1):

  • Mixul de Marketing al Patinelor cu Rotile X-Plode.doc

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!