Proiect Achizitii - Iaurt

Extras din proiect Cum descarc?

Cap 1. PRODUSUL: Iaurt cu frisca
1.1 MOTIVATIA
Firma noastra este o companie producatoare de lactate care isi propune sa ofere fiecarei familii din Romania produse lactate de calitate pentru o viata mai buna si sa aduca, in fiecare zi, cat mai multor oameni, sanatate, prin alimente gustoase si echilibrate nutritional.
Produsele noastre sunt fabricate dupa retete locale si sunt adaptate stilului de viata al consumatorilor din Romania. Acestea sunt produse intr-o fabrica construita in conformitate cu exigentele standarde impuse de catre Uniunea Europeana. 
Una dintre principalele idei directoare ale noastre este aceea ca alimentele joaca un rol important in promovarea sanatatii si a starii de bine a fiecarei persoane. De aceea, suntem convinsi ca trebuie permanent sa imbunatatim calitatea nutritionala a produselor noastre, sa investim in cercetare si noi programe de dezvoltare si informare ce au drept scop principal, promovarea activitatii fizice si a unei diete variate, sanatoase si echilibrate
Istoric si consum 
Iaurtul este originar din Bulgaria 
La inceputul secolului trecut, Metsnikoff, un colaborator al lui Pasteur, a descoperit cei doi fermenti lactici utilizati pentru fabricarea iaurtului: Streptococcus thermophilus si Thermobacterium bulgaricus. Coagularea laptelui a fost, desigur, descoperita absolut din intimplare. 
Cum se prepara iaurtul
Iaurtul se prepara din lapte de vaca, capra sau oaie, in care sunt incorporati cei doi fermenti amintiti mai sus, care vor transforma, fiecare separat, o parte din lactoza in acid lactic. Actiunea celor doua bacterii este optima la temperaturi de 40-50 grade Celsius. Atunci cand iaurtul este suficient de fermentat, este suficient sa fie transportat la rece (4 grade C), pentru ca actiunea bacteriilor sa fie oprita. 
Dupa aceea, iaurtul poate fi conservat timp de o luna de la fabricarea lui. La inceputul fermentarii va actiona mai mult streptococcus, care ii lasa apoi loc celuilalt ferment, lactobacillus, ceva mai rezistent la mediul acid. 
In general iaurtul existent in comert contine mai mult lactobaciluss, bacterie ce da iaurtului un gust ceva mai acrisor. 
Compozitia iaurtului
Beneficiile iaurtului, adica efectele fermentilor lactici in organism, au ramas mult timp foarte generale, deoarece a fost dificil de studiat bacteriile ce se formeaza prin fermentare. Dar, de cativa ani, cercetarile de laborator au aratat calitatea majora a iaurtului: bacteriile ramase vii in iaurt transforma lactoza in acid lactic, iaurtul continand, spre deosebire de lapte, in acelasi timp lactoza si lactaza, ceea ce permite digerarea fara probleme a acestui aliment. Aceste procese favorizeaza absorbtia si asimilarea calciului. 
Caracterul usor acid al iaurtului confera o agreabila senzatie de prospetime, reducand in acelasi timp fabricarea acidului clorhidric in stomac. Bogat in proteine digerabile, sarac in calorii si in colesterol, iaurtul contine o mare cantitate de minerale si vitamine, ceea ce il face recomandat pentru dieta sanatoasa incepand cu dezvoltarea copiilor pana la perioadele de sarcina ale viitoarelor mame si ajungand la persoanele de varsta a treia. 
Efectele benefice ale iaurtului
Gratie compusilor lactobacillus bulgaricus si streptococcus thermophilus pe care ii contine, iaurtul amelioreaza sau reface flora intestinala inhiband actiunea germenilor patogeni. Lactobacillus bulgaricus produce, printre altele, acidofilina, o substanta cu proprietati antibiotice. Un studiu efectuat pe soareci infectati cu salmonella a demonstrat ca cei hraniti cu iaurt au o sansa de supravietuire mai mare decat a celor hraniti cu lapte sau apa. 
Fermentii din iaurt pot avea si proprietati anticancerigene, eliminand nitritii din celule, fapt ce reduce incidenta cancerului. In plus, dupa unii specialisti, iaurtul previne stresul, un bun echilibru intre serenitate si anxietate provenind din capacitatea sangvina a substantei trytophane pe care o elibereaza fermentii lactici. 
1.2 Descrierea produselor
In urma efectuarii unui studiu de piata amanuntit bazat in special pe opiniile
consumatorului si curiozitatea acestuia de a incerca un produs nou,compania noastra a decis lansarea unui nou sortiment de iaurt, aceasta avand 3 arome diferite fata de cele existente in comert.
Studiul a fost realizat pe un esantion de 1000 de personae, avand urmatoarele rezultate : 
-30% dispusi sa incerce iaurtul cu frisca;
-25% pentru iaurtul cu stafide si scortisoara;
-25% pentru iaurtul cu vanilie;
-20% dispusi sa incerce toata gama de produse.
Iaurtul cu frisca va avea un gust usor dulceag si adaugandui frisca va avea o savoare inconfundabila si mai mult ca sigur va fi pe gustul persoanelor de toate varstele. Acesta va putea fi consumat atat la micul-dejun, dar si pe parcursul zilei ca si gustare si dupa masa ca si desert.
Celelalte doua sortimente, cu stafide si scortisoara si cu vanilie ar putea fi un delicios si sanatos desert atat pentru copii, cat si pentru adulti si adolescenti.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Achizitii - Iaurt.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!