Proiect fundamentarea științei mărfurilor - Ciocolata Kandia

Cuprins proiect Cum descarc?

I. Istoric 3
II. Obiectul merceologiei 5
III. Metodologia de cercetare a ciocolatei Kandia ...6
IV. Proprietati generale ale ciocolatei Kandia ..7
V. Concepte de baza privind calitatea ..9
VI. Calimetria: masurarea si estimarea calitatii ..10
VII. Standardizarea si certificarea ...11
VIII. Gamele de produse Kandia si principalele cai de innoire a produselor .12
IX. Codificarea produsului ..15
X. Garantarea calitatii produsului ..16
XI. Marca produselor ..17
XII. Etichetarea si marcarea produsului ..19
Bibliografie ...20


Extras din proiect Cum descarc?

I. Istoricul marcii Kandia
Istoria Kandia a inceput in urma cu mai bine de 120 de ani, cand au fost puse bazele primei fabrici de ciocolata de pe teritoriul Romaniei: fabrica Kandia Timisoara.
Kandia Dulce are o traditie in fabricarea de dulciuri pe gustul romanilor datand din 1890. Atunci a fost produsa prima ciocolata cu lapte pe teritoriul Romaniei, in cadrul societatii Kandia Timisoara.
1948 - In urma nationalizarii, ia nastere intreprinderea de produse zaharoase Bucuresti, prin alaturarea mai multor fabrici producatoare de ciocolata si produse zaharoase. Datorita traditiei mostenite de la companiile nationalizate in 1948, intreprinderea de produse zaharoase Bucuresti introduce pe piata produse unice. In 1964 lanseaza primul baton de ciocolata din Romania, sub brandul ROM si in 1979 prima prajitura ambalata din tara, sub brandul Magura.
80'-90'- Compania cunoaste momente de glorie. Angajatii companiei povestesc si astazi cu mandrie si nostalgie cum la portile fabricii erau cozi de masini care asteptau sa incarce bunatati pentru intreaga tara.
Pe 19 februarie 1991, prin transformarea Intreprinderii de produse zaharoase Bucuresti ia nastere compania Excelent Bucuresti.
1996- Excelent Bucuresti lanseaza tabletele cu crema, Laura.
In 1997, Excelent Bucuresti devine companie cu capital integral privat. La acea vreme, activitatea Excelent Bucuresti ia amploare, dovada fiind faptul ca producea cea mai diversificata gama de dulciuri din tara.
In 2003, Excelent Bucuresti preia 60% din capitalul Kandia Timisoara, companie infiintata in anul 1890 ca atelier de zaharicale si privatizata in 1998. In 2003 este relansat brandul Kandia 
2004- Excelent Bucuresti si Kandia Timisoara fuzioneaza prin absorbtie, noua companie numindu-se Kandia-Excelent.
In 2005, Kandia-Excelent a initiat un program major de modernizare, creand noi linii de productie la cele mai inalte standarde si extinzandu-si capacitatea de productie.
In 2007 Kandia-Excelent a devenit parte a grupului Cadbury-Schweppes, cel mai mare producator de dulciuri la nivel mondial, devenind astfel Cadbury Romania. In acelasi an Kandia-Excelent achizitioneaza de la Kraft Romania, brandul de dropsuri si jeleuri Silvana, lansat in 1994 si brandul de bomboane gumate moi si jeleuri Sugus, lansat in 1998.
In 2010 Kraft Foods vinde Cadbury Romania fondului de investitii Oryxa Capital, dupa ce grupul global Cadbury a fost achizitionat la nivel mondial de Kraft Foods. Compania de dulciuri adopta numele Kandia Dulce, capitalizand pe valorile asociate acestui nume: traditie, dulciuri romanesti, explorarea noilor gusturi ale romanilor.
2012-Kandia Dulce achizitioneaza compania locala Supreme Chocolat, adaugandu-si in portofoliu brandurile Anidor, Ulpio, Primola si Novatini si devenind astfel cel mai mare producator de dulciuri din Romania.


Fisiere în arhivă (1):

  • Proiect fundamentarea stiintei marfurilor - Ciocolata Kandia.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

https://neuropain.ro/pacienti/ciocolata-in-dieta-copiilor/
https://www.amfiteatrueconomic.ro/temp/Articol_1285.pdf
https://prezi.com/8sxrqsy506dm/universitatea-hyperion/
https://kandia-dulce.ro/
https://www.asro.ro/ciocolata/
http://webspace.ulbsibiu.ro/cosmin.tileaga/cercetare/bazele%20merceologiei.pdf
https://ro.wikipedia.org/wiki/Kandia


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!