Proiect Marketing - Piata - SC Sourisse SA

Extras din proiect Cum descarc?

Scurta descriere a S.C. SOURISSE S.A.
S.C. SOURISSE S.A. cu sediul in Bucuresti,infiintata in anul 2005 are ca obiectiv de activitate fabricarea si comercializarea de accesorii IT (accesorii notebook /laptop,cititoare de card,genti laptop,mouse pad,etc.)
Compania noastra "SC. SOURISSE SA" doreste sa se extinda pe piata interna, prin lansarea unui nou produs care sa atraga cati mai multi clienti si sa asigure succesul firmei pe o perioada indelungata. 
Produsul va fi lansat pe piata sub denumirea de "Medical Mousepad" si este creat pentru a oferi informatii despre tensiunea persoanei in momentul utilizarii acestuia 
1. Elementele specifice ale mediului de Marketing 
Dintre factorii care influenteaza firma noastra putem mentiona:mediul demografic(sex,varsta,ocupatie),mediul economic(puterea de cumparare la nivelul preturilor),mediul tehnologic(crearea de noi produse) si mediul politic si juridic.
Aducerea pe piata a acestui produs ne ofera un statut de inovator,garantia unei noi clientele a concurentei din categoria persoanelor cu venituri ridicate,prestigiu la nivel national si international datorita punctelor noastrea forte ce au in prim plan creativitatea si originalitatea (forma,nuanta si aroma).
Lansarea pe piata a produsului necesita o investitie costisitoare,legata de costul privind personalul,persoanele specializate,materii prime,fabricarea propriu-zisa,costuri cu privire la promovarea produsului(mass-media,net,promoteri,afise stradale,flyere).
Firma noastra preconizeaza obtinerea unui profit destul de mare si spontan,deoarece prin acest produs se va renunta la achizitionare odorizantelor de camera precum si a aparatului de luat tensiunea, insa putem fi amenintati de criza financiara si indirect de concurenta ce este in acest moment pe piata. 
2. Potentialii cumparatori
2.1 Descrierea pietei pe categorii de consumatori si nonconsumatori
Piata actuala a produsului nostru este formata din consumatorii si nonconsumatorii relativi Astfel produsul nostru se adreseaza acestor categorii de clienti
Consumatorii sunt persoanele care folosesc acest produs ,peroanele ce detin un calculator sau doar folosesc unul ,birourile ,firme ect. 
Nonconsumatorii relativi sunt persoanele care nu au cumparat si nici nu cumpara in prezent acest produs din diferite motive : fie nu dispun de banii necesari ,fie nu detin un calculator.Acestia din urma sunt cei care pe viitor ar putea deveni consumatori ai produsului nostru 
Nonconsumatorii absoluti sunt persoanele care nu au consumat ,nu consuma si nu vor consuma acest produs cum sunt batranii imobilizati sau cu deficit in vedere 
2.2 Criterii si variabile de segmanetare a pietei
Principalele criterii si variabile de segmentare a pietei sunt :
- segmanetarea descriptiva sau socio-demografica ,pe categorii de varsta (cuprinzand copiii ,tinerii,adultii si persoanele de varsta a 3-a) si sex (masculin si feminin).
- segmentarea comportamentala si atitudinala ,avand ca principale segmente gusturi, preferinte legate de culoare ,miros si forme si obiceiuri (in cazul produsului nostru luarea tensiunii in mod frecvent)
- segmentarea dupa avantajele cautate de consumatori la un mousepad
Produsul "Medical Mousepad" poate diferi de la o persoana la alta, el putand fi personalizat in functie de dorintele si asteptarile clientilor.
Produsul "Medical Mousepad" este un accesoriu, care cu siguranta va fi dorit de toate persoanele dornice de a avea ceva nou, diferit de celelalte persoane si avand informatii periodice despre starea lor de sanatate intr-un ambient placut dat de diferitele arome imbibate in mousepad-ul respectiv 
"Medical Mousepad" este un produs adresat tuturor clientilor variind in functie de categoriile de varsta si sex deorece pot fi personalizate in functie de preferintele acestora. 
Produsul se va putea gasi sub diferite forme , nuante si arome incantatoare, in functie de gusturile si asteptarile clientilor.
Cei mai vizati vor fi copii deoarece ei sunt atrasi de tot ceea ce este nou , de formele variate precum:soricelul Jerry, motanul Tom, Spiderman, Superman, papusa Barbi, diferiti Pokemoni, viu colorate,ce ilustreaza diferitele personaje din desenele animate,personaje ce le ocupa majoritatea timpului liber dar si sub forma de flori,inimioare,stelute,ursuleti,iepurasi,catei,pisici etc.
Tot copii vor fi incantati si de aromele intalnite,cum ar fi cele de fructe si flori.
Spre deosebire de cei mici,la celelalte categorii de varsta produsul se va axa mai mult pe latura medicala si totodata pe varietatea parfumurilor in functie de preferintele femeilor si barbatilor,ce vor putea fi alese din mostrele aflate la punctul de vanzare puse la dispozitia clientilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Marketing - Piata - SC Sourisse SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!