Plan de Marketing Coca-Cola

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE . pag.1
Istorie . pag. 1
Coca-Cola in Romania . pag. 2
Grupul Coca-Cola Hellenic . pag. 3
Coca-Cola HBC Romania . pag. 3
Cap. 1: SUMAR MANAGERIAL . pag. 4
Cap. 2: ANALIZA SITUATIEI . pag. 5
2.1. Analiza mediului de marketing . pag. 5
2.1.1. Macromediul . pag. 5
2.1.2. Micromediul . pag. 9
2.2. Analiza SWOT . pag. 10
2.2.1. Detalierea analizei SWOT . pag. 10
Cap. 3: SCOPUL SI OBIECTIVELE PLANULUI . pag. 1
3.1. Scopul planului . pag. 11
3.2. Obiective generale . pag. 12
3.2.1. Imbunatatirea atitudinii consumatorului cu 20% pana la data de 1.06.2010 . pag. 12
3.2.2. Cresterea cotei de piata cu 10% pana la data de 1.10.2010 . pag. 12
3.2.3. Reducerea emisiilor de CO2 ale unitatilor de productie cu 20% pana in 2011 . pag. 13
3.3. Obiective specifice . pag. 13
Cap. 4: PLANUL DE ACTIVITATI . pag. 14
4.1. Identificarea activitatilor . pag. 14
4.2. Detalierea activitatilor . pag. 16
Cap. 5: BUGETUL PROIECTULUI . pag. 18
5.1. Bugetul pe categorii de activitati . pag. 18
Cap. 6: CONTROLU SI EVALUARE . pag. 19
6.1. Modalitati de inregistrare si masurare a rezultatelor . pag. 19
6.2. Responsabili de monitorizare si interventie corectiva . pag. 19


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Lumea se schimba constant in jurul nostru. Pentru a continua sa prosperam ca o afacere pentru urmatorii zece ani si mai mult, trebuie sa privim inainte, sa intelegem tendintele si fortele care contureaza aceasta afacere pe viitor si sa ne pregatim pentru ce urmeaza. Trebuie sa ne pregatim pentru ziua de maine.
De aici porneste si misiunea noastra care are scopul de a improspata lumea, de a inspira momente de optimism si fericire, de a creea noi valori si de a face diferenta.
Pentru Coca-Cola misiunea reprezinta o balanta ce cantareste actiunile si deciziile luate pentru buna functionare atat a companiei ca intreg, cat si a personalului ce o duce la bun sfarsit inca din 1982. Aceasta misiune poate fi redata prin intermediul unor afirmatii cat se poate de simpliste, dar in acelasi timp increzatoare, solicitante :” To refresh the world in body, mind and spirit”, “ To create value and make a difference everywere we engage”. Viziunea coca Cola trebuie raportata la factorii ce influenteaza activitatea sa zilnica, precum : personal, parteneri, profit, planeta. Relatiile cu angajatii, distribuitorii, clientii si alte persoane/grupuri de interese , sunt si vor fi mereu situate in marja win-win, reciprocitatea fiind caracteristica ce ofera durabilitate oricarui tip de relatie. Coca-Cola are o responsabilitate fata de actionari – prioritatea aici fiind maximizarea venitului acestora pe termen lung, fata de clienti – anticipand si satisfacand dorintele si nevoile acestora prin intermediul unor produse de calitate, fata de planeta – fiind un membru responsabil care face diferenta ajutand la construirea si “sustinerea” de comunitati . 
Istorie
Prima reţetă Coca-Cola a fost inventată în Columbus, Georgia, de către John Stith Pemberton, iniţial ca un cocawine numit Pemberton's French Wine Coca în 1885. El se poate să fi fost inspirat de succesul formidabil al cocawine-ului creat de europeanul Angelo Mariani, Vin Mariani. Primele vânzări au fost la Jacob's Farmacy din Atlanta, Georgia, pe 8 mai, 1886. A fost vândută iniţial ca un medicament brevetat pentru cinci cenţi. Pemberton a susţinut că băutura Coca-Cola a vindecat multe boli, inclusiv dependenţa de morfină, dispepsia, neurastenia, durerile de cap şi impotenţa. Pemberton a publicat prima reclamă pentru băutură pe 29 mai a aceluiaşi an, în Atlanta Journal. În primele opt luni doar nouă băuturi au fost vândute zilnic. În 1888 au existat pe piaţă trei versiuni de Coca-Cola vândute separat de trei firme. Astfel, Griggs Candler a preluat compania lui Pemberton în 1887 şi a încorporat-o în 1888 în Coca Cola company. În acelaşi an, din cauza dependenţei de morfină, Pemberton îşi vinde drepturile a doua oară altor patru afacerişti: J.C. Mayfield, A.O. Murphey, C.O. Mullahy şi E.H. Bloodworth. În acelaşi timp, fiul alcoolic al lui Pemberton, Charley Pemberton a început să vândă propria versiune a produsului. Coca-Cola a fost vândută în sticle, pentru prima data pe 12 martie 1894. Cutiile de Coke au apărut pentru prima dată în 1955. Prima îmbuteliere de Coca-Cola a avut loc în Vicksburg, Mississippi, la Biedenharn Candy Company în 1891. Proprietarul acesteia era Joseph A. Biedenharn. Sticlele originale au fost sticlele Biedenharn, foarte diferite de modelul „hobble-skirt” de mai târziu care este acum atât de familiar.
Începând cu 1989, când a început să fie promovată şi în România, campaniile Coca-Cola au fost:
2008-2009 - Deschide si savureaza fericirea
2006-2007 - Sete de viaţă
2002 - Make it real
2001 - Viaţa are gust
2000 - Savurează
1993 - Întodeauna Coca-Cola
1989 - You can't beat the real thing
Grupul Coca-Cola Hellenic
Coca-Cola Hellenic este cel mai mare imbuteliator al produselor Coca-Cola din Europa, fiind prezent in 28 de tari, din Irlanda pana in Rusia, din Estonia pana in Nigeria. Compania a fost infiintata in anul 2000, ca urmare a fuziunii dintre Athena-Bottling Company S.A. si Coca-Cola Beverages plc.
Coca-Cola HBC Romania
Compania Coca-Cola HBC Romania, membra a Grupului Coca-Cola Hellenic, este lider pe piata bauturilor non-alcoolice din Romania, asigurand imbutelierea, distributia, vanzarea si marketing-ul operational pentru produsele Coca-Cola.
In Romania, Coca-Cola HBC Romania imbuteliaza o gama larga de produse Coca-Cola, de la bauturi racoritoare carbonatate (Coca-Cola, Fanta, Sprite, Schweppes), necarbonatate (Cappy Tempo), nectaruri (Cappy Nectar), pana la ceaiuri (Nestea), apa (Dorna, Dorna-Izvorul Alb, Poiana Negri), bauturi energizante (Burn) si cafea Ready to Drink (Illy). Produsele Coca-Cola sunt imbuteliate in fabrici pozitionate strategic in diferite regiuni ale tarii: Ploiesti, Timisoara si Vatra Dornei.
In prezent, compania are aproximativ 2.100 de angajati.
Prezenta Coca-Cola HBC pe piata din Romania se traduce prin produse si servicii de cea mai buna calitate oferite consumatorilor si partenerilor nostri. Totodata, am incercat ca prin activitatea noastra de zi cu zi sa transmitem romanilor principiile si valorile Coca-Cola HBC, si anume: inovatia, pasiunea, intregritatea si atitudinea de lider.
Pe scurt, Coca-Cola HBC Romania inseamna:
• 18 ani pe piata din Romania
• 2.100 de angajati
• 70.000 de clienti in Romania
• Fabrici in Ploiesti, Timisoara si Dorna
• Investitii de peste 400 milioane de euro in economia romaneasca
• Cea mai moderna tehnologie de imbuteliere a bauturilor racoritoare 
• Certificari ISO 9001:2000, ISO 14001:2005, ISO 22000, OHSAS 18001
• Certificare a sistemului de calitate prin Lloyd's Register Quality Assurance


Fisiere în arhivă (2):

  • Cuprins.doc
  • Plan de Marketing Coca-Cola.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!