Proiect individual UCINET

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Introducere - De ce ati ales acea retea sociala?
2. Descrierea retelei sociale - Numar membrii, cum s-a format, relatiile dintre membrii etc. 
3. Analizarea literaturii de specialitate (Stilul de citare Harvard) - minim jumatate de pagina, minim 3 resurse bibliografice de specialitate 
4. Diagrama generata de program (modificare de culoare pentru influenceri, etc.) - Copy-Paste din program
5. Interpretarea diagramei 
6. Analiza statistica (expunerea rezultatelor obtinute) 
7. Interpretarea rezultatelor statistice 
8. Concluzii


Extras din proiect Cum descarc?

Alegerea retelei sociale - Am ales reteaua sociala formata din prietenii mei fiindca am vrut sa aflu care membru din grup are cea mai mare influenta.
Descrierea retelei sociale -  reteaua este alcatuita din 21 de membri, toti sunt reprezentati de prieteni de-ai mei sau cunostinte. Unii dintre ei se cunosc intre ei, iar altii nu. Aceasta retea s-a format pe parcursul anilor, mai ales in timpul studiilor.
Analizarea literaturii de specialitate
Dupa cum stim cu totii de-a lungul timpului s-au dezvoltat o multime de instrumente software care ajuta la facilitarea si sprijinirea analizelor calitative si cantitative in ceea ce privesc retelele sociale, iar unele dintre pachetele software pentru analizarea acestor tipuri de retele sunt: UCINET 6, Pajek, Netdraw, Gephi, E-Net, KeyPlayer 1, Automap si StOCNET (Apostolato, 2013, p. 71).
Teoria retelelor sociale influenteaza direct modul in care cercetatorii gandesc si formuleaza in prezent idei pe web si alte structuri de retea, cum ar fi cele prezentate in interactiunile intreprinderii, unul dintre cele mai cunoscute programe software si foarte usor de utilizat pentru analiza retelelor sociale este UCInet (Otte si Rousseau, 2002, p. 442).
Limitari sau implicatii ale cercetarii - limita principala a abordarii este ca dependenta de statisticile UCINET 6 simplifica excesiv analiza retelei, asadar utilizarea optima a abordarii se realizeaza cel mai bine atunci cand modelele structurale generate de UCINET 6 sunt echilibrate prin analiza calitativa a dimensiunilor interactionale ale retelei pe o baza longitudinala (Coviello, 2005, p. 40). 
Analiza retelelor sociale (SNA) a primit o atentie tot mai mare in dezbaterile metodologice din stiintele sociale. Dezvoltarile matematice recente si programele de calculator usor de utilizat pentru vizualizarea si masurarea retelelor au condus la progrese semnificative in analiza retelelor sociale cantitative si calitative (Edwards, 2010, p. 5).
Diagrama generata de program
Interpretarea diagramei 
Dupa cum putem observa cel mai activ nod al retelei care are si cele mai multe conexiuni este cel al Elenei, care se afla si in centrul diagramei. Pe locul 2 cu cele mai multe conexiuni se afla Ramona, iar pe locul 3 cu cele mai multe conexiuni se afla Madalina si Andrei, iar restul locurilor sunt ocupate de celelalte persoane incluse in diagrama, scazand nr. conexiunilor treptat.


Fisiere în arhivă (1):

  • Proiect individual UCINET.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Apostolato, I. A. (2013) An overview of Software Applications for Social Netwark Analysis. International Review of Social Reasearch [revista de specialitate in format electronic] 3 (3): 71-77. Disponibil prin Google Scholar (baza de date) < http://www.irsr.eu/issue09/08_Apostolato_71-77.pdf > [Accesat la 31 martie 2021]
2. Coviello, N. E. (2005) Integrating qualitative and quantitative techniques in network analysis. Qualitative Market Research [revista de specialitate in format electronic] 8 (1): 39-60. Disponibil prin ProQuest (baza de date) < https://search-proquest-com.am.e-nformation.ro/docview/213440915/B495D0EED5F44AB1PQ/1?accountid=136549 > [Accesat la 31 martie 2021]
3. Edwards, G. (2010) Mixed-Method Approaches to Social Network Analysis. ESRC National Centre for Research Methods Review paper [revista de specialitate in format electronic] 1: 1-30. Disponibil la < http://eprints.ncrm.ac.uk/842/1/Social_Network_analysis_Edwards.pdf > [Accesat la 31 martie 2021]
4. Otte, E. si Rousseau, R. (2002) Social network analysis: a powerfulstrategy, also for the information sciences. Journal of Information Science [revista de specialitate in format electronic] 28 (6): 441- 453. Disponibil la < https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/016555150202800601 > [Accesat la 31 martie 2021]


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!