Promovarea Facultatii ASE-EAM salveaza Planeta! ASE te Sustine EAM te Invata Cum

Extras din proiect Cum descarc?

Scurt istoric
Natura este singurul mediu familiar omului, in care el poate trai si munci. Noi, oamenii, traim ca beneficiari ai muncii nevazute a plantelor, care fabrica pentru noi AER CURAT.Suntem infratiti cu stejarul, carpenul, bradul, cu trandafirul si crinul, cu ghiocelul si nufarul. Respiram miresmele lor si ne bucuram ochii cu paleta fermecatoare de culori, neintrecuta de nici un pictor. 
Azi, mai mult ca niciodata, omul simte nevoia sa iasa in natura. De aceea, el este dator sa o cunoasca, s-o iubeasca, s-o ocroteasca. ,,Daca nu vom gospodari cu intelepciune rezervele planetei si nu vom ocroti natura, vom ramane an cele din urma singuri, pe o planeta pustie", este indemnul lui Stefan Milcu, ce trebuie sa constituie un semn de intrebare pentru toti cei care stiu ce inseamna ,,poluare".
Degradarea continua a mediului ne obliga sa luam atitudine, pana nu e prea tarziu, sa dezaprobam starea de fapt si sa luptam pentru candoare, puritate, frumusete, caci unica speranta ramane natura. 
Dupa cum stim, copiii, de la cea mai frageda varsta, acumuleaza o serie de cunostinte si impresii prin contact cu mediul ambiant. Pentru copii, mediul inconjurator presupune miscare, culoare, dorinta de cunoastere, de explorare si elaborarea ,,de ce-urilor" se afla in interdependenta cu curiozitatea lor, starnita nu numai de mediul din exteriorul casei, scolii, dar si de modalitatea de utilizare eficienta a spatiului interior al salii de clasa. ,,De ce bate vantul asa tare?", ,,De ce aerul nu mai este curat?", ,,De ce se produc atatea calamitati naturale?", sunt cateva din intrebarile cu care ne-au obisnuit copiii de varsta scolara, iar noi trebuie sa le raspundem prompt si potrivit varstei si puterii lor de intelegere. Astfel, li se prezinta legatura dintre unele fenomene ale naturii si efectele lor. Tocmai aceasta legatura dintre cauza si efect reprezinta educatia ecologica. 
In mod special, prin educatia ecologica, putem sa cultivam dragostea si interesul elevilor pentru lumea inconjuratoare, pentru protejarea mediului si a societatii, putem sa formam atitudini de dezaprobare fata de cei ce incalca normele de pastrare a igienei mediului, contribuim la activizarea vocabularului legat de termeni ecologici. Educatia ecologica este o problema a tuturor, care se adreseaza nu numai inteligentei, ci si inimii si vointei.
,,Sa traiesti in natura cu tot corpul, toate simturile, toata curiozitatea, toata inteligenta si toata pasiunea, constituie cheia reala a descoperirii mediului inconjurator si o practica pedagogica." 
Prin mediu inconjurator sau mediu ambiant se intelege ansamblul de elemente si fenomene naturale si artificiale de la exteriorul Terrei, care conditioneaza viata in general si pe cea a omului in special. Sensul dat acestei notiuni in cadrul Uniunii Europene este cel al unui ansamblu de elemente care, in complexitatea relatiilor lor, constituie cadrul, mijlocul si conditiile de viata ale omului, cele care sunt ori cele care nu sunt resimtite. O alta definitie o gasim in Legea protectiei mediului, in care mediul inconjurator este ansamblul de conditii si elemente naturale ale Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferei, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale in interactiune, cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv, valorile materiale si spirituale.
Bineinteles ca starea mediului inconjurator, ce depinde numai si numai de fiecare dintre noi, ne afecteaza in mod direct viata si sanatatea noastra. Aceasta tema "SALVEAZA PLANETA! ASE TE SUSTINE EAM TE INVATA CUM!", ar trebui sa fie o deviza pentru intreaga populatie a globului. Este nevoie de mai multa atentie si de mai multa responsabilitate din partea fiecarui cetatean pentru a trai intr-un mediu curat, pentru a respira aer curat, pentru a bea apa curata si pentru a putea folosi conditiile de viata pe care ni le ofera natura. Insa, se pare ca oamenii trateaza cu neglijenta acest aspect important al vietii lor, ceea ce duce la agravarea procesului de poluare si distrugere a mediului si implicit la distrugerea sanatatii fiecaruia dintre noi si a celor din jur.


Fisiere in arhiva (2):

  • Promovarea Facultatii ASE-EAM salveaza Planeta! ASE te Sustine EAM te invata Cum.doc
  • Promovarea Facultatii ASE-EAM salveaza Planeta! ASE te Sustine EAM te invata Cum.ppt

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!