Proiect Marketing - Dexter

Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul 1 
Analiza pieţei
1.1 Identificarea pieţei
Piaţa reprezintă principalul câmp de acţiune al marketingului, cadru în care se verifică oportunităţile şi eficienţa tuturor activităţilor legate de conducerea procesului, dirijării profitabile a fluxului de bunuri, servicii şi idei de la producătorul lor până la utilizatorul final.
Agentul motor care pune în mişcare o piaţă şi o economie este consumatorul.
DEXTER este o societate cu sediul în judeţul Iaşi.
Piaţa vizată de firmă este localizată din punct de vedere geografic la nivelul judeţului Iaşi, având ca perspectivă lansarea produsului pe termen lung. Dacă în urma lansării produsului îmbunătăţit firma va obţine rezultatele dorite, vom avea în vedere, o extindere la nivelul întregii ţări. 
Piaţa nonconsumatorilor absoluţi este reprezentată de persoanele alergice la gazul folosit (propan, butan) şi cele cu venituri extrem de mici.
Piaţa nonconsumatorilor relativi este formată din persoane care nu utilizează în prezent aragaze de voiaj, deja existente pe piaţă, dar pe care vom încerca să le atragem prin noua ofertă inovatoare, prin calitatea şi greutatea redusă a produsului, preţul accesibil dar şi prin funcţionalitatea anexă( climatizarea).
Piaţa actuală a concurenţei
Firmele concurente care deţin controlul pe piaţă sunt:Pocket Rocket, Simmerlite, Combo,WindPro).
1.2 Caracterizare ( profil consumatori)
Produsul pe care firma doreşte să-l propulseze pe piaţă este destinat persoanelor amatoare de excursii, drumeţii, camping-uri.
Aceşti oameni se caracterizează prin dinamism, spirit de aventură, iubitori ai naturii.
1.3 Segmentarea
Criterii Segmente
- Demografice
- Vârstă
- Venit lunar
- Mediu 
16-40 (ani)
40-65 (ani)
Mic (400-600RON)
Mediu (600-800RON)
Mare (800-1000RON)
Rural
Urban
Tabelul numărul 1: Segmentarea pieţei
Caracterizarea segmentelor
Segmentul format de persoane între 16-40 ani sunt tinerii şi adulţii cărora le place să călătorească în mod regulat sau ocazional.
Segmentul format de persoane între 40-65 ani sunt iubitorii de natură, linişte şi relaxare. Ei aleg produsul nostru datorită greutăţii reduse al acestuia.
Firma se adresează persoanelor cu un venit mediu lunar cuprins între 400-1000RON. Menţionăm faptul că preţul produsului este mai mic decât preţul produselor similare de pe piaţă.
Segmentul persoanelor din mediul urban este mai semnificativ decât segmentul din mediul rural, acesta din urmă fiind mai slab informat despre caracteristicile produsului.


Fisiere în arhivă (1):

  • Proiect Marketing - Dexter.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!