Proiectarea unei Pensiuni

Cuprins proiect

I.Introducere 3
II.Prezentarea zonei 3
1.Transfăgărăşanul 3
2. Comuna Cârţişoara 4
3.Atractiile zonei 4
3.1.Obiective turistice 4
3.2.Activitati traditionale desfasurate in zona 6
III.Prezentarea generala a pensiunii 6
1.Amplasare 6
2.Numele pensiunii 6
3.Nr de margarete 6
4.Descriere 6
4.1.Dotari parter 7
4.2.Dotari etaj 7
4.3.Dotarea camerelor si a celorlalte incaperi 7
5.Tarife practicate de pensiunea noastra: 8
6.Agrementul in pensiune: 11
IV. Modalitati de promovare a pensiunii 11
V.Concluzii si Propuneri 12
1.Analiza SWOT 12
2.Propuneri 14
VI.Bibloigrafie 15


Extras din proiect

I.Introducere 
“Turismul modeleaza lumea si privirile oamenilor sub diferite forme : de la „consum vizual colectiv”, cum il numeste sociologul John Urry, pana la stabilirea unei relatii personale cu locul vizitat; de la turism de masa, atent planificat si dramuit prin intermediul agentiilor turistice, pana la turism alternativ, ce poate cunoaste multiple fatete”. Turismul este o ramura extrem de importanta in economia unei tari. În România, astazi, turismul aduce majoritatea Produsului Intern Brut, reprezentand o industrie noua, in formare, în crestere.
Turismul rural se adreseaza deopotriva clientilor români si straini, putem alege dintr-o gama extrem de variata de activitati si de locuri de vizitat. Putem schia in statiuni montane traditionale sau construite in acest scop sau putem sa trandavim la soare pe plajele Marii Negre. Putem face drumetii in locuri inca neumblate, unde raurile au apa cristalina, sau putem explora cu barca cei 
5 640 km2 de salbaticie din Delta Dunarii. Putem admira, de asemenea, fortarete medievale, manastiri construite in stil bizantin, cu picturi murale exterioare, si case taranesti decorate in functie de specificul fiecarei regiuni, iar castelul lui Dracula este doar unul dintre numeroasele castele si palate impresionante care pot fi vizitate. In Transilvania, pionul principal in jurul caruia ne invartim, putem asista la festivaluri populare care reprezinta o manifestare autentica a obiceiurilor locale, si nu doar un spectacol special destinat vizitatorilor. Sculpturile in lemn sau obiectele de ceramica pe care le cumpara si sunt facute pentru a fi folosite cu placere, ele nu reprezinta simple suveniruri lipsite de valoare. Unul dintre aspectele extraordinare care caracterizeaza aceasta tara este patrimoniul ei folcloric.
Localizarea Romaniei la intretaierea mai multor drumuri europene faciliteaza accesul aici pe toate caile - cu avionul, masina, trenul sau vaporul. Mai mult decat atat, putem vizita toate aceste locuri profitand de confortul oferit de tot mai multe hoteluri si restaurante, de reteaua interna de transport aerian, pe calea ferata sau cu autobuzul, toate la preturi surprinzator de scazute. Specialitatile culinare locale si vinurile de regiune sunt o adevarata revelatie. “Romania merita sa fie vizitata” 
Forma de turism care pare sa fie in continua crestere este turismul rural, turistii preferand aceasta deoarece reprezinta o oportunitate de relaxare, un mod de scapare din aglomeratia si poluarea urbana. Numarul pensiunilor turistice , agroturistice si agromontane e în continua crestere, calitatea serviciilor acestora si modul de organizare fiind treptat in continua crestere.
II.Prezentarea zonei
1.Transfăgărăşanul (trans + făgăraş) sau DN7C este unul din cele mai spectaculoase drumuri din România. Drumul leagă regiunea istorică a Transilvaniei de Muntenia si a fost construit să treacă peste Munţii Făgăraş, cel mai înalt lanţ muntos din munţii României, care face parte din Carpaţii Meridionali 
Transfagarasanul este cea mai inalta sosea din Romania, urcand pana la 2042 m , drumul în trepte foloseşte serpentine pentru a urca fiind o provocare pentru orice maşină; are doua benzi care se intind pe o lungime de 92 de kilometri , datorită serpentinelor şi drumului în rampă viteza de rulare este de 40 km/h Pe intregul traseu sunt construite 27 de viaducte si poduri si cel mai lung tunel avand 887 de metri si strabate muntele Paltinul. Aerisirea tunelului se face natural datorita curentilor de aer extrem de puternici. Banda de circulatie prin tunelul neiluminat are doar 6 metri latime si un trotuar de un metru latime. 
Drumul este închis de la sfărşitul lunii Octombrie până în luna Iunie datorită zăpezii care acoperă drumul.
Transfagarasanul incepe din comuna Arefu, in judetul Arges, la kilometrul 61 al DN7C si se termina in comuna Cartisoara (Sibiu), la intersectia cu DN1. Are circa 91,5 kilometri lungime si doua benzi de circulatie. Este un drum in rampa cu multe serpentine. 
2. Comuna Cârţişoara
Comuna Cârţişoara este situata la sud-estul judetului Sibiu , in mijlocul tarii Oltului, la poalele muntiilor : Arpasel, Balea, Valea Doamnei si Laita. La Est se invecineaza cu satul Arpaşul de Sus , aparţinător comunei Arpaşul de Jos , la Vest cu hotarul satului Scorei, apartinator comunei Porumbacu de Jos, la Sud cu judetul Argeş , iar la Nord cu hotarul comunei Cârţa Teritoriul comunei are suprafata de 8.576 ha In forma alungita pe directia Nord-Sud , fiind traversata pe axul longitudinal de apa cristalina a raului Bâlea si de soseaua Transfagarasan ( DN 7C).
Cea mai apropiata statie CFR este halta Cârţa ,situata la 6 km pe soseaua Transfagarasan ( si 4 km pe calea de hotar Cârţişoara- Cârţa) La o distanta de 8 km se afla gara Arpasu de Jos , folosind soseaua Transfagarasan , dar si drumul comunal nr. 48 , Cirtisoara — Arpasul de Jos Drumul comunal nr. 49 face legatura intre comuna Cirtisoara si Arpasul de Sus.
Baza economica a comunei o formeaza agricultura 
3.Atractiile zonei
3.1.Obiective turistice
1. Muzeul satesc Badea Cartan
Amplasat în zona centrala a satului Oprea Cârtisoara , ansamblul muzeal este structurat de doua componente principale : vechiul conac Teleki si casa bătrâneasca, azi casa memoriala, în care se presupune ca a copilărit Badea Cârtan. Muzeul a fost deschis în 1968, iar colecţiile sale sunt deosebit de valoroase. Pot fi admirate obiecte etnografice, inventar manufacturier (mai ales sticla « de glajarie », cu piese din secolele al XVIII-lea si al XlX-lea), o splendida colecţie de icoane.
Personalitate marcanta a timpului sau, Gheorghe Badea Cârtan (1849-1911), cărturar si patriot român, a cutreierat cu desaga pe umăr cancelariile europene, adunând cantităţi enorme de carti si publicaţii româneşti pe care le trecea, cu riscul de a fi închis, în Transilvania. Biblioteca aflata în muzeu adăposteşte doar o parte din comorile ce au trecut munţii în desagii lui Badea Cârtan. 
2. Biserica Ortodoxa cu Hramul “ Buna Vestire” din Parohia Streza 
Considerata monument arhitectural, este situata in centrul parohiei, la distanta de 1600 m de drumul Transfagarasanului, asezarea bisericii fiind de la vest spre est. 
Biserica este zugravita in intregime in interior cu fresca lucrata de mesteri zugravi din familia lui Lazar Grecu din Sasausi si terminata in 1824, dupa iconografia bisericii ortodoxe. 
Este construita in stil romanic, in forma de nava, din piatra de riu si caramida, acoperita cu tigla solzi.Linga poteca de intrare in biserica este o troita din piatra cu Rastignirea Domnului, zugravita de Matei Purcariu Timforea.


Fisiere în arhivă (1):

  • Proiectarea unei Pensiuni.docx

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!