Promovare Produs - Lapte Praf

Cuprins proiect Cum descarc?

Rezumat introductiv 2
Cap.1. Analiza pietei 3
1.1. Identificarea pietei 3
1.2. Segmentare 5
1.3. Piata tinta 8
Cap.2. Etapele procesului decizional de cumparare 8
2.1. Identificarea etapelor 8
Cap.3. Configurarea produsului 12
3.1. Etapa din ciclul de viata al produsului 12
3.2. Atribute 12
3.3. Sistem de sustinere 13
3.4. Elemente de diferentiere si noutate 14
3.5. Linia de produse 14
Cap.4. Configurarea pretului 15
4.1. Factori care influenteaza pretul 15
4.2. Strategia de pret 17
4.3. Nivelul pretului 17
Cap.5. Configurarea promovarii 18
5.1. Reclama 18
5.2. Promovarea vanzarilor 19
5.3. Relatii publice 20
5.4. Planificarea unitara a campaniei de promovare 20
Cap.6. Configurarea distributiei 20
6.1. Extinderea teritoriala a distributiei 20
6.2. Intensitatea retelei de distributie si structura canalelor 21
Bibliografie 23


Extras din proiect Cum descarc?

Rezumat introductiv
Acest proiect evidentiaza perspectivele de dezvoltare ale firmei SC Babydreams SRL si activitatea departamentului management-marketing din cadrul acesteia. SC Babydreams SRL este o firma cunoscuta consumatorilor din Iasi prin activitatea sa in distributia si producerea de lapte praf. De curand, firma noastra a lansat un nou produs pe piata, Babylact, activitate care ocupa acum mai mult de 60% in profilul firmei.
Vom analiza mixul de marketing pe care il stabileste firma si directia de urmat pentru cucerirea unei cote de piata cat mai mari pe piata laptelui praf , atat in judetul Iasi, cat si in intreaga tara.
Acest proiect prezinta cele patru elemente cheie ale unui mix de marketing:
produsul privit ca un ansamblu de atribute tangibile si intangibile care satisfac o anumita trebuinta. Principiul de baza in acest caz, sustinut de firma, este obtinerea unui produs de la foarte bun spre excelent; 
pretul ca expresie baneasca a valorii sau utilitatii marfurilor;
distributia este definita de canalele, retelele si circuitele de distributie ale produselor; mergem pe principiul eficientei obtinute pe operatiuni precise si rapide in ceea ce priveste productia, distributia si serviciile post-vanzare;
promovarea privita ca fiind comunicarea firmei cu exteriorul. Pentru noi, promovarea reprezinta legatura cu celelalte elemente ale mixului.
Cea mai importanta parte a activitatii firmei este producerea si comercializarea laptelui praf, care a devenit esentiala odata cu promovarea produsului Babylact. 
Infiintata in anul 2001, cu un capital social de 30000 Ron, firma Babydreams incearca sa obtina o cota cat mai mare de piata.
CAP.1. ANALIZA PIETEI
1.1.Identificarea pietei
Laptele praf reprezinta un substitut al laptelui obisnuit preparat din lapte de vaca, integral, acidifiat sau nu, cu sau fara adaosuri de hidro-carbonate (zahar, glucoza, amidonuri, dextrin-maltoza, lactoza etc.), vita-mine si unele minerale (fier).
Superioritatea laptelui praf in alimentatia copiilor fata de alte produse industriale si mai ales fata de laptele de vaca proaspat este neta. S-a demonstrat, ca folosirea laptelui de vaca pentru hranirea copiilor mici implica mult mai multe riscuri decat preparatele industriale de lapte. Prin diferite procedee industriale, pe langa sterilitatea garantata si compozitia constanta, laptele praf capata o serie de insusiri care ii confera o superioritate neta fata de laptele de vaca.
Piata laptelui praf este reprezentata in principal de copii. Consumul cel mai important este atribuit nou-nascutilor, deci celor cu varsta cuprinsa intre 0 si 12 luni, dar acest produs este utilizat si de cei cu varsta cuprinsa intre 1 si 5 ani .
"O estimare a evolutiei pietei noilor nascuti este prezentata in urmatorul tabel" :


Fisiere in arhiva (1):

  • Promovare Produs - Lapte Praf.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!