Raport de cercetare calitativa - FC Steaua Bucuresti

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul 1: Prezentarea marcii- 1 -
Capitolul 2: Testul de asociere mentala spontana- 3 -
Capitolul 3: Metoda portretului chinezesc- 5 -
- 3.1 Corelatia marca/ VIP- 5 -
- 3.2 Corelare marca/ culoare- 6 -
- 3.3 Corelare marca/ animal- 6 -
- 3.4 Corelatia marca/ sport- 7 -
- 3.5 Corelatia marca/ pom fructifer- 7 -
Capitolul 4: Concluzii- 8 -
Bibliografie:- 9 -
Anexe:- 10 -


Extras din proiect Cum descarc?

FCSB, cunoscuta pana in 2016 ca FC Steaua Bucuresti dupa clubul a carui sectie de fotbal a fost pana in 1998, este un club de fotbal din Bucuresti, Romania, care evolueaza in Liga I. Este echipa romaneasca de fotbal cu cel mai mare succes pe plan national si international. De-a lungul istoriei, a castigat cele mai multe campionate, cupe si supercupe ale Romaniei, obtinand 26 de titluri in Campionatul National, 22 de Cupe , 6 Supercupe ale Romaniei si 2 Cupe a Ligii. De asemenea, a fost prima echipa din blocul comunist si singura din Romania care a castigat Cupa Campionilor Europeni, precum si a doua echipa est-europeana si singura din Romania care are in palmares Supercupa Europei.
Fondat pe 7 iunie 1947 ca ,,ASA Bucuresti" (Asociatia Sportiva a Armatei Bucuresti) de Armata Regala, clubul si-a schimbat de mai multe ori numele, pana la stabilirea numelui ,,Steaua" in 1961. Din punct de vedere istoric, Steaua este cunoscut ca si clubul sportiv al Armatei Romane. Cu toate acestea, departamentul de fotbal s-a separat de clubul sportiv in 1998. Din acel moment, singurele legaturi ale clubului de fotbal cu Armata sunt traditia istorica si stadionul Ghencea, care inca este proprietatea Ministerului Apararii Nationale. 
Culorile echipei
In timpul primului ei sezon, 1947- 48, Steaua a purtat tricouri ros-galbene, cu sorturi albastre, pentru a simboliza culorile steagului tricolor. Incepand cu sezonul urmator, odata cu schimbarea identitatii Armatei Romane, s-a renuntat treptat la galben, astfel incat culorile oficiale au ramas, pana in ziua de astazi, rosu si albastru. Steaua nu a avut niciodata un echipament standard. Cu toate acestea, cea mai folosita combinatie de-a lungul timpului a fost tricouri rosii, sorturi albastre si jambiere rosii. Alte variante au inclus rosu complet, albastru complet, dar si tricouri in dungi ros-albastre, in anii '1960 si '1970. Alte culori au fost folosite foarte rar. Exceptii au fost finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, in care Steaua a purtat, pentru prima si singura data in istoria sa, un echipament alb complet, precum si echipamentul folosit in deplasare in sezonul 1999-00 (galben si rosu), precum si a treia optiune de echipament din sezonul 2005-2006 (galben si negru).
Palmares Intern
Liga I:
 Castigatori (26) Locul 2 (14)
Cupa Romaniei:
 Castigatori (22) Finalisti (8)
Supercupa Romaniei:
 Castigatori (6) Finalisti (4)
Cupa Ligii:
 Castigatori (2)
Palmares European
Cupa Campionilor Europeni (1)
Supercupa Europei (1)
Finalista Cupei Campionilor Europeni (1)
Semifinalista Cupei Campionilor Europeni (1)
Semifinalista Cupei UEFA (1)
Optimi UEFA Europa League (1)
Palmares International
Finalista Cupei Intercontinentale: 1
Capitolul 2: Testul de asociere mentala spontana 
In scopul determinarii imaginii brandului FC STEAU BUCURESTI in perceptia consumatorilor, am aplicat metoda asocierii mentale spontane asupra unui esantion de 26 de studenti ai facultatii FEAA, specializarea ECTS, cu varsta cuprinsa intre 20-22 de ani, din diverse judete ale Romaniei. Ca urmare toti candidatii au recunoscut brandul si nu au intampinat greutati in scriere, iar rezultatele obtinute sunt prezentate in tabelul de mai jos (specificatie: cuvintele sinonime sau care apartin aceluiasi camp lexical au fost introduse in aceeasi categorie):
Tabelul 1: Rezultatele testului de asociere mentala spontana 
Nr. crtCuvantNumarul aparitiilorPondere
1Personalitati1418%
2Echipa1114%
3Fotbal1114%
4Fotbalisti810%
5Logo68%
6Suporteri57%
7Minge57%
8Antrenor45%
9Teren45%
10Poarta23%
11Meci23%
12Campioni23%
13Adversar Dinamo11%
14Copilarie11%
15Romania11%
TOTAL77
Conform datelor prezentate putem observa ca cea mai mare parte din participanti,adica 14 (18%), au asociat brandul cu personalitati celebre care au legatura cu acesta, cum ar fi: proprietarul clubului de fotbal George Becali (Gigi Becali), fotbalisti (Denis Alibec, Nicolae Dica, Roberto Carlos).
Figura 1: Reprezentarea grafica a rezultatelor 
Urmeaza cu ponderea de 14% notiunile de echipa si fotbal, in categoria ,,echipa" au fost incluse si cuvintele precum ,,echipa de fotbal" , ,,echipa preferata" , ,,echipa nr.1". de aici rezulta ca


Fisiere in arhiva (1):

  • Raport de cercetare calitativa - FC Steaua Bucuresti .docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

- https://ro.wikipedia.org/wiki/FCSB#cite_note-48
- https://ro.wikipedia.org/wiki/M%C4%83r
- http://www.steauafc.com/ro/stiri/
- http://www.steauafc.com/ro/trofee/
- http://www.romaniansoccer.ro/clubs/steaua/steaua_bucuresti.shtml


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!