Mixul de Marketing - Becuri Economice - StarLights

Extras din proiect Cum descarc?

S.C STAR LIGHTS cu sediul in orasul Iasi, strada Florilor, nr. 104, este cel mai mare producator de surse de iluminat din Romania infiintata inca din anul 1988, impunandu-se ca unul dintre cei mai importanti prestatori de servicii de intretinere, modernizare si reabilitare a retelei de iluminat stradal. 
Societatea este in permanenta preocupata de imbunatatirea activitatii sale, diversificarea gamei de produse si realizarea de investitii in domeniul noilor tehnologii. Calitatea ridicata a produselor S.C STAR LIGHTS este demonstrata prin alinirea acestora la standardele europene. In conformitate cu noile standarde europene dar si cu reglementarea Uniunii Europene potrivit careia, pana in 2012 se vor interzice becurile incandescente, reprezinta o oportunitate pentru firma noastra de a-si largi gama de produse, favorizand realizarea de produse economice de iluminat. O alta oportunitate pentru firma ar putea insemna semnarea unui contract de exclusivitate cu firma care furnizeaza energie electrica pentru iluminarea stradala in regiunea Moldovei. 
Prin intermediul distribuitorilor compania reuseste sa mentina un contact permanent cu piata prin distribuirea, promovarea si vanzarea produselor si serviciilor firmei. Compania exporta in prezent produsele sale in peste 20 tari din Uniunea Europeana, Orientul Apropiat si Mijlociu, Asia, America de Sud si Europa de Est. In Romania acestea sunt comercializate direct prin personalul de vanzari si centrele de distributie proprii din orasele: Arad, Bucuresti, Cluj, Galati, Piatra Neamt, Craiova, Timisoara, Iasi. 
Furnizorii de materii prime si materiale utilizate pentru desfasurarea activitatii, atat interni cat si externi, sunt: Erdemir Romania, Cuprom Zalau, First China, Elbi Electric, Chimtitan Bucuresti. 
Pe piata produselor de iluminat au aparut si s-au dezvoltat o serie de firme care reprezinta o reala concurenta pentru firma noastra. Printre acestea amintim: S.C Romlux, Energoroland, Edsyrom Lamps, Elba Timisoara.
Societatea are un portofoliu mare de clienti care provin din diferite medii geografice si sociale, indiferent de religie, etnie, rasa, educatie, neexistand o dependenta semnificativa fata de un client sau un grup de clienti.
Compania, prin programele sale de dezvoltare, are in vedere crearea unor produse cu un impact cat mai mic asupra mediului ambiant, utilizand procese de productie nepoluante. Activitatea echipelor de cercetare - dezvoltare ale intreprinderii a fost focalizata pe proiectarea unor produse si procese de productie ecologice. Datorita parcursului favorabil, inceputul anului 2009 este considerat momentul prielnic pentru lansarea unui nou produs: becul economic STAR, sub sloganul ,,Contribuiti la salvarea Planetei, folosind becurile economice!".
Lansarea acestuia a fost sprijinita si de Federatia Companiilor Europene De Lampi care si-a anuntat intentia ca pana in 2015 sa fie eliminate de pe piata europeana sursele de iluminat incandescente. 
S.C. STAR LIGHTS va comercializa becuri economice cu puteri cuprinse intre 5 si 30 watti cu diferite modele: 2U, 3U, spirala, floare, lumanare. In functie de spatiul utilizarii se vor realiza becuri in diferite nuante: alb cald, alb neutru si alb-lumina de zi.
Piata produsului este reprezentata atat de consumatori cat si de nonconsumatori. Consumatorii sunt persoanele care folosesc deja becurile economice pentru: iluminatul casnic (bucatarie, lampa pentru citit, etc.); iluminatul comercial (hoteluri, magazine); iluminatul institutional (scoli, case de cultura, teatre) si iluminatul public - stradal.
In categoria noncosumatorilor absoluti se incadreaza persoanele nevazatoare, iar in categoria nonconsumatorilor relativi sunt incluse persoanele cu o situatie financiara precara si persoanele neinformate suficient despre produs.
Aceasta piata poate fi impartita in mai multe segmente pe baza unor criterii: demografice, psihografice, comportamentale. Din punct de vedere demografic putem identifica urmatoarele variabile de segmentare: marimea familiei, educatia, venitul si mediul (rural sau urban). Marimea familiei influenteaza in mod direct consumul de becuri economice. Un celibatar va fi interesat de achizitionarea produsului la un pret cat mai mic, in timp ce o familie cu copii va urmari un consum cat mai redus de energie electrica. Educatia schimba preferintele de cumparare creand gusturi distincte, iar venitul poate fi criteriul care determina si puterea de cumparare a clientilor, fie ei din mediul rural sau din cel urban.
Din punct de vedere psihografic intalnim o serie de variabile precum: personalitatea si temperamentul (introvertit, extrovertit, impulsiv, autoritar), grupul de referinta (tarani, intelectuali, muncitori, studenti), stil de viata (realizatori, egocentristi, pragmatici).
Criteriile comportamentale se refera la urmatoarele variabile: importanta cumparaturii, statutul clientului, avantaje cautate. Utilizatorii industriali, organizatii business, industriale sau institutionale cumpara becurile economice pentrul business-ul propriu in vederea minimizarii costurilor la energia electrica.
Persoanele care au statut atat de cumparator cat si de utilizator sunt acelea care achizitioneaza becurile economice pentru propria gospodarie. In cazul institutiilor sau a intreprinderilor, acestea reprezinta doar utilizatorii efectivi, iar produsele sunt cumparate de persoane delegate.
Potrivit unui studiu efectuat recent pe piata de consum din Romania, pentru 94 % dintre consumatori, factorii decisivi in achizitionarea surselor de iluminat sunt reprezentati de: pret, durata de utilizare, consumul redus de energie si siguranta in utilizare. Pe urmatoarele pozitii se afla efectul luminii, forma sursei de iluminat sau specificatiile tehnice, in timp ce marca sau culoarea luminii acesteia sunt relevante doar pentru jumatate dintre consumatori.
Becurile fluorescente prezinta multe avantaje in comparatie cu cele cu filament incandescent, unul dintre acestea fiind faptul ca sunt reciclabile.


Fisiere in arhiva (1):

  • Mixul de Marketing - Becuri Economice - StarLights.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!