Piața Iaurtului

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 47 în total
Cuvinte : 7505
Mărime: 540.37KB (arhivat)
Publicat de: Veniamin Roman
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

1. Prezentarea produsului

Date despre produs

Iaurtul îşi are originea în Asia sau în Europa de est şi a apărut ca răspuns la nevoia de a conserva laptele peste cele câteva ore care urmau mulsului. Astfel a început aventura descoperirii nenumăratelor avantaje nutriţionale şi medicale pe care le deţine.

Iaurtul este un produs lactat rezultat din fermentarea laptelui. Orice fel de lapte poate fi folosit pentru a produce iaurt, dar în ziua de azi, laptele de vacă este cel mai des folosit. Iaurtul are o textură ca un gel și un gust puțin acrișor din cauza fermentării zahărului din lapte (lactoză) în acid lactic.

Coagularea laptelui a fost, desigur, descoperită absolut din întâmplare. În foarte multe ţări, Grecia, Turcia, Mongolia sau India, consumarea iaurtului face parte din tradiţie, dar începând cu anii '20 ai secolului al XX-lea, iaurtul se răspândeşte şi în Europa Occidentală. Cuvântul provine de la yoğurt în turcește care se trage de la verbul yoğurtmak - a combina.

Date despre consum

În societatea modernă, omul este asaltat în fiecare zi de ritmul cotidian impus de schimbările tot mai dese intervenite în evoluţia societăţii. Poluarea, stresul, intensele solicitări zilnice conduc inevitabil la o scădere a rezistenţei organismului, acesta fiind tot mai expus şi mai vulnerabil. Astfel, inevitabil, apar întrebări referitoare la menţinerea sănătăţii şi protejarea organismului. Acestea sunt întrebări pe care fiecare persoană şi le pune, chiar dacă nu le formulează în mod explicit.

Piaţa produselor lactate poate constitui un exemplu în privinţa consumului de iaurt din ce în ce mai ridicat la noi în ţară.

Iaurtul este considerat alimentul sănătos din familia lactatelor. Este considerat unul din alimentele care ajută la prelungirea vieţii. De obicei, iaurtul este corelat cu efectele sale benefice asupra organismului. Mulţi îl consumă drept adjuvant al digestiei. Iaurtul acidofil ajută la redobândirea florei bacteriene normale a colonului, ceea ce duce la o digestie completă şi la o valorificare mai bună a alimentelor bogate în fibre.

Iaurtul nu e o “revelaţie” a secolului nostru. Cu mii de ani în urmă, el era bine cunoscut de unele popoare din Orientul Mijlociu şi constituia un aliment de bază. Efectele sale benefice în vindecarea diverselor boli intestinale l-au făcut repede cunoscut iar modul de producere a lui nu a mai putut rămâne secret.

Dar, deşi astăzi, 30% din populaţia globului consumă iaurt în mod regulat şi este un aliment foarte apreciat pentru gustul său, iaurtul avea un statut aparte la începutul secolului nostru - când era consumat doar la indicaţia medicilor. Secolul XX l-a transformat într-un aliment pentru consumul zilnic.

Ce conţine iaurtul?

Iaurtul se prepară din lapte de vacă, de oaie, de capră sau de bivoliţă, pasteurizat sau fiert şi însămânţat cu culturi selecţionate de bacterii lactice specifice (Thermobacterium bulgaricum şi Streptococcus thermophilus). Laptele de oaie şi laptele de vacă se folosesc în amestec cu maximum 30% lapte de bivoliţă.

Întâi de toate, deşi obţinut prin fermentarea laptelui, iaurtul nu este un lapte fermentat obişnuit. Numai în prezenţa unor fermenţi specifici laptele devine iaurt. Iar toate calităţile lui provin de aici, fără excepţie. Chiar şi aroma specifică iaurtului şi gustul său sunt datorate în mod exclusiv acţiunii acestor fermenţi.

Fermenţii sunt de fapt bacterii lactice care, în procesul lor de metabolism, acţionează asupra laptelui transformându-l într-un aliment mai sănătos şi mai hrănitor.

Iaurtul are un aport considerabil de calciu uşor asimilabil, iar cât de important este calciul pentru sănătate probabil nici nu mai trebuie spus. Ştim că întăreşte sistemul osos şi previne osteoporoza.

Magneziul, fosforul, precum şi foarte multe vitamine, cum ar fi cele din complexul B, sunt prezente într-o proporţie foarte mare în iaurt şi sunt de asemenea rezultate în urma acţiunii fermenţilor. Iată aşadar cum fermenţii vii fac din iaurt o sursă de elemente nutritive şi benefice sănătăţii organismului. În plus, persoanele care manifestă intoleranţă la lactoză pot consuma iaurt fără probleme, fermenţii transformând lactoza în acid lactic, bine tolerat de organism. Descoperim astfel calităţi fiziologice ale iaurtului care îl fac cu atât mai valoros cu cât este şi un aliment gustos şi foarte hrănitor.

Preview document

Piața Iaurtului - Pagina 1
Piața Iaurtului - Pagina 2
Piața Iaurtului - Pagina 3
Piața Iaurtului - Pagina 4
Piața Iaurtului - Pagina 5
Piața Iaurtului - Pagina 6
Piața Iaurtului - Pagina 7
Piața Iaurtului - Pagina 8
Piața Iaurtului - Pagina 9
Piața Iaurtului - Pagina 10
Piața Iaurtului - Pagina 11
Piața Iaurtului - Pagina 12
Piața Iaurtului - Pagina 13
Piața Iaurtului - Pagina 14
Piața Iaurtului - Pagina 15
Piața Iaurtului - Pagina 16
Piața Iaurtului - Pagina 17
Piața Iaurtului - Pagina 18
Piața Iaurtului - Pagina 19
Piața Iaurtului - Pagina 20
Piața Iaurtului - Pagina 21
Piața Iaurtului - Pagina 22
Piața Iaurtului - Pagina 23
Piața Iaurtului - Pagina 24
Piața Iaurtului - Pagina 25
Piața Iaurtului - Pagina 26
Piața Iaurtului - Pagina 27
Piața Iaurtului - Pagina 28
Piața Iaurtului - Pagina 29
Piața Iaurtului - Pagina 30
Piața Iaurtului - Pagina 31
Piața Iaurtului - Pagina 32
Piața Iaurtului - Pagina 33
Piața Iaurtului - Pagina 34
Piața Iaurtului - Pagina 35
Piața Iaurtului - Pagina 36
Piața Iaurtului - Pagina 37
Piața Iaurtului - Pagina 38
Piața Iaurtului - Pagina 39
Piața Iaurtului - Pagina 40
Piața Iaurtului - Pagina 41
Piața Iaurtului - Pagina 42
Piața Iaurtului - Pagina 43
Piața Iaurtului - Pagina 44
Piața Iaurtului - Pagina 45
Piața Iaurtului - Pagina 46
Piața Iaurtului - Pagina 47

Conținut arhivă zip

  • Piata Iaurtului.doc

Alții au mai descărcat și

Piața iaurtului din România

1.1. Laptele in antichitate : Cele mai vechi informatii despre productia de lapte si prelucrarea laptelui se refera la laptele de vaca. Ele ar...

Politică de produs

INTRODUCERE Clarificarea conceptelor reprezintă una dintre premisele acţiunii practice eficiente în orice domeniu al cunoaşterii. Obţinerea unui...

Analiza de Marketing a Produsului Iaurt

1.Caracteristici generale ale pietei 1.1.Scurt istoric al produsului Cuvantul “iaurt” vine din limba turca, cuvantul turc “youghurmak” avand...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Piața iaurtului

Piaţa autohtonă a iaurturilor a crescut valoric, în primele şase luni ale acestui an, cu circa 22% faţă de perioada similară a anului trecut,...

Te-ar putea interesa și

Analiza pieței iaurtului

Introducere Marketingul constituie un mod de gandire si actiune in sfera pietei ce realizeaza o abordare sistemica a circuitului de activitati:...

Cercetare de piață - iaurt Danone

Tema cercetarii: Studierea preferintelor consumatorului fata de iaurtul Danone. Scopul cercetarii: Stabilirea factorilor ce ii determina pe...

Studiu de piață - iaurtul

Informatii despre consum(cat, cum,) Iaurtul este astazi foarte apreciat, Europenii fiind cei mai mari consumatori de iaurt, cantitatea consumata...

Sortimentul și Calitatea Iaurtului

I. INTRODUCERE - Scurt istoric al aparitiei iaurtului - Scurta caracterizare a grupei din care face parte produsul ales - Prezentarea...

Piața iaurtului din România

1.1. Laptele in antichitate : Cele mai vechi informatii despre productia de lapte si prelucrarea laptelui se refera la laptele de vaca. Ele ar...

Plan de marketing privind lansarea unui nou produs pe piață - iaurtul Babydino cu portocale și fulgi de ciocolată, în cadrul companiei Danone

Capitolul 1.-Justificarea alegerii temei Am ales această temă, deoarece iaurtul este considerat a fi unul dintre alimentele sănătoase din familia...

Proiect cercetări de marketing - Almighurt

Capitolul I 1. PIAŢA, FIRMA SI PRODUSUL Piata lactatelor din Romania reprezinta un sector in continua dezvoltare. Constienti de valoarea...

Iaurtul Danone - Căi Sigure de Succes pe Piață

Capitolul I – Introducere 1.1 Produsele lactate Laptele si produsele lactate constituie alimentele de baza în hrana omului. Datorita compozitiei...

Ai nevoie de altceva?