Plan de afacere

Cuprins proiect Cum descarc?

Sumar
1. Descrierea ideii de afacere
1.1 Descrierea intreprinderii si activitatii desfasurate
1.2 Scopul si obiectivile
1.3 Analiza SOWT
1.4 Strategia afacerii
1.5 Descrierea produsului- servicii
2. Planul de marketing
2.1 Piata si consum
2.2 Plasament si distributie
2.3 Concurentii
2.4 Politica de pret
4.5 Promovare
3.Planul operational
3.1Schema operational
3.2 Schema fizica
3.3 Necesarul de spatiu , echipament consumabil si costurile acestuia
3.4Furnizorii
4. Necesarul de resurse umane
4.1 Sructura organizatorica
4.2 Necesarul de resurse umane si renumerarea lor
5. Planul de finantare
5.1Cheltuieli de lansare a afacerii
5.2 Bilantul contabil
5.3 Prognoza veniturilor si cheltuielilor
5.4 Fluxul de numerar
5.5Raportul privind rezultatul financiar


Extras din proiect Cum descarc?

Sumar
Fiind un tinar specialist si dispunind de o suprafata de 2 ha,care apartine familiei mele, am hotarit sa infiintez o plantatie de nuci. Initial voi fonda GT ,,Nudo" care va avea drept activitate de baza producerea si comercializarea nucilor. Urmatorul pas consta in procurarea materialului saditor de la furnizori si respectiv, inceperea proceselor tehnologice pentru infiintarea plantatiei. Intreprinderea va tinde spre obtinerea subventionarii din partea statului pentru achitarea valorii materialului de plantat. 
Mi-am ales aceasta activitate, deoarece la momentul actual cererea la productia de nuci este foarte mare pe piata europeana , in fiecare an marimea acesteia nu este acoperita si tinind cont de relatiile economice pe care le detine tara noastra , aceasta afacere este profitabila. De asemenea , un alt scop al afacerii este participarea la asociatia nationala pentru renasterea nucului fructul de aur al Republicii Moldova.
Inovatia acestei afaceri va consta in schema si tehnologia performanta de plantare ce va contribui la vietuirea plantatiei pe o perioada indelungata si cultivarea soiului nou ,,Presedintele", creat recent si adaptat in Republica Moldova, inregistrat in Cartea Recordurilor Guiness, ce are o productivitate inalta , rezistenta la conditiile climaterice din aceasta zona.
Productia obtinuta va fi ecologic-pura , nu vor fi intrebuintate mijloace chimice de crestere si de protejare a fructelor, acesta este avantajul principal al afacerii precum si crearea unor locuri de munca , contribuirea la renasterea plantatiilor de nuci si sporirea exportului de miez de nuca. 
Initial, investitia pentru infiintarea plantatiei va constitui 88112,2 lei , dintre care 33967,8 lei este valoarea materialului saditor. Timp de 5 ani in total suma de mijloace banesti alocata va constitui 205388,62 lei , insa in primul an va fi procurat utilajul de obtinere a miezului prin curatarea nucilor in suma de 105000 lei , apelind la Programul National pentru Abilitare Economica a Tinerilor. In total pentru 10 ani investitia va constitui 268936,36 lei , fara valoarea utilajului.
Conform calculelor efectuate, investitia va fi recuperata in al 6-lea an, iar in al 10-lea an intreprinderea va obtine un venit de 235200 lei si odata cu cresterea plantatiei veniturile vor fi inca mai mari , ajungind pina la 350000 lei.
Productia obtinuta va fi realizata principalilor exportatori de miez din tara. Un scop esential al afacerii consta in extinderea suprafetei si procesarea productiei pentru obtinerea unor rezultate finaciare mari. 
La prima vedere este o afacere riscanta si de lunga durata , insa avantajele pe care le aduce sunt mult prea mari pentru a putea renunta. In acest plan de afaceri vor fi prezentate toate motivele pentru care voi incepe activitatea.
1. Descrierea ideii de afacere
1.1 Descrierea afacerii
Livezile de nuc sunt o afacere profitabila chiar si pe timp de criza. Datorita cererii mari de pe piata externa, o tona de miez este vanduta cu aproximativ cinci mii de euro. 
Nucul este una dintre cele mai convenabile culturi pomicole, atat sub aspectul valorii investitiei initiale, al necesarului de lucrari agrotehnice , cat si sub aspectul valorii comerciale a productiei obtinute anual.
Nucul este o cultura exclusiva, profitabila si utila din toate punctele de vedere. Astfel, sub aspect ecologic nucul este un arbore foarte pur. Sub aspect economic, nucul este o cultura rentabila, putind fi utilizate toate partile lui ,,anatomice" precum :miezul de nuca care este un aliment concentrat cu o compozitie chimica complexa.Si spre marea surprindere a moldovenilor, se pot valorifica si alte produse de la nuc, cum ar fi frunzele, coaja lemnoasa, axul lemnos si cojile verzi. 
In concluzie, exista vreo cultura pomicola cel putin la fel de rentabila? Cu siguranta NU ! Si asta pentru ca:
- volumul lucrarilor agrotehnice este foarte scazut ;
- productia poate fi valorificata si dupa 2 ani de zile de la recoltare ( ceea ce nu se poate intampla in cazul merelor, prunelor, perelor s.a.m.d.);
I. - pretul de valorificare este net superior oricarui alt tip de fruct .
Avand in vedere conditiile socio-economice din Republica Moldova, cultura nucului poate reprezenta o alternativa viabila pentru marea majoritate a populatiei care vrea sa obtina venituri cu care sa poata duce o viata decenta. Cite persoane pot spune ca au un venit anual mai mare de 10000 euro? Marea majoritate a moldovenilor au venituri de maxim 2000 de euro pe an. Acesta ar trebui sa fie un argument suficient de puternic ca sa ne indreptam atentia catre aceasta cultura.
Investitorii care cauta modalitati profitabile de plasare a resurselor lor financiare, indiferent ca sunt persoane fizice sau juridice, au cea mai buna oportunitate in aceasta cultura pentru ca, daca apeleaza la fondurile ce vin din Uniunea Europeana, isi pot recupera rapid cea mai mare parte a costurilor presupuse de infiintarea acestei culturi si vor avea o importanta sursa de venituri pasive pe termen lung.


Fisiere în arhivă (1):

  • Plan de afacere.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!