Proiect Marketing - Vitally

Cuprins proiect Cum descarc?

CAP. 1. REZUMAT INTRODUCTIV 3
CAP. 2. PIAŢA 4
2.1. PIAŢA DE REFERINŢĂ 4
2.2 STRUCTURA PIEŢEI ŞI CARACTERIZAREA EI 4
2.3 SEGMENTAREA PIEŢEI ŞI IDENTIFICAREA PIEŢEI ŢINTĂ 5
CAP. 3 PRODUSUL 7
3.1 DESCRIEREA PRODUSULUI 7
3.2 LINIA DE PRODUSE 8
3.3 CICLUL DE VIAŢĂ 8
3.4 DIFERENŢIEREA ŞI POZIŢIONAREA PRODUSULUI 9
CAP 4. PROMOVAREA 12
4.1 FORME DE PROMOVARE 12
4.2 RECLAMA 13
4.3 PROMOVAREA VÂNZĂRILOR 14
4.4 RELAŢII CU PUBLICUL (PR) 15
CAP. 5. PREŢUL 17
5.1 FACTORI DE INFLUENŢĂ A PREŢULUI 17
5.2 STRATEGII DE PREŢ 18
5.3 ADAPTAREA TEMPORARĂ 19
CAP. 6. DISTRIBUŢIA 20
6.1 CANALELE DE DISTRIBUŢIE 20
6.2 STRATEGII ESTE DISTRIBUŢIE 21
CONCLUZII ŞI RECOMANDĂRI 23
7. MATRICEA SWOT 24
BIBLIOGRAFIE: 25


Extras din proiect Cum descarc?

Cap. 1. Rezumat introductiv
Proiectul de faţă ne va prezenta configurarea mixului de marketing pentru produsul „VITALLY”, un produs care asigură revitalizaea organismului. Numele firmei este VITAMAX o firmă mixtă cu colaborare Româno – Franceză. 
Piaţa produselor de vitamine este o piaţă relativ veche, având în vedere că vreme îndelungată vitaminele au fost folosite pe scară mare. 
Dar în ultima perioadă de vreme consumul acestora este tot mai frecvent, ceea ce arată o intensificare în acest domeniu. 
Firma noastră aduce o inovaţie în acest domeniu-produsul, „VITALLY”. Conform statisticilor 4/5 din populaţia României este utilizatoare de vitamine, acestea îmbrăcând mai multe forme, de la vitaminele care se găsesc în fructe şi până la cele administrate pe cale medicală.
Firma noastră s-a orientat spre partea de nord-est a României, deci Moldova.
Cap. 2. Piaţa
2.1. Piaţa de referinţă
În general, prin piaţă se înţelege orice plasament în spaţiu şi orice fragment în timp în care pot fi întâlniţi potenţiali parteneri de afaceri, vânzătorii sau cumpărătorii produselor sau serviciilor de orice natură.
În marketing, se operează cu o piaţă concretă, localizată sub aspect geografic, descriptibilă sub aspect economic şi monetar, inteligentă sub aspect cultural şi determinată precis în raport cu un anumit produs şi întreprindere. Numele dat acestei pieţei este cel de piaţa de referinţă, iar produsul se numeşte produsul de referinţă.
În cazul nostru – şi anume noile sortimente de vitamine "VITAMAX" - piaţa teoretică este reprezentată de persoane de toate vârstele ce îşi doresc o doză de vitalitate a organismului, o compensare a unor vitamine care în mod obişnuit nu se găsesc în stare naturală tot timpul anului şi care ar presupune un consum de produse mult mai mare ceea ce presupune un efort financiar ceva mai deosebit.
2.2 Structura pieţei şi caracterizarea ei 
Am arătat că o piaţă de marketing trebuie să fie localizată din punct de vedere geografic, astfel, vitaminele VITALLY produse de firma VITAMAX acoperă partea de nord - est a Românie, deci Moldova.
Piaţa produselor farmaceutice, a vitaminelor în special, ocupă un loc principal pe piaţa de referinţă, deoarece satisface nevoia primară a oamenilor cea a lipsei de vitamine. În cazul vitaminelor, din punct de vedere al gradului de satisfacerii a cererii, este vorba de o piaţă saturată. Sunt prezente pe piaţă produsele firmelor de farmacie, dar şi produsele naturale, care în România acoperă un segment foarte important 
Consumatorii vitaminelor „VITALLY” sunt persoanele, familiile care au o viaţă activă şi ce care doresc să compenseze lipsa de vitamine. 
Cealaltă fracţiune este reprezentată de nonconsumatori. Aceştia pot fi reprezentaţi, fie de acele persoane care sunt împotriva consumului de vitamine prin medicamentaţie, fie de cei care cumpără alte produse de acest gen din mai multe considerente: nu ştiu de existenţa acestui produs, nu şi-l pot permit să-l cumpere.
Numărul consumatorilor de produse de farmaceutice din România, este foarte mare, aproximativ 75% din populaţia totală, în cazul produselor vitaminizate procentajul este ceva mai scăzut până la 25 %, având tendinţă crescătoare


Fisiere în arhivă (1):

  • Proiect Marketing - Vitally.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!