Organizarea unei Retele de Distributie

Cuprins proiect Cum descarc?

I. Produsul si piata 1
I.1. Prezentarea produsului 2
I.2. Piata- caracteristici generale 3
Segmentare 4
Capacitatea si potentialul pietei 6
Target 9
Concurenta directa 9
Concurenta indirecta 12
II. Strategii de acoperire a pietei 13
III. Organizarea retelei de distributie 14
III.1. Integrarea geografica 14
III.2. Integrare sectoriala 16
III.3. Design-ul canalelor de distributie 17
III.4. Managementul teritoriului 19
III.5. Impartirea targetului 20
IV. Alegerea intermediarilor 21
IV.1. Criterii de selectie 21
IV.2. Identificare 25
V. Determinarea numarului de agenti de vanzari 26
VI. Estimarea costurilor in distributie 28
VI.1. Costuri cu locatia 28
VI.2. Costuri cu personalul 29
VI.3. Costuri logistice 29
Concluzii 30


Extras din proiect Cum descarc?

I. Produsul si piata
Lambrusco are o istorie pe cat de trista pe atat de incredibila. Pe de o parte este fascinanta, cand bei lambrusco de fapt savurezi vinul baut de mai marii imperiului roman. Romanii adorau Lambruso. Acest soi de strugure crestea usor, vita avea o recolta bogata si era foarte cunoscuta. Aproape ca iti poti imagina cum Cezar servea Lambrusco din pocalul sau asezonat cu branza.
Dea lungul secolelor au aparut tot mai multe tipuri de Lambrusco, lucru greu de inteles pentru cunoscatorii de vin. Daca luam un must de chardonnay facut din diferite boabe, genetic musturile sunt identice, doar aroma fiind cea care difera in functie de sol si clima.
Multele varietati de Lambrusco au aparut din dorinta unora de a produce un vin dulce ieftin. Astfel ei au adaptat vita de vie nobila a chardonayului cu vita de vin salbatic care se adapteaza foarte usor oricaror conditii climatice si era mai usor de intretinut. Culoarea era similara soiului original, doar aroma era diferita, ca la mai toate vinurile de altfel.
Deoarece piata Americana era plina de vinuri seci scumpe, italienii au speculat dorinta americanior de a servi vinuri dulci, astfel importul de Lambrusco a crescut semnificativ. In anii 70 majoritatea consumatoriilor din US serveau vinuri dulci ieftine, astfel Lambrusco a devenit foarte cunoscut. 
Partea trista a acestei povesti este ca odata ce finii consumatori ai vinului au inceput sa isi extinda gusturile si sa revina la vinul adevarat sec, acestia au inceput sa denigreze vinul Lambrusco considerand-ul un suc sau punch, incluzand aici si vinurile roze. Astfel cu aceste prejudecati ei au denigrat multe vinuri care erau deosebit de placute la gust in multe situatii.
Pentru a-si salva reputatia, italienii au permis cultivarea unui singur soi de struguri Lambrusco. Dar problema lor nu a fost rezolvata deoarece, in unele locatii, viticultorii au continuat cultivarea unui bob rosu de strugure ieftin pe care l-au numit tot lambrusco pentru a putea fi usor comercializat.
In general se pot gasi vinuri ieftine cu un gust nu tocmai bun sub marca Lambrusco, dar in acelasi timp poti gasi si un Lambrusco original, delicios, plin de aroma fructelor, care merge perfect cu o salata de vara. De asemenea, la sfarsitul anilor '70 odata cu clasificarea vinurilor de origine controlata Lambrusco, in cele 5 sortimente se regasesc si Lambrusco seci si Lambrusco acidulate.
Un Lambrusco adevarat se serveste la o temperatura de 10o Celsius.
I.1. Prezentarea produsului
Lambrusco di Sorbara
Zona de provenienta: Nordul Italiei, zona Modena, regiunea Emilia Romagna, Sat Sorbara
Tipul vinului: DOC-CM, sec
Note de degustare: 
o culoare: roze
o nas: arome de fructe exotice
o gust: dulce, frizant
Temperatura de servire: 12?C.
Se serveste cu: carne alba, dar fiind un vin de desert merge foarte bine cu platoruri cu branzeturi
Sticla: Bordeaux inalta, alba, 750 ml
Alcool: 9.8%
In 1970 a avut loc prima clasificare a vinului obtinut din bobul Lambrusco. Astfel se cunosc 5 sortimente de vin de origine controlata Lambrusco, cel mai renumit fiind Lambrusco di Sorbara. I s-a atribuit acest nume datorita satului in care se produce, mai exact satul Sorbara din nordul Italiei, regiunea Emilia-Romagna.
Soiul Sorbara este considerat ca fiind cea mai buna calitate a bobului Lambrusco, fiind remarcat prin arome deosebit de parfumate. Aceasta caracteristica este data de anomalia vitei de vie inca de la inflorire prin faptul ca, randamentul acesteia este cu 30% mai mic in ceea ce priveste productia. Astfel aromele sunt mai concentrate, iar cantitatea este cu mult mai mica in detrimentul calitatii care este deosebita. Soiul Sorbara are o culoare usoara, nu foarte proeminenta, oferind o sclipire ce aminteste de un buchet de violete distinctive. Este un vin bine echilibrat cu arome delicate de fructe, un pic acid-mineral. Sorbara are un caracter revigorant si vibrant, specific vinurilor italiene, fiind indeosebi destinat tinerilor consumatori.
Acest vin este recomandat de a fi servit asezonat cu alimente grase sau la gratar sau in compania unui platou de branzeturi mediteraneene.


Fisiere in arhiva (3):

  • BIBLIOGRAFIE.doc
  • CUPRINS.doc
  • Organizarea unei Retele de Distributie.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!