Planul de Marketing al Hypermarketului Real

Cuprins proiect Cum descarc?

1. SCURT ISTORIC… …………………… 2
1.1. Hypermarket-ul Real .2
2. SUMARUL MANAGERIAL…… ………… 5
3. AUDITUL EXTERN AL HYPERMARKET-ULUI REAL. ANALIZA MACROMEDIULUI .6
3.1. Auditul extern al hypermarket-ului Real. .6
3.2. Analiza macromediului 6
4. ANALIZA SWOT 12
5. SCOPUL SI OBIECTIVELE PROIECTULUI 16
5.1. Scopul proiectului 16
5.2. Obiectivele proiectului .16 
5.2.1. Obiective pe termen lung 16
5.2.2. Obiective pe termen scurt .16
6. PLAN DE DESFASURARE A ACTIVITATILOR DE MARKETING PENTRU HYPERMARKETUL REAL 19
7. BUGETUL PROIECTULUI 22
8. CONTROLUL SI EVALUAREA 24
8.1. Modalitati de înregistrare si masurare a rezultatelor 24 8.2. Masuri organizatorice cu privire la buna desfasurare a activitatii de marketing .24


Extras din proiect Cum descarc?

1 . Scurt istoric al hypermarket-urilor
Hypermarket-urile sunt puncte de vânzare care au suprafata de peste 2500mp. Gama sortimentala cuprinde intre 25000-50000 produse. Aceste magazine se caracterizeaza prin prezenta tuturor raioanelor, inclusiv a celor care practica vânzarea clasica. Constructia magazinului este pe un singur nivel, iar amplasarea, de regula, la periferia orasului.
Din punct de vedere comercial hypermarket-ul este o combinatie între supermarket si centru comercial. Rezultatul este un gigant comercial care pune în vânzare o imensa gama sortimentala sub acelasi acoperis, incluzând, de la produse alimentare, pâna la produse electrocasnice si confectii.
Daca este construit corespunzator, un consumator poate sa-si faca toate cumparaturile necesare pentru o saptamâna în acest loc.
Primul hypermarket a aparut în Statele Unite, în 1931, în Portland, Oregon.
Dupa succesul înregistrat de supermarket-uri si hypermarket-uri s-a creat o teama în rândul detinatorilor de mici magazine, acestia crezând ca vor ajunge sa dea faliment. Francezii au fost primii care au luat masuri din punct de vedere legislativ pentru îngradirea dezvoltarii lanturilor de hypermarket-uri.
Piata supermarketurilor si a hipermarketurilor este în plina expansiune. Aceasta înseamna ca si structura consumului în România sufera un proces de modificare. Produsele sunt tot mai „tintite“, iar obiceiurile consumatorilor se schimba. Hypermarket-ul e deja o lume la noi. Una din ce în ce mai populata.
La nivel mondial cel mai mare hypermarket se gaseste în Statele Unite, acesta fiind Wall-Mart, iar în Europa se întâlnesc hypermarket-uri ca: Tesco în Anglia, Markkauft în Germania, Eroski si Hiperscor în Spania,Carrefour si Real în Polonia.
1.1 Hypermarket-ul Real
Real Hypermarket România SRL a carui sediu central se afla situat in Ilfov/Bucuresti apartine Grupului METRO, unul din cele mai importante grupuri de comert international si cu amanuntul, aflat pe locul trei in lume. La ora actuala grupul METRO este prezent în treizeci de tari si are in jur de 250.000 de salariati în peste 2.300 de unitati.
Real o marca de succes 
In cadrul Grupului Metro, Real reprezinta conceptul de succes al hypermarketului cu autoservire într-un spatiu mare de vânzare cu amanuntul. Conceptul hypermarketului real aduce succesul deoarece el combina accesul simplu al clientului la produse, dimensiunile generoase ale spatiului, structura clara a gamei de produse si un sortiment cuprinzator la preturi competitive. 
Într-un spatiu de vânzari cu suprafata de 6.000-8.000 metri patrati clientul gaseste rapid si cu usurinta toate produsele de uz cotidian, de la mancare, trecând prin electrocasnice si pâna la îmbracaminte. In fiecare zi îsi fac cumparaturile aici un milion de clienti in Germania, si peste o jumatate dintre acestia vin la magazinele Real cel putin o data pe saptamana. Lantul de magazine Real cuprinde 328 de hypermarketuri, din care 288 în Germania si 40 în strainatate. În segmentul hypermarketurilor Real detine o pozitie de frunte pe piata, atât în Germania cât si în strainatate. 
Viitorul este international Real si-a deschis primul hypermarket în Polonia înca din 1997, având acum un portofoliu de 30 de hypermarketuri la nivel national. În 1998 a urmat deschiderea primului magazin în Turcia, unde alte sapte hypermarketuri au fost deschise în total.În vara lui 2005 a fost inaugurat primul, din cele trei actuale, hypermarket Real în Rusia, si incepând din 2006 a intrat si pe piata din România. În total au aparut aproape patruzeci de hypermarketuri ale acestei firme în afara Germaniei, si într-un timp foarte scurt. Un proiect ambitios de expansiune la nivel international, îndeosebi în Rusia si România, întareste si confirma orientarea catre crestere sustinuta a firmei Real care este hotarâta sa-si continue dezvoltarea internationala si pe viitor.
Varietate si prospetime 
Segmentul alimentar reprezinta 75% din totalul vânzarilor Real.În sectorul produselor alimentare un accent deosebit se pune pe calitate si prospetime.Fie ca e vorba de fructe si legume, fie ca e vorba de carne, mezeluri, peste, brânzeturi sau gama larga de produse lactate si de panificatie, Real pune zilnic la dispozitia clientilor sai o oferta de marfuri proaspete din toata lumea, precum si din regiune, în functie de anotimp. În fiecare zi se prelucreaza si prepara sute de produse proaspete în fiecare magazin Real. Pâinea si alte produse de panificatie de exemplu sunt coapte pe parcursul zilei chiar în hypermarketul Real.
Pentru asigurarea calitatii ridicate a produselor proaspete, multi dintre angajatii din România au fost instruiti în tari ca Polonia, Rusia si Germania.
Calitatea de top – la preturi accesibile 
Segmentul nealimentar convinge cumparatorii prin concepte inovative de sortimente.Acestia vor gasi tot ce le este necesar pentru nevoile cotidiene, într-un singur magazin. Real dispune de o gama larga de produse, un sortiment variat, orientat catre familie la preturi favorabile: calitate la preturi accesibile.Tot pe acest segment se pot gasi o gama larga de produse electronice si electrocasnice, carti si muzica, precum si bunuri de larg consum, articole de sport, jocuri si articole pentru timpul liber, textile si incaltaminte, etc.
Salariatii nostri – fundamentul succesului nostru 
Personalul nostru reprezinta garantia succesului companiei noastre. Acesta este motivul pentru care Real investeste în pregatirea si în cursuri de specializare oferite celor aproximativ 50.000 de salariati ai sai din Germania si din tarile unde este prezent pe piata.
În fiecare an un numar de 2.000 de tineri beneficiaza de o pregatire profesionala bine fundamentata si orientata catre viitor – pregatire care se adreseaza fie personalului care lucreaza în head office, sau celor implicati in activitatti de comert cu amanuntul, de comercializare de alimente, fie vânzatorilor. De asemenea oferim cursuri de specializare atât pentru absolventii de liceu cât si pentru cei cu studii superioare.
Piata si regiunea – parteneri puternici 
Real hypermarket se afla în strânsa legatura cu regiunea în care functioneaza.Real reprezinta un utilizator pe scara larga a ofertei locale de produse si creeaza pâna la 300 de locuri de munca în fiecare magazin. Galeria aflata în fata hypermarketului Real ofera clientilor o serie de alternative la cumparaturi, suplimentând în acest mod propriul nostru portofoliu de produse. Acesta este, de altfel motivul pentru care hypermarketurile Real reprezinta o atractivitate unica.
Servicii conexe 
Pentru a facilita achizitionarea de bunuri hypermarketul Real ofera credite de consum chiar în încinta magazinului. Acesta este cel mai avantajos sistem de creditare de pe piata fiind rapid, creditul este primit pe loc, ieftin, dobânda fixa anuala fiind doar de 16,9%, iar perioada de creditare de maxim 5 ani. Aceasta facilitate este si una simpla si flexibila cu o birocratie redusa si variante multiple de finantare fara avans si fara girant. 
Hypermarketul Real ofera clientilor sai transport gratuit din toate zonele orasului, iar pentru produsele din categoria electrocasnicelor si mobilier, transport la domiciliu.
Diverse facilitati de plata sunt oferite, clientul putând sa aleaga între plata facturilor cash, prin intermediul cardului si a bonurilor de masa.


Fisiere în arhivă (1):

  • Planul de Marketing al Hypermarketului Real.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 7€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!