Numarul, Amplasamentul si Marimea Supermarketurilor si Hypermarketurilor prin Corelare cu Mediul Demografic

Extras din proiect Cum descarc?

Marketingul semnifica organizarea procesului de conceptie a produselor, productia, desfacerea si activitatea de service si postvanzare, pornind de la ideea de cunoastere a cerintelor consumatorului sau utilizatorului, in scopul satisfacerii celor mai exigente cerinte ale acestuia. ( A. Zamfir, Marketing, Ed. Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 1974)
Dezvoltarea regionala este un concept nou ce urmareste impulsionarea si diversificarea activitatilor economice, stimularea investitiilor in sectorul privat, contributia la reducerea somajului si nu in cele din urma sa conduca la o imbunatatire a nivelului de trai. 
Pentru a putea fi aplicata politica de dezvoltare regionala s-au infiintat opt regiuni de dezvoltare, care cuprind tot teritoriul Romaniei. Fiecare regiune de dezvoltare cuprinde mai multe judete. Regiunile de dezvoltare nu sunt unitati administrativ-teritoriale, nu au personalitate juridica, fiind rezultatul unui acord liber intre consiliile judetene si cele locale.
Politica de dezvoltare regionala reprezinta un ansamblu de masuri planificate si promovate de autoritatile administratiei publice locale si centrale, in parteneriat cu diversi actori (privati, publici, voluntari), in scopul asigurarii unei cresteri economice, dinamice si durabile, prin valorificarea eficienta a potentialului regional si local, in scopul imbunatatirii conditiilor de viata. 
Principalele domenii care pot fi vizate de politicile regionale sunt: dezvoltarea intreprinderilor, piata fortei de munca, atragerea investitiilor, transferul de tehnologie, dezvoltarea sectorului I.M.M.-urilor, imbunatatirea infrastructurii, calitatea mediului inconjurator, dezvoltare rurala, sanatate, educatie, invatamant, cultura. 
Dezvoltarea rurala ocupa un loc distinct in cadrul politicilor regionale si se refera la urmatoarele aspecte: inlaturarea/diminuarea saraciei in zonele rurale; echilibrarea oportunitatilor economice si a conditiilor sociale dintre mediul urban si cel rural; stimularea initiativelor locale; pastrarea patrimoniului spiritual si cultural.
Cadrul de implementare si de evaluare a politicii de dezvoltare regionala il reprezinta regiunea de dezvoltare, constituita ca o asociere benevola de judete vecine. Regiunea de dezvoltare nu este unitate administrativ-teritoriala si nu are personalitate juridica.
Obiectivele de baza ale politicii de dezvoltare regionala sunt urmatoarele:
- diminuarea dezechilibrelor regionale existente, cu accent pe stimularea dezvoltarii echilibrate si pe revitalizarea zonelor defavorizate (cu dezvoltare intarziata); preantampinarea producerii de noi dezechilibre; 
- indeplinirea criteriilor de integrare in structurile Uniunii Europene si de acces la instrumentele financiare de asistenta pentru tarile membre (fonduri structurale si de coeziune); 
- corelarea cu politicile sectoriale guvernamentale de dezvoltare; stimularea cooperarii interregionale, interne si internationale, care contribuie la dezvoltarea economica si care este in conformitate cu prevederile legale si cu acordurile internationale incheiate de Romania. 
Principiile care stau la baza elaborarii si aplicarii politicilor de dezvoltare regionala sunt: 
- Descentralizarea procesului de luare a deciziilor, de la nivelul central/guvernamental, spre cel al comunitatilor regionale; 
- Parteneriatul intre toti actorii implicati in domeniul dezvoltarii regionale; 
- Planificarea - proces de utilizare a resurselor (prin programe si proiecte) in vederea atingerii unor obiective stabilite; 
- Cofinantarea - contributia financiara a diversilor actori implicati in realizarea programelor si proiectelor de dezvoltare regionala. 
Regiuni de Dezvoltare :
Regiunea Nord-Est cuprinde judetele Iasi, Botosani, Neamt, Suceava, Bacau, Vaslui
Regiunea Sud-Est cuprinde judetele Vrancea, Galati, Braila, Tulcea, Buzau, Constanta.
Regiunea Sud Muntenia cuprinde judetele Arges, Dambovita, Prahova, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Teleorman.
Regiunea Sud-Vest Oltenia cuprinde judetele Mehedinti, Gorj, Valcea, Olt, Dolj.
Regiunea Vest cuprinde provincia istorica Banat si zone adiacente acesteia, are o suprafata de 32.034 km2 reprezentand 13,44 % din teritoriul Romaniei si are in componenta judetele Arad, Caras-Severin, Hunedoara si Timis.
Regiunea Nord-Vest cuprinde zona istorica Crisana si zonele adiacente acesteia,avand o suprafata de 34.159 km2,reprezentand 14,3% din teritoriul Romaniei,in aceasta regiune fiind cuprinse judetele Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu-Mare si Salaj. Populatia Regiunii Nord-Vest era in anul 2005 de 2.737.400 locuitori (12,6% din populatia totala a tarii) si are o densitate medie de 80,1 locuitori/kmp. Dinamica populatiei regiunii este caracterizata de un spor natural de -1,7? in 2004, cea mai redusa valoare inregistrandu-se in Salaj (-3,0?), iar cea mai ridicata in Bistrita-Nasaud (0,0?), singurul judet din regiune care nu a inregistrat un spor natural negativ 
Regiunea Centru cuprinde judetele Alba, Sibiu, Mures, Harghita, Covasna, Brasov.
Regiunea Bucuresti-Ilfov


Fisiere in arhiva (1):

  • Numarul, Amplasamentul si Marimea Supermarketuilor si Hypermarketurilor prin Corelare cu Mediul Demografic - Regiuni Dezvoltate.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!