Proiect Marketing – Genti de Voiaj

Extras din proiect Cum descarc?

CAP.I ANALIZA PIETEI
I1. Identificarea pietei.
Piata de referinta
In general, prin piata se intelege orice plasament in spatiu si orice fragment in timp in care pot fi intalniti potentiali parteneri de afaceri, vanzatori si cumparatori ai unor produse sau servicii de orice natura.
Marketing-ul, insa, nu are in vedere piata in general ci o anumita piata, care intr-un interval de timp dat are anumite dimensiuni, o anumita localizare spatiala, caracteristici socio-demografice si economice, deci o piata de referinta.
In cazul nostru, piata de referinta, caracterizata dupa natura ofertei, va fi cea a bunurilor materiale fungiblie, intrucat obiectul de activitate al firmei noastre este comercializarea gentilor de voiaj fabricate de firma italiana BROTICELLI. Produsele noastre fac parte din acel segment al pietei care se adreseaza consumatorilor individuali, copii sau adulti, femei sau barbati. Din punct de vedere al raportului dintre cerere si oferta, in urma unor ample cercetari, s-a ajuns la concluzia ca piata locala a gentilor de voiaj (activitatea firmei se desfasoarea deocamdata doar pe plan local, in orasul Iasi) este o piata echilibrata, in care nu exista diferente semnificative intre volumul cererii si al ofertei.
I 2. Piata produsului. 
I 2a. Structura si caracteristici
Firma noastra comercializeaza o gama larga de genti de voiaj in diverse dimensiuni, de la cochetele beuty-case pana la incapatoarele valize special create pentru nevoile tuturor, din piele sau din fibre special concepute pentru a da o rezistenta sporita produselor si avand incorporate diferite dispozitive menite sa usureze fiecare calatorie. Seturi multidimensionale de genti, valize si genti de diferite dimensiuni, dotate sau nu cu role, chiar si serviete sunt cateva din produsele oferite de firma noastra, BON VOIAGE.
Avand in vedere timpul scurt de la infiintare, firma isi desfasoara activitatea doar in orasul Iasi. Exista insa perspectiva extinderii, un impuls in acest sens il constituie si faptul ca afacerea este una prospera si de durata. In perimetrul orasului sunt deschise 2 magazine in puncte de mare interes comercial : pe Bulevardul Independentei, nr.7589A si in cadrul complexului comercial IULIUS MALL, la etajul II. 
Produsele fabricate de firma italiana BROTICELLI si comercializate de magazinele BON VOIAGE sunt realizate din materiale de cea mai buna calitate, atent finisate pana in cel mai mic detaliu, acesta fiind motivul pentru care marca este una de renume international. Ele isi gasesc utilitatea in orice calatorie, fie ca este in interes de serviciu, fie ca este concediu, deplasari pe o durata mai lunga sau mai scurta de timp, chiar si in activitatile de zi cu zi a clientii nostri.
Oferta noastra este adresata tuturor celor care pretuiesc calitatea inaintea pretului. Clientii carora ne adresam sunt persoane cu venituri medii sau mari intrucat costurile gentilor din gama BROTICELLI sunt ridicate (materialele de foarte buna calitate, activitatea de productie cu aparatura de ultima ora, transportul in maxima siguranta duc la un cost ridicat).
POPULATIA TOTALA(Nt)
CONSUMATORI AI PRODUSULUI(N1) NON-CONSUMATORI AI PRODUSULUI(N2)
RELATIVI(N21) ABSOLUTI(N22)
Fig.1 Piata produsului
Numarul consumatorilor se modifica odata cu trecerea timpului, acestia fiind doar una din componentele populatiei totale. La un moment dat, populatia totala din aria geografica a pietei produsului se imparte in consumatori si


Fisiere în arhivă (1):

  • Proiect Marketing - Genti de Voiaj.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!