Proiect Marketingul Produsului

Extras din proiect Cum descarc?

1. Samsung Group
Samsung este o companie din Coreea de Sud, infiintata in 1938, avand ca obiect principal de activitate productia de produse electronice si IT. Compania este numarul 1 mondial in productia de memorii, monitoare TFT si telefoane CDMA.
In anii 90' Samsung s-a dezvoltat ca si corporatie internationala. Nu numai ca s-a extins si pe plan extern, dar a inceput, de asemenea, sa-si croiasca drum in domeniul anumitor componente electronice. Ramura de constructii a companiei Samsung a obtinut un contract pentru constructia unuia dintre cele doua turnuri Petronas din Malaiezia in septembrie 1993 si a lui Burj Dubai in 2004, hotel ce reprezinta cea mai inalta structura creata vreodata de omenire. In 1996, Grupul Samsung a obtinut din nou fundatia Sungkyunkwan University. Fata de alte mari companii coreene, Samsung a supravietuit aproape fara a fi atinsa de catre criza financiara asiatica din 1997-1998. Totusi, Samsung Motor Co, o societate pe actiuni de 5 miliarde de dolari, a fost vanduta in pierdere grupului Renault. 
Cel mai important, Samsung Elecronics (SEC) s-a desprins de Grupul Samsung si de atunci a ajuns sa domine grupul si intreaga afacere cu semiconductori, depasind pana si liderul mondial in investitii - Intel - in anul fiscal 2005. Brand-ul Samsung s-a imbunatatit semnificativ in ultimii ani. Considerat de catre rivalii sai ca fiind un competitor de temut, Samsung Electronics si-a extins foarte mult productia, pentru a deveni cel mai mare producator mondial de cipuri DRAM, flash memory, optical storage drivers, avand drept tinta sa dubleze vanzarile si sa devina producatorul principal a 20 de produse la nivel global pana in 2010. In prezent, el este unul dintre cei mai importanti producatori mondiali de display-uri cu cristale lichide si de telefoane mobile din noua generatie.
Samsung Electronics, ce a atins recorduri la nivel de profit si venit in 2004 si 2005, a depasit Sony, devenind unul dintre cele mai populare branduri de electronice din lume. La sfarsitul lui 2005, Samsung avea o retea ce valora 77.6 miliarde de dolari.
In Romania, Samsung are trei parteneri distribuitori ai produselor sale. Compania HAT Group distribuie telefoanele mobile, Genco Trade distribuie produsele electronice si electrocasnice, iar produsele IT sunt livrate de compania Deck Computers.
Infiintata in 1992 din pasiune pentru IT si pentru performanta, DECK COMPUTERS a devenit una dintre companiile de top in industria de profil din Romania, cu una dintre cele mai dinamice evolutii ale afacerii si statutului pe piata in care activeaza.
Numele DECK COMPUTERS este asociat de peste 10 ani cu numele Samsung in ceea ce priveste promovarea si distributia de produse IT in Romania. Evolutia continua a parteneriatului cu unul dintre leaderii mondiali in tehnologie - SAMSUNG - a confirmat reputatia DECK pe piata IT din Romania si determinarea in a realiza in continuare o afacere la cele mai inalte standarde.
Prin asocierea DECK-SAMSUNG ca branduri de top in Romania a fost creat unul dintre cele mai dinamice si eficiente parteneriate. DECK este imaginea SAMSUNG la targuri si expozitii de profil, in presa IT si de business , in proiecte complexe si in parteneriate de durata cu jucatorii majori de pe piata, de mai mult de 10 ani. 
Numeroasele distinctii de prestigiu acordate in fiecare an DECK COMPUTERS si produselor distribuite marcheaza o data in plus notorietatea pe care compania o are pe piata IT din Romania si evolutia permanenta cu performante de top in portofoliu. 
De asemenea dezvoltarea DECK COMPUTERS a plasat compania in topul celor mai dinamice afaceri IT in fiecare an.
2. Analiza mediului de marketing extern
2.1 Concurenta si produsele acestora
Conform ultimului studiu al Strategy Analytics, Samsung detinea la sfarsitul lunii aprilie 12,7% din piata mondiala, pe locul al treilea, dupa Nokia si Motorola, care detineau 32,8% si, respectiv, 20,1% din vanzarile globale.
Grupul Nokia a lansat primul smartphone cu Yahoo Mobile - Nokia 6680, care poate sincroniza fotografiile din e-mail-urile de pe Yahoo, numerele de telefon, publica fotografiile pe internet, creeaza mesaje vocale pentru messenger si primeste notificari legate de e-mail-urile primite, salveaza chiar si datele de contact in reteaua proprie si importa agenda electronica si arhiva de e-mail-uri de pe Yahoo.
Un alt competitor este TC-Soft. Programele realizate sunt rezultatul cerintelor de pe piata romaneasca, firma fiind "client-oriented". Toate produsele informatice sunt realizate de catre un personal tinar si dinamic si deschis schimbarii. Toate update-urile pentru produsele achizionate de la firma TC-SOFT sunt oferite in mod gratuit.
Interesant este ca Samsung vrea sa se pozitioneze drept competitor al lui Apple, dar este in acelasi timp producatorul procesorului pe baza caruia functioneaza iPad-ul. Desigur, acest lucru nu impiedica deloc compania coreeana sa se lanseze pe piata tablet PC-urilor.
iPad-ul va ajunge pe piata undeva in luna martie si se estimeaza ca anul acesta vor fi vandute un numar de 6 milioane de astfel de ultra-portabile marca Apple. In schimb, piata telefoanelor mobile va atinge in jur de 1 miliard de unitati, iar acest lucru ar trebui sa fie o veste buna pentru Samsung, considerat al doilea producator de telefoane mobile din lume. Ramane de vazut cum se va descurca pe piata tablet PC-urilor.
2.2 Elemente ale macromediului
a) Mediul demografic se refera la populatia aflata in zona de activitate a intreprinderii. Acesta reprezinta totodata unul din factorii formativi ai cererii de marfuri. Persoanele care folosesc agenda IMAG au varste curprinse intre 25-65 de ani, fiind atat de sex feminim, cat si de sex masculin. In tara noastra exista unitati care comercializeaza produse IT ce deservesc atat populatiei romane, cat si celor straine care desfasoare diverse activitati in domeniul afacerilor.
b) Mediul economic este alcatuit din ansamblul elementelor ce compun viata economica a spatiului in care actioneaza intreprinderea. Nivelul de dezvoltare al companiei Samsung este unul ridicat, atat in ansamblu, cat si pe fiecare ramura. De asemenea, gradul de ocupare a fortei de munca este mare si personalul Samsung este calificat. Situatia financiara a companiei este una foarte buna, fapt dovedit de dimensiunea cifrei de afaceri, care este in jur de 200 milioane euro.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Marketingul Produsului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!