Plan de Afacere - SC Camino SA

Extras din proiect Cum descarc?

PLANUL DE AFACERI AL FIRMEI DE SERVICII
STUDIU DE CAZ Nr.1
PLANUL DE AFACERI AL RESTAURANTULUI SC CAMINO SA. DIN REŞIŢA
Cap 1 Sinteza planului de afaceri al firmei de servicii S.C CAMINO S.A 
Prezentul plan de afacere este elaborat având ca scop principal de a avalua posibilitatea dezvoltării afacerii 
Planul de afacere cuprinde o serie de informaţii referitoare la afacerea în sine la produsele şi serviciile ,piaţa şi strategia de vânzare ,clienţii concurenţi ,persoanele şi aspectele financiare.
A cest plan s-a elaborate cu scopul de a evalua o afacere care doreşte să-şi înceapă activitatea la sfarşitul anului 2009.Ideea de afacere a apărut în 2009 ,an în care a fost autorizată afacerea.
Ideea de afacere era înfinţarea unui restaurant ,idee viabilă deoarece nici în anul înfinţării şi nici în prezent nu există foarte multe restaurante stilate cu un aer elegant, având sediul în Judeţul Caraş- Severin Majoritatea restaurantelor selecte concurente au sediul în alte judeţe. 
Serviciile oferite de acest restaurant vor fi de o calitate superioară dovadă fiind baza tehnico-materială deţinută de societate şi calificarea personalului.Nu pot fi încadrate decât persoane ce deţin atestat profesional în domeniul de activitate din cadrul restaurantului şi anume :( bucatari,chelneri,şef restaurant,şef sală,etc).iar uniforma de serviciu este specifica pentru : bucatari- halat alb respectiv bonetă albă
Chelneri- costum negru şi cămaşă albă
Personal curăţenie- uniforme albastre
Firma este condusă de un administrator femeie ce are experienţă dobândită cu ani în urmă ,în domeniul de activitate al firmei,având totodată calificăriile şi studiile prevăzute de lege.
Administartorul societăţii îşi propune să motiveze salariaţii prin diverse forme şi totodată să lucreze în echipă tinând seama de orice propunere de îmbunătăţire a calităţii serviciilor prestate de acestea.
Resursele financiare necesare pentru demararea afacerii au fost apreciate la 55.210 lei din care 210 lei capital subscris şi vărsat ,iar 55.000 lei împrumutat de la asociat (care este şi administartor unic).
Pe măsura activităţii sale restaurantul deţinut de societate şi-a mărit şi consolidat nivelul de clinţi ,gradul de utilizare a capacităţii sale de deservire evoluând de la 45% în anul 2006 şi 2007 la aproximativ 75% în 2008 
În primul an de activitate administratorul socităţii estimează pentru o activitate de 6 luni un profit ne de 1ooo lei,urmân ca în anii următori de activitate profitul să înregistreze o creşere pentru o perioadă de de 12 luni astfel : în anul I un profit brut de 2300 lei pe an iar în anul III un profit brut de 2600 lei pe an 
În urma previziunilor realizate pe o perioadă de 3 ani ,rezultă că afacerea este viabilă ,cu şanse de dezvoltare în viitor.
INTRODUCERE
SC CAMINO SA este o firmă a cărui principală afacere este în sectorul terţiar ( servicii),respectiv un restaurant.Acesta doreşte a fi deschis în oraşul Reşiţa ,judeţul Caraş-Severin,şi va oferi servicii de o calitate deosebită de cele ale restaurantelor concurente ,iar atmosfera restaurantului ,unul din punctele de atracţie ,va concura design-ul interior distingându-se prin mobilierul deosebit şi modul de decorare 
Meniul propus v-a fi variat incluzând toate preparatele oferite de restaurantele direct concurente.preţurile practicate vor fi similare cu cele ale competitoriilor 
Ceea ce va distinge meniul vor fi: specialităţiile casei,în general ,specifice bucătăriei româneşti,ele vor conţine ingrediente naturale şi de cea mai bună calitate 
Clienţii cu disponibilitate de a cheltui vor constitui piaţa ţintă şi vor oferi o imagine de prestigiu restaurantului.
O altă caracteristică specifică propriei afaceri va fi personalul de deservire ,acesta evidenţiându-se prin comportament ,ţinită şi etichetă.
Toate acestea vor conduce la formarea unei imagini pozitive despre afacerea firmei concretizându-se în câştigarea unei clientele fidele,dacă nu frecvente ,dispusă să cheltuiască pentru a-şi oferi un serviciu diferenţiat.
Frecventarea acestui restaurant distinct prin atmosferă ,meniul şi personalul său va da clienţiilor săi certitudinea unui serviciu deosebit.
Cap.2.Afacerea
2.1 Prezentarea generală a firmei de servicii S.C CAMINO SA 
Firma de servicii S.C CAMINO SA a fost înfinţată în anul 2006 ,având asociat şi administrator unic ,conform actului constitutiv şi certificatului de inmatriculare eliberat de Oficiul Registrului Comerţului ,cu număr de ordine în registrul comerţului –J11/323/2006,cod unic de înregistrare 15367150/2006 Societatea are ca obiect principal de activitate codul CAEN revizuit 5530 pentru activităţi specifice restaurantului şi alimentaţiei publice.


Fisiere în arhivă (1):

  • Plan de Afacere - SC Camino SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!