Plan de Marketing pentru Produsul - Palete de Tenis de Masa

Extras din proiect Cum descarc?

Rezumat introductiv
Produsul nostru evidentiaza perspectivele de dezvoltare ale firmei "All Sport" si activitatea departamentului de marketing din cadrul acesteia. "All Sport" este o firma cunoscuta consumatorilor din Iasi prin activitatea sa in producerea si distribuirea de palete de tenis de masa.
Vom analiza mixul de marketing pe care il stabileste firma si directia de urmat pentru cucerirea unei cote de piata cat mai mari pe piata paletelor de tenis de masa, atat in judetul Iasi cat si in intreaga tara.Strategia de marketing are in vedere cele patru elemente esentiale: produsul, pretul, promovarea si distributia.
In conditiile unei concurente acerbe (pe piata paletelor de tenis de masa existand un numar mare de firme care au deja un nume si o clientela formata) firma noastra isi propune sa lanseze o noua linie de produse cu proprietati inovatoare care sa ii asigure patrunderea rapida pe piata si castigarea increderii consumatorilor intr-un timp cat mai scurt.
Produsele noastre se adreseaza tuturor categoriilor de varsta, in special celor cu venituri peste medie.
Ceea ce aduce nou pe piata firma "All Sport" este posibilitatea clientilor de a-si personaliza paletele dupa ideile si gusturile lor.De asemenea produsele sunt comercializate intr-o gama larga de modele pentru a satisface cerintele unui numar cat mai mare de clienti.
In ceea ce priveste politica de pret, intre aceasta si calitatea produselor se stabileste
raport excelent.Nivelul pretului a fost stabilit peste cel al pietei pentru a acoperi cheltuielile de productie ridicate datorate folosirii unor tehnologii avansate si a materiei prime de o calitate superioara.
Pentru a-si face cunoscute produsele firma noastra a realizat mai multe tipuri de reclama (TV, bannere si marketing direct) la o ora de maxima audienta. De asemenea pentru a starni interesul publicului s-a apelat la o serie de tehnici de promovare a vanzarilor in cadrul retelelor de distributie (reduceri de pret, tombola cu premii substantiale, produse cadou la cumparare). 
1. CONFIGURAREA PRODUSULUI
1.1. ATRIBUTE
Paletele de tenis de masa sunt confectionate dintr-un material de calitate superioara. Elementul de noutate al liniilor de produse il constituie posibilitatea consumatorilor de a-si personaliza paletele dupa bunul lor plac. Pentru realizarea acestor tipuri de palete de tenis de masa s-a utilizat o tehnologie avansata cu scopul de a asigura rezistenta si durabilitatea in timp.
Intrucat preferintele pentru diferitele modele prezinta mari variatii de la un segment de piata la altul, se foloseste o gama larga de modele, paleta putand avea orice forma, dimensiune sau greutate.
Paletele de tenis sunt menite sa concureze cu orice alt produs concurent atat sub aspect calitativ cat si din punct de vedere al pretului.
Paletele noastre pot fi personalizate pana la cel mai mic amanunt, corpul putand fi colorat in diferite moduri si culori.
Paletele pot fi confectionate la comanda, coloristica si forma fiind in functie de dorinta clientului, dar contra unui cost suplimentar.
De asemenea, este disponibil si un set de auxiliare care, la fel ca si paletele,pot fi personalizate, dar numai la comanda. Este vorba despre husele din piele naturala care protejeaza paletele de factorii externi, mingi de ping-pong.
Paletele de tenis de masa sunt destinate tuturor categoriilor de varsta, putand fi folosite atat de femei cat si de barbati, in functie de stadiul de performanta atins.
1.2. SISTEMUL DE SUSTINERE
Marca
Pentru a ne individualiza si identifica produsele de cele similare realizate de alte societati de profil, firma noastra foloseste propria marca, reprezentata de o paleta, pe suprafata careia este inscriptionata litera F,reprezentand initiala de la denumirea noii noastre game de palete (Force) alaturi de o bomba gata sa explodeze.
Aceasta are capacitatea de a influenta comportamentul cumparatorilor, evocandu-le un ansamblu specific legat de aspectul placut si combinatia de culori a produsului.
Marca e unul din elementele cheie care contribuie la crearea unei imagini reprezentative pentru raportul pret-calitate, pe care il promoveaza firma noastra.
Ambalajul: paletele de tenis de masa , la vanzare, sunt ambalate intr-o husa din imitatie de piele sau, la cererea cumparatorului, in husa din piele naturala, astfel incat sa se permita protejarea paletelor de eventualele lovituri, zgarieturi. Aceste huse vor avea un colorit cat mai viu pentru a atrage cat mai mult atentia cumparatorului.
Garantia: paletele firmei All Sport au o durata de viata practic nelimitata. Firma noastra acorda o garantie de 2 ani, timp in care reparatiile vor fi suportate de producator, iar dupa aceasta perioada, eventualele reparatii vor avea o reducere de pana la 30%, in functie de situatie. 
Serviciile oferite de firma All Sport sunt urmatoarele: 
- aistenta de specialitate in alegerea produsului;
- service in perioada de garantie si post-garantie;
- amenajarea unui loc special pentru reparatii si intretinere;
- oferirea de lectii gratuite pentru amatori pe o perioada de 3 luni, cu posibilitate de prelungire;
- rezolvarea reclamatiilor utilizatorilor.
1.3. DIFERENTIEREA MARCII
Impunerea marcii noastre pe piata asigura fidelizarea clientilor si castiguri sigure pentru firma in detrimentul ofertei concurentilor.De asemenea, contribuie la cresterea prestigiului firmei cat si a utilizatorilor, iar scopul ei este de a reliefa produsul firmei All Sport in raport cu cele concurente si de a-l face mai atragator pentru comparator. In continuare vom reliefa produsul firmei in raport cu cele concurente. Vom expune atuurile acestuia care il vor face mai atragator:
- produsul nostru vizeaza atat amatorii cat si specialistii;
- oferirea de diverse servicii;
- durabilitatea produsului;
- eficienta;
- design;
- auxiliare personificate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Marketing pentru Produsul - Palete de Tenis de Masa.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!