Piata Berii din Romania

Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul 1 PIATA BERII DIN ROMANIA (prezentare )
1.1 Caracterizare generala- principalii jucatori pe piata
Piata berii din Romania este una matura, avand o concurenta puternica la nivel de marca. Un lucru demn de semnalat este faptul ca pe aceasta piata au facilitati de productie patru jucatori internationali: 
- Heineken  prin Brau Union Romania,
- SABMiller Plc  cu subsidiara Ursus Breweries, 
- InBev  cu subsidiara Interbrew Romania, si
- Carlsberg Breweries A/S  cu subsidiara United Romanian Breweries (URBB), cunoscuta si ca Tuborg Romania. 
Aceste companii domina atat vanzarile in volum, cat si pe cele in valoare. Cele patru societati(Brau Union Romania, Ursus Breweries, Interbrew Romania si URBB)sunt membre ale Asociatiei Berarii Romaniei. Potrivit declaratiilor lui Constantin Bratu, director general al acestei Asociatii, ele reprezinta 70% din industria berii romanesti si au impreuna 12 fabrici de bere si peste 31 de marci de bere. Conform datelor furnizate de Constatin Bratu, in 2005, piata berii a inregistrat o crestere de 4,7%, ajungand la aproximativ 15,2 mil hl.Astfel, s-a ajuns la un consum de aproximativ 70 l / cap de locuitor. 
Al cincilea jucator pe piata berii din Romania este European Drinks,producator local care detine marca Burger.Aceasta este considerata cea mai bine vanduta marca pentru consum casnic in 2005, in crestere fata de anul precedent.
1.2 Cote de piata(date din primul trimestru al anului 2006)
Piata berii s-a ridicat in 2005 la 15,2 milioane hectolitri, fiind consemnata o crestere de 4,7% fata de anul anterior, pe ansamblul pietei si de 7,4%, pentru membrii asociatiei. Vanzarile producatorilor multinationali de bere pe piata romaneasca s-au majorat in primele cinci luni din 2006 cu 16% fata de aceeasi perioada a anului precedent, iar nivelul livrarilor este asteptat sa creasca in continuare in urmatoarele luni, cand se estimeaza o marire a consumului pe toate segmentele. Tendinta actuala continua ritmul de crestere consemnat in primele trei luni ale anului, cand membrii asociatiei au inregistrat o majorare a livrarilor de 16%, comparativ cu o medie de 11% pentru ansamblul pietei, a declarat, pentru SFin, Constantin Bratu, directorul general al ABR. 
BRAU UNION
Pe piata berii din Romania, Brau Union detine o cota de 27% (conform AC Nielsen), in scadere fata de anii precedenti.
URSUS Breweries
Andra Samson, Corporate Affairs Manager URSUS Breweries, spune ca societatea si-a imbunatatit performanta in anul financiar aprilie 2005-martie 2006, atingand o cota de piata estimata la 23%. In perioada analizata, compania a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 22%, comparativ cu anul anterior. 
Interbrew Romania
Si Interbrew Romania a avut rezultate notabile. In primele 5 luni din 2006 am inregistrat volume in crestere cu 38% fata de aceeasi perioada a lui 2005. Conform datelor furnizate de MEMRB Romania, cota de piata a companiei a ajuns, in mai 2006, la 22%, arata Liviu Eremia, directorul de marketing al societatii.
URBB
Rezultatele primului trimestru ne-au depasit asteptarile. Compania URBB a inregistrat o crestere cu 30% in volum a vanzarilor de bere, fata de aceeasi perioada a anului trecut, spune Catalin Ignat, directorul de marketing al URBB. Cota de piata a URBB este 9,5%. 
European Food
Din urma vine puternic European Food, ale carei vanzari de bere au crescut in 2005 cu 30%. In conditiile in care fabrica a atins capacitatea maxima in 2005, reprezentantii companiei au estimat o crestere a vanzarilor cu pana la 10% in 2006. 
1.3 Produsele representative
(Anexa nr.1 grafice) 
Care sunt marcile " fanion " ale celor cinci mari producatori, produsele care contureaza destul de bine piata berii in coordonatele producatori - marci? 
La Interbrew este Bergenbier, la Ursus Breweries este, desigur, Ursus, URBB are ca marca nr. 1 pe Tuborg, Brau Union pe Golden Brau, iar European Drinks pe Burger. Acest din urma brand este, conform datelor ACNielsen, liderul pietei, dupa valoarea vanzarilor in 12 luni consecutive.
URBB se mandreste cu faptul ca Tuborg a fost selectata intre marcile prezente in primul volum al catalogului Superbrands editat in Romania. Catalin Ignat, directorul de marketing al URBB, mentioneaza ca Tuborg este " liderul berilor internationale produse in Romania, avand o cota de piata de peste 50% pe acest segment " .
Cinci producatori, marcile pe care le produc sI fabricile pe care le detin:


Fisiere in arhiva (1):

  • Piata Berii din Romania.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!