Program de marketing internațional privind lansarea unui produs românesc pe o piață străină

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere
1. Identificarea oportunității derulării programului de marketing internațional și a necesității pentru organizație a acestui demers
1.1. Alegerea organizației (obligatoriu întreprindere reală sau propunere pentru înființarea unei firme în acest sens). Domeniul în care lucrează, mărimea sau experiența sunt liber de ales;
1.2. Alegerea pieței țintă (o țară din Spațiul Economic European pentru activitate de export/francize etc.);
1.3. Alegerea produsului nou (grad de noutate absolut - creație individuală sau grad de noutate relativ - îmbunătățire pentru piața externă a unui produs existent);
1.4. Identificarea capacității organizației de a exporta (capacitatea produsului de a intra pe piață străină);
1.5. Necesitatea exportului (motivația întreprinderii de a intra în cadrul procesului de internaționalizare);
1.6. Analiza mediului supranațional;
1.7. Analiza macromediului local (fișa de țară);
1.8. Prezentarea condițiilor din cadrul pieței locale - analiza mediului local, cu accentuarea elementelor: profil al consumatorilor și analiza concurenței locale;
1.9. Identificarea strategiei de intrare pe piața străină
2. Concluzii
3. Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
1. Identificarea oportunității derulării programului de marketing internațional și a necesității pentru organizație a acestui demers
1.1. Alegerea organizației. Domeniul în care lucrează, mărimea sau experiența sunt liber de ales;
România are peste 160 de ani de istorie în producția și rafinarea țițeiului. A fost printre primele țări producătoare și unul dintre cei mai mari producători de petrol din lume la începutul secolului al XX-lea. În prezent, după mai bine de un secol și jumătate de producție, majoritatea câmpurilor s-au maturizat. Cu toate acestea, descoperirile recente de gaze în apele adânci ale Mării Negre indică un mare potențial. OMV Petrom este succesorul acestei istorii bogate.
Până la începutul Primului Război Mondial, industria a cunoscut o dezvoltare rampantă, în principal datorită investițiilor străine. Înainte de începerea Primului Război Mondial, cca. 75% din capitalul investit în industria petrolieră românească era german, britanic și olandez, în timp ce capitalul românesc avea doar 8% cotă.
La sfârșitul anului 2004, OMV Petrom a fost privatizată, cu Austrian OMV AG fiind noul acționar majoritar. Compania a trecut printr-un amplu proces de reorganizare și restructurare și a beneficiat de investiții majore pentru modernizare (17 miliarde EUR între 2005 și 2021). În prezent, OMV Petrom este o companie solidă și modernă.
1.2 . Alegerea pieței țintă;
Analiza SWOT este un cadru pentru identificarea și analizarea punctelor forte, punctelor slabe, oportunităților și amenințărilor unei organizații. Aceste cuvinte alcătuiesc acronimul SWOT. Scopul principal al analizei SWOT este de a crește gradul de conștientizare a factorilor care intervin în luarea unei decizii de afaceri sau stabilirea unei strategii de afaceri.
Punctele forte descriu la ce excelează o organizație și ce o separă de concurență: o marcă puternică, o bază de clienți loiali, un bilanț solid, o tehnologie unică și așa mai departe.
Punctele slabe împiedică o organizație să funcționeze la nivelul optim. Sunt domenii în care afacerea trebuie să se îmbunătățească pentru a rămâne competitivă: o marcă slabă, cifră de afaceri mai mare decât media, niveluri ridicate de îndatorare, un lanț de aprovizionare inadecvat sau lipsă de capital.
Oportunitățile se referă la factori externi favorabili care ar putea oferi unei organizații un avantaj competitiv.
Amenințările se referă la factori care au potențialul de a dăuna unei organizații. De exemplu, o secetă este o amenințare pentru o companie producătoare de grâu, deoarece poate distruge sau reduce randamentul culturii. Alte amenințări comune includ lucruri precum creșterea costurilor pentru materiale, creșterea concurenței, oferta redusă de forță de muncă și așa mai departe.
Analiza SWOT reprezintă astfel o cale practică pentru asimilarea informației privind mediul intern și mediul extern al unei organizații.
Punctele forte sunt capabilitățile și resursele Omv Petrom pe care le poate folosi pentru a construi un avantaj competitiv durabil pe piață. Punctele forte provin din aspectele pozitive ale a cinci resurse și capacități cheie - activități și procese, resurse financiare, experiențe și succese trecute, resurse umane și resurse fizice, cum ar fi terenul, clădirile.


Fisiere în arhivă (1):

  • Program de marketing international privind lansarea unui produs romanesc pe o piata straina.pdf

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. https://embapro.com/frontpage/swotcase/2654-omv-petrom
2. https://energyindustryreview.com/marketplace/odfjell-well-services-secures-4-year-trs-contract-with-omv-petrom/
3. https://www.omvpetrom.com/en/about-us/history
4. https://www.zf.ro/companii/omv-petrom-si-a-bugetat-investitii-cu-peste-40-mai-mari-de-la-zona-20513008


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!