Premiile Oscar

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Scurt istoric 3
2. Reguli la Oscar 4
3. Premiile Oscar 2010 5
3.1. Gazdele emisiunii 5 
3.2. Modul de alegere a castigatorilor 5
3.3. Trofeul Oscar 6
3.4. Premii castigate 6
3.5. Multiple nominalizari si castiguri 7
3.6. Publicitate 9
4. Bibliografie 10


Extras din proiect Cum descarc?

Premiile Oscar
1. Scurt istoric
Premiile Academiei (Oscar) sunt principalele premii nationale de film din Statele Unite ale Americii. 
De unde vine denumirea de Oscar, de la cine si-a capatat numele, nu se stie sigur. Cea mai raspandita poveste este ca Margaret Herrick, o angajata a Academiei, si mai apoi director executiv, a remarcat ca statueta seamana foarte bine cu unchiul ei Oscar, si astfel membrii academiei au inceput sa o numeasca asa. Oricare ar fi adevarata origine a numelui, este foarte clar ca el a fost folosit in public pentru prima data de catre Walt Disney la un discurs de acceptare al premiului in acel an. Desi jurnalistii foloseau cu frecventa porecla statuetei prin 1930, abia din 1939 Academia a folosit in mod oficial numele de Oscar. 
Prima editie a Premiilor Oscar s-a desfasurat pe 16 mai 1929 intr-un local privat din cadrul Hotelului Roosevelt din Hollywood, SUA. La eveniment au participat 270 de persoane, insa mii de curiosi au putut asculta evenimentul la radio. Prima transmisiune TV a galei a avut loc mult mai tarziu, 1953 fiind anul in care Premiile Oscar au intrat pe sticla si au putut ajunge in caminele familiilor din SUA. 
In primii 10 ani, premiile erau anuntate catre presa la ora 23:00 in noaptea decernarii distinctiilor. Aceasta metoda a fost folosita pana cand jurnalistii de la Los Angeles Times au anuntat castigatorii inainte de inceperea ceremoniei oficiale. In concluzie, din 1941 s-au folosit plicuri sigilate in seara Premiilor Oscar. Din 1993 locatia a ramas neschimbata, Kodak Theatre din SUA gazduind in fiecare primavara cel mai prestigios eveniment din lumea filmului. Anul 1998 a fost cel mai vizionat din istoria Oscarurilor, 57,25 milioane de oameni de pe intreg globul urmarind decernarea premiilor si suspinand dupa filmul Titanic, regizat de James Cameron. La 12 ani distanta, Cameron vrea sa ajunga din nou pe culmile gloriei cu superproductia Avatar.
2. Reguli la Oscar
O Cu exceptia filmelor de animatie si a filmelor straine orice film se poate califica in cursa pentru Oscar. El trebuie sa aiba cel putin sapte zile in care sa ruleze intr-unul din cinematografele din Los Angeles in anul cu pricina. Trebuie sa aiba peste 40 minute si sa fie pe role de film de 35 mm, 70 mm sau sa fie intr-un format digital acceptabil. 
O Filmele care au premiera sau distribuirea in orice alt fel decat pe ecranul unui cinematograf nu pot fi considerate pentru a intra in cursa Oscarurilor in nici o categorie.
Filmele de animatie:
Se acorda premiul doar in cazul in care 8 sau mai multe filme de animatie sunt lansate in anul luat in discutie. Daca sunt lansate intre 8 si 15 filme, un maxim de 3 pot fi nominalizate. Daca numarul lor trece de cifra 16, atunci pot fi nominalizate 5 filme de animatie. Pentru a fi luat in considerare, un film de animatie trebuie sa aiba cel putin 70 minute, sa contina animatie primara (cu creionul pe hartie) si sa indeplineasca toate regulile stabilite anual de Academie. Filmele pot folosi orice tip de animatie: de celula, pe computer, modelare sau orice alta metoda cunoscuta. Oscarul va fi inmanat acelei persoane care si-a adus cel mai mult contributia la realizarea filmului, statueta fiind acceptata in numele intregii echipe. Sub nici o forma nu vor fi mai mult de doua statuete acordate la aceasta sectiune. Filmele de la categoria animatie se pot califica si pentru alte premii, incluzand cel mai bun film, daca intrunesc criteriile acestei categorii. 
Filmul Strain:
Fiecare tara este invitata sa prezinte cel mai bun film al anului pentru a fi luat in considerare de catre Academie. Selectia acestora este facuta din jurii ale tarilor respective. Numai un film, care nu trebuie sa fi fost lansat la Los Angeles in prealabil, este acceptat din fiecare tara. Filmul trebuie sa fie rulat timp de 7 zile in cinematografele din tara respectiva si trebuie sa fie produs cu dialog in limba tarii din care provine. Filmele din categoria aceasta se pot califica si pentru alte premii atata timp cat indeplinesc prevederile acelor categorii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Premiile Oscar.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!