Optimizarea Costurilor Calitatii in Firma Sa - Imbunatatirea Sistemului de Ambalare a Produselor

Cuprins proiect Cum descarc?

I. DESCRIEREA SOCIETATII 3
1.1. Denumirea organizatiei 3
1.2. Sediu social 3
1.3. Forma juridica de organizare 3
1.4. Obiect principal de activitate 3
1.5. Capital social 3
1.6. Structura actionariatului 3
1.7. Istoric 3
1.8. Organigrama 5
1.9. Indicatori relevanti 9
1.10. Filiale 10
1.11. Declaratia de politica 11
II. ANALIZA COSTURILOR CALITATII 12
2.1. Structura costurilor calitatii 12
2.2. Cauzele generarii de costuri ale calitatii 17
III. ANALIZA TEHNICA A CALITATII 18
IV. PROPUNERI DE OPTIMIZARE 19
V. CONCLUZII. PERSPECTIVE 22


Extras din proiect Cum descarc?

I. DESCRIEREA SOCIETATII
1.1. Denumirea organizatiei
FIRMA SA
1.2. Sediu social
Resita, Str. Timisorii, Nr. 4, 320232, Caras-Severin
1.3. Forma juridica de organizare
Societate comerciala pe actiuni cu capital integral privat, mixt (roman si strain)
1.4. Obiect principal de activitate
Fabricarea macaroanelor, taiteilor, cuscus-ului si a altor produse similare
1.5. Capital social
Capital social subscris: 1.360.900 RON, integral varsat, din care 96.049 RON aport in numerar si 564.851 RON aport in natura
Numar actiuni nominative: 136.090
Valoare nominala actiune: 10 RON
1.6. Structura actionariatului 
? la nivelul anului 2005
Actionari persoane fizice :
Actionar 1 : 64.054 actiuni = 47.06738%
Actionar 2 : 62.809 actiuni = 46.15255%
Actionar 3 : 6.805 actiuni = 5.00037%
Actionar 4 : 1.244 actiuni = 0.9141%
Alti actionari : 1.178 actiuni = 0.8656%
? la nivelul anului 2008
Actionar 1 (persoana juridica straina): 81.654 actiuni = 60%
Actionar 2 (persoana juridica romana): 53.258 actiuni = 39.1344%
Alti actionari (persoane fizice romane): 1.178 actiuni = 0.8656%
1.7. Istoric
FIRMA SA este o companie italiano-romana cu capital integral privat, infiintata in anul 1994.
Activitatea companiei cuprinde: 
- productia si distributia de paste fainoase marca MONTE BANATO;
- distributia de produse oleaginoase marca MOGYI (Ungaria); 
- exportul de produse si marfuri marca MONTE BANATO;
- import de marfuri sub marca MONTE BANATO (Italia, Ungaria);
- import de marfuri sub marcile AGNESI, COLUSSI, SAPORI, MISURA, FLORA, BOLERO.
Sediul central al firmei este situat in partea de vest a Romaniei, regiunea Banat, orasul Resita, situat in apropierea granitelor cu Ungaria si Iugoslavia.
Piata in care se dezvolta activitatea de productie-distributie cuprinde intreg teritoriul Romaniei si totalitatea retelelor multinationale, deservite de depozitul central si 13 depozite teritoriale: Timisoara, Bacau, Oradea, Bucuresti, Baia Mare, Cluj, Craiova, Tg. Mures, Deva, Brasov, Galati, Constanta, Suceava, dotate cu:
- autoturisme, autoutilitare;
- echipamente de birotica (calculator, telefon, fax);
- sistem propriu de transmitere a datelor.
Activitatea de export se desfasoara in prezent in Republica Moldova si Bulgaria. 
Fabrica de paste fainoase are 3 sectii de productie:
- Sectia de paste scurte, utilata cu 3 linii industriale Buhler 
- Sectia de spaghete si macaroane, echipata cu o linie Buhler 
- Sectia de paste lungi produse in mod artizanal, dotata cu o presa Ungaria si 7 uscatoare statice.
In paralel cu aceste sectii de paste fainoase, functioneaza si o sectie de aperitive sarate; productia se realizeaza pe 14 utilaje Janos Ziegler. In 2008 s-a mai achizitionat o masina de productie saratele.
Diversificarea sortimentelor de paste s-a realizat treptat, astfel ca din anul 1995 se produc paste fainoase extrudate, din 2001 paste laminate, iar anul 2002 a intregit gama de paste fainoase prin producerea de spaghete si macaroane. Din 2007 in cadrul societatii a inceput productia de paste fainoase din grau dur, fara ou.
Paste fainoase extrudate:
- opt sortimente de paste fainoase scurte; 
- trei sortimente de paste lungi produse in mod artizanal; 
- doua sortimente de paste lungi produse in sistem industrial: spaghete si macaroane.
Paste fainoase laminate:
- trei sortimente de paste fainoase scurte;
- doua sortimente de paste lungi produse in mod artizanal.
Paste fainoase extrudate fara ou:
- patru sortimente de paste fainoase scurte; 
- doua sortimente de paste lungi produse in sistem industrial: spaghete si linguine; 
Gama de produse purtand marca MONTE BANATO este intregita de aperitivele sarate Cheese si cele dulci, gama sortimentala fiind formata din:
- saratele cu aroma de cascaval; 
- saratele cu aroma de ardei;
- saratele cu aroma de ceapa;
- saratele cu aroma de usturoi;
- saratele cu aroma de pizza;
- saratele cu chimen;
- saratele cu susan;
- vafe caramel;
- vafe lime.
In cadrul FIRMA SA se realizeaza si produse sub marca Profi, paste fainoase scurte, spaghete si aperitive sarate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Optimizarea Costurilor Calitatii in Firma Sa - Imbunatatirea Sistemului de Ambalare a Produselor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!