Premiile Oscar

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Scurt istoric 3
2. Reguli la Oscar 4
3. Premiile Oscar 2010 5
3.1. Gazdele emisiunii 5 
3.2. Modul de alegere a câştigătorilor 5
3.3. Trofeul Oscar 6
3.4. Premii câştigate 6
3.5. Multiple nominalizări şi câştiguri 7
3.6. Publicitate 9
4. Bibliografie 10


Extras din proiect Cum descarc?

Premiile Oscar
1. Scurt istoric
Premiile Academiei (Oscar) sunt principalele premii naţionale de film din Statele Unite ale Americii. 
De unde vine denumirea de Oscar, de la cine şi-a căpătat numele, nu se ştie sigur. Cea mai răspândită poveste este că Margaret Herrick, o angajată a Academiei, şi mai apoi director executiv, a remarcat că statueta seamănă foarte bine cu unchiul ei Oscar, şi astfel membrii academiei au început să o numească aşa. Oricare ar fi adevărata origine a numelui, este foarte clar că el a fost folosit în public pentru prima dată de către Walt Disney la un discurs de acceptare al premiului în acel an. Deşi jurnaliştii foloseau cu frecvenţă porecla statuetei prin 1930, abia din 1939 Academia a folosit în mod oficial numele de Oscar. 
Prima ediţie a Premiilor Oscar s-a desfăşurat pe 16 mai 1929 într-un local privat din cadrul Hotelului Roosevelt din Hollywood, SUA. La eveniment au participat 270 de persoane, însă mii de curioşi au putut asculta evenimentul la radio. Prima transmisiune TV a galei a avut loc mult mai târziu, 1953 fiind anul în care Premiile Oscar au intrat pe sticlă şi au putut ajunge în căminele familiilor din SUA. 
În primii 10 ani, premiile erau anunţate către presă la ora 23:00 în noaptea decernării distincţiilor. Această metodă a fost folosită până când jurnaliştii de la Los Angeles Times au anunţat câştigătorii înainte de începerea ceremoniei oficiale. În concluzie, din 1941 s-au folosit plicuri sigilate în seara Premiilor Oscar. Din 1993 locaţia a rămas neschimbată, Kodak Theatre din SUA găzduind în fiecare primăvară cel mai prestigios eveniment din lumea filmului. Anul 1998 a fost cel mai vizionat din istoria Oscarurilor, 57,25 milioane de oameni de pe întreg globul urmărind decernarea premiilor şi suspinând după filmul Titanic, regizat de James Cameron. La 12 ani distanţă, Cameron vrea să ajungă din nou pe culmile gloriei cu superproducţia Avatar.
2. Reguli la Oscar
Ø Cu excepţia filmelor de animaţie şi a filmelor străine orice film se poate califica în cursa pentru Oscar. El trebuie să aibă cel puţin şapte zile în care să ruleze într-unul din cinematografele din Los Angeles în anul cu pricina. Trebuie să aibă peste 40 minute şi să fie pe role de film de 35 mm, 70 mm sau să fie într-un format digital acceptabil. 
Ø Filmele care au premiera sau distribuirea în orice alt fel decât pe ecranul unui cinematograf nu pot fi considerate pentru a intra în cursa Oscarurilor în nici o categorie.
Filmele de animaţie:
Se acordă premiul doar în cazul în care 8 sau mai multe filme de animaţie sunt lansate în anul luat în discuţie. Dacă sunt lansate între 8 şi 15 filme, un maxim de 3 pot fi nominalizate. Dacă numărul lor trece de cifră 16, atunci pot fi nominalizate 5 filme de animaţie. Pentru a fi luat în considerare, un film de animaţie trebuie să aibă cel puţin 70 minute, să conţină animaţie primară (cu creionul pe hârtie) şi să îndeplinească toate regulile stabilite anual de Academie. Filmele pot folosi orice tip de animaţie: de celulă, pe computer, modelare sau orice altă metodă cunoscută. Oscarul va fi înmânat acelei persoane care şi-a adus cel mai mult contribuţia la realizarea filmului, statueta fiind acceptată în numele întregii echipe. Sub nici o formă nu vor fi mai mult de două statuete acordate la această secţiune. Filmele de la categoria animaţie se pot califica şi pentru alte premii, incluzând cel mai bun film, dacă întrunesc criteriile acestei categorii. 
Filmul Străin:
Fiecare ţară este invitată să prezinte cel mai bun film al anului pentru a fi luat în considerare de către Academie. Selecţia acestora este făcută din jurii ale ţărilor respective. Numai un film, care nu trebuie să fi fost lansat la Los Angeles în prealabil, este acceptat din fiecare ţară. Filmul trebuie să fie rulat timp de 7 zile în cinematografele din ţara respectivă şi trebuie să fie produs cu dialog în limba ţării din care provine. Filmele din categoria aceasta se pot califica şi pentru alte premii atâta timp cât îndeplinesc prevederile acelor categorii.


Fisiere în arhivă (1):

  • Premiile Oscar.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!