Proiect Merchandising

Extras din proiect

Dicţionarul Limbii Române Specifică Faptul Că Numele Unic Înseamnă Un Cuvânt Sau Câteva Iniţiale Atribuite De Un Producător Sau Comerciant Unei Mărci De Produse, Servicii, Companii, În Scopul Promovării Comerciale. Aceste Semne Distinctive Au Rolul Important De A-i Ajuta Pe Clienţi Să Identifice Sau Să Recunoască Imediat Magazinul şi, De Asemenea, Să Le Ofere Un Sentiment De Încredere În Comerciantul Respectiv. Totodată Numele Comercial Reprezintă Numele Sub Care Compania S-a Înregistrat şi Îşi Exercită Activitatea Comercială Pe Piaţă.
Numele Supermarketului Creat De Noi Este “kopen”. Alegerea Nu Este Una Întâmplătoare, Întrucât Această Denumire Provine Din Limba Olandeză şi Semnifică “a Cumpăra”. Deşi Olandeza Nu Este O Limbă Accesibila Tuturor Oamenilor, Credem Că Tocmai Acest Lucru Poate Atrage şi Poate Da Naştere Unor Curiozităţi şi Unui Interes Ridicat Pentru Vizitarea Hipermarketului Nostru. Stă În Firea Umană Să Se Manifeste Din Curiozitate Pentru Cumpărarea Dintr-un Anume Magazine.
“kopen” Este Un Termen Destul De Accesibil Deoarece Este Scurt, Clar şi Nu Conţine O Asociere Greoaie De Litere, Care Să Nu Permită Pronunţarea şi Chiar Memorarea Acestuia Cu Uşurinţă. 
Slogan
Mesaj Publicitar Concis şi Frapant - Format, De Regulă, Dintr-un Grup De Cuvinte Sugestive, O Propoziţie Sau O Fraza (5-8 Cuvinte), Uşor De Reţinut, Spirituală Etc - Menit Să Semnaleze şi Să Reamintească Consumatorilor Actuali şi Potenţiali Ai Unei Firme/Mărci De Existenta şi Calităţile Sale (Spre Exemplu: Prestigiu, Economie, Satisfacţie, Distracţie Etc). Adesea, Sloganul Ia Forma Unui Joc De Cuvinte Care Rimează, Fiind Prezentat Sub Forma Unui Jingle. Însoţeste Marca şi Logotipul Firmei, Dar Este Prezent şi În Reclame, Datorită Atractivităţii Pentru Public. 
Sloganul Acestei Firme Este “călcăm Preţurile”. Poate Că Nu Este O Exprimare Tocmai Academică Însă Acest Slogan Este Uşor De Înţeles De Către Toate Categoriile De Clienţi Proveniţi Atât Din Mediul Rural Cât şi Din Mediul Urban. Tocmai Asta Este şi Cheia Combinaţiei Dintre Nume şi Slogan: Numele Exprimă Misterul Prin Complexitatea Sa, Iar Sloganul Este Cel Care Îl Desluşeşte şi Totodata Atrage Clientul Interesat Nu Numai De Calitate Dar şi De Preţuri Reduse.
Ideea Acestui Slogan A Pornit De La Expresia Românească “a Călca În Picioare”, Al Cărui Înţeles De A Batjocori, A Face De Râs L-am Asociat Preţurilor Sub Forma: Găseşti Preţuri Care Să Nu Reprezinte O Cheltuială Semnificativă, Adică Preţuri Foarte Mici Care Te Fac Să Cumperi Râzând şi Neîngrijorându-te De Bani. De Asemenea, Folosirea Verbului “a Călca” La Forma De Plural, Persoana I Sugerează Apropierea, Deoarece Dorinta Noastră Nu Este Aceea De A Ne Urmări Propriile Interese Ci Din Contră, Împreună Cu Clienţii Noştri Să Ne Putem Bucura De Beneficii De Ambele Părţi. De Aceea Oferim Produse De Calitate Care Să Satisfacă Necesităţile Clienţilor La Preţurile Cele Mai Avantajoase. Toate Acestea Au În Vedere Prima Dată Calitatea. Un Preţ Mic Nu Înseamnă Calitate Scăzută.
Sigla
Simbol, Format Din Elemente Grafice, Cu Rolul De: A Atrage Atenţia, A Crea Memorabilitate şi A Transmite Cât Mai Clar Mesajul Central Al Companiei Pentru Care Este Creată. Mesajul Central Al Companiei Este Dat De Obiective – Ceea Ce Se Doreşte Ca Targetul Să Cunoască Despre Aceasta. 
Componentele Siglei Pot Fi: Elemente Grafice, Numele Companiei Sau Un Mix Format Din Cele Două. Formatul Cel Mai Abordat şi Utilizat Este Ultimul Deoarece Creează O Legătură Puternică Între Culori şi Elemente Grafice şi Denumire. 
În Alegerea Sigle Trebuie Avute În Vedere Atingerea Următoarelor Obiective: 
1. Să Creeze O Impresie Unică şi Distinctă - Pentru A Diferenţia Compania De Concurenţi şi Pentru A Crea O Imagine Proprie.
2. Să Transmită Mesajul Dorit (Calitate, Profesionalism, Distracţie, Încredere Etc.) – Este Mult Mai Uşor, Plăcut Să Începi O Colaborare Cu O Companie Al Cărui Mesaj Îl Cunoşti Decât Cu O Companie Ce Transmite În Cel Mai Bun Caz „nimic”. 
Efectul Psihologic Al Culorilor Este Instantaneu Deoarece Stimulează Simţurile şi Au O Putere Mare De Sugestie, Reprezentând Astfel Una Dintre Cele Mai Bune Metode De Transmitere şi Susţinere A Mesajului Către Publicul ţintă. 
Şi Pentru Că Am Ajuns La Publicul ţintă, Nu Putem Să Nu Accentuăm Importanţa Identificării şi Caracterizării Acestuia Până În Cele Mai Mici Detalii. Este Evident Că Un Magazin Cu Jucării Pentru Copii, Ce Se Adresează Părinţilor şi Copiilor Deopotrivă, Nu Va Adopta Culori Sobre Precum Negru, Maro, Bleumarin. La Fel De Evident Este Că O Firmă De Servicii Funerare Nu Va Include În Sigla Culori Precum Portocaliu Sau Roşu, Mult Mai Potrivite Unei Companii Ce Ofera Servicii De Organizare De Nunţi.


Fisiere în arhivă (1):

  • Proiect Merchandising.doc

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!