Reabilitarea parcului Jean Dalles din comuna Bucsani, judetul Dambovita

Extras din proiect Cum descarc?

1.1. Denumirea proiectului: “Reabilitarea Parcului DALLES din comuna Bucsani , județul Dâmbovița”.
1.2. Obiectivele proiectului:
- Repunerea in circuitul turistic a parcului “Jean Dalles” de la Bucsani, Dambovita;
- Refacerea parcului printr-un program de reabilitare prin fonduri nerambursabile de la U.E (Program operational regional (POR);Fonduri europene de dezvoltare rurala (FEAD)).
1.3. Scopul proiectului:
- Promovarea zonei-deoarece in zona exista si o rezervatie de zimbrii, lucru pentru care zona ar putea devenii foarte vizitata;
- Loc de recreere si agrement pentru varstnici si copii;
- Infumusetarea localitatii;
- Atragerea de vizitatori in zona;
- Repunerea in circuitul turistic a unei zone cu o istorie si cu o arhitectura deosebita. 
1.4. Descrierea proiectului:
Amplasamentul:
Investitia propusa in prezenta documentatie este amplasata in Regiunea 3 SUD Muntenia, judetul Dâmbovița, comuna Bucșani. 
Comuna Bucșani se afla situata in partea nord-estica a judetului Dâmbovița, la cca 20 km de municipiul Târgoviște, vechea cetate de scaun a Tarii Romanesti, si resedinta de judet, pe drumul national DN 72 Ploiesti-Târgoviște, la Nord de paralela 45, fiind traversata de raul Ialomita, in apropierea caruia se afla amplasat parcul Dalles, obiectul de studiu a acestei documentatii.
Titularul investitiei: 
CONSILIUL LOCAL BUCȘANI, JUD. DÂMBOVIȚA
Beneficiarul investitiei:
COMUNA BUCȘANI, JUD. DÂMBOVIȚA
Informații generale privind proiectul:
A. #Situația actuală și informații despre entitatea responsabilă cu implementarea proiectului
Prezenta propunere de proiect este relevantă pentru Axa 3 Masura 322, din PNDR, și anume “Programul National pentru Dezvoltare Rurala”, al cărui obiectiv îl reprezintă renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale.
La nivelul judetului, proiectul se incadreaza in Obiectivul Specific 4: Dezvoltarea Rurala in Domeniul Prioritar: Agricultura si Dezvoltare Rurala din cadrul strategiei de dezvoltare regionale evidentiate prin Master Planul Judetului Dâmbovița. 
Responsabilitatea implementarii proiectului revine comunei Bucșani, prin reprezentantul sau legal - Consiliul local si responsabilul legal al proiectului - primarul comunei, care pe baza acestui studiu de fezabilitate va intocmi o cerere de finantare pentru un proiect integrat in vederea accesarii de fonduri F.E.A.D.R.
Investitia propusa spre finantare, respectiv „Reabilitarea Parcului Dalles din comuna Bucșani, jud. Dâmbovița” reprezinta actiunea secundara (componenta C) a unui proiect integrat care vizeaza combinarea a patru actiuni, doua actiuni din componenta A ale Masurii 322 si o actiune din componenta B. Actiunea principala din cadrul proiectului integrat se refera la realizarea unui sistem de canalizare si statie de epurare in localitatea Bucșani. 
Pe teritoriul satului Bucșani, comuna Bucșani, jud. Dâmbovița exista o suprafata de teren care, chiar daca astazi nu mai arata ca un parc, este evident ca a fost amenajata cu zeci de ani in urma ca parc dendrologic.
Parcul este amplasat pe partea stanga a raului Ialomita, in apropierea scolii generale si a primariei Bucșani.
Parcul a fost amenajat in 1870 de Ioan G. Dalles- cunoscut ca „Dalles gradinarul”, care dorind sa aduca la Bucșani o particica din farmecul parcului Cismigiu, rezerva 22 ha din proprietatile sale pentru a organiza un parc dendrologic, dupa modelul celui bucurestean. Pe langa speciile de arbori si plante aduse si aclimatizate sau inmultite in sera de langa parc, Dalles a repus in functiune si vechiul helesteu care avea sistem propriu de masurare a nivelului apei si control a temperaturii, creand astfel o oaza de frumusete si agrement. 
Pe parcursul anilor acesta suprafata de teren a trecut in proprietatea sau in folosinta mai multor entitati si nemaifiind intretinut ca un spatiu verde, s-a degradat in asa fel incat astazi a devenit o aglomeratie de lastarisuri salbatice. Cu toate acestea cateva specii au rezistat intemperiilor si si-au pastrat vigoarea in timp, creand o unica si valoroasa oaza dendrologica in arealul de la sud de Carpati.


Fisiere în arhivă (1):

  • Reabilitarea parcului Jean Dalles din comuna Bucsani, judetul Dambovita.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 6€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!