Relatia dintre Logistica si Resurse Umane

Extras din proiect Cum descarc?

I.Introducere
1) Logistica 
Termenul de logistica este de utilizare recenta in gestiunea economica a intreprinderii, insa in alte domenii logistica exista de multa vreme. 
Sensurile logisticii in Roma antica: 
- logiste - se intelegea intendentul insarcinat sa furnizeze armatei tot ceea ce este nevoie pentru a duce un razboi,
- logisteo - administrare/gestionarea fluxurilor necesare reusitei militare,
- logista - ofiter insarcinat cu organizarea amplasamentului pentru legiunile romane.
In literatura de specialitate se considera ca logistica reprezinta o arie esentiala a activitatii firmei moderne. De altfel in ultimii ,15-20 de ani , se face tot mai mult referire la termenul de logistica , domeniul acesta inregistrand mutatii cu adevarat spectaculoase. Asemenea mutatii , unele de natura practica , altele de natura conceptuala , s-au concretizat in reorientarea de la focalizarea pe distributia fizica , la analiza intregului sistem logistic , logistica progresand de la stadiul de sursa a operatiilor de distributie fizica,operatii desfasurate in mod separat , la stadiul actual de sursa de valoare adaugata si avantaj competitiv , bazat pe conceptul de lant de aprovizionare-livrare.
Asemenea mutatii au condus la aparitia unor termeni noi , unii considerati sinonimi , fiind utilizati pentru a descrie in ultima instanta acelasi domeniu:logistica . Avem in vedere termeni precum distributie fizica , logistica , management logistic , managementul lantului de aprovizionare-livrare etc.
In opinia lui Philip Kotler , logistica implica planificarea , implementarea si controlul fluxului fizic de materiale , produse finite , informatii intre publicul de origine si punctul de consum , in scopul satisfacerii nevoilor clientului si obtinerii unui profit corespunzator .
In ultimele decenii ,modelele de organizare logistica au devenit o preocupare pentru tot mai multi specialisti.Schimbarile produse in domeniul managementului si al structurii organizatiei in ansamblul ei au condus la regandirea modului de organizare a activitatilor si proceselor logistice.
Cresterea interesului fata de organizarea eforturilor logistice este determinat in principal ,de urmatorii factori:
-noua perspectiva conform careia logistica are un rol hotarator in obtinerea avantajului competitiv pe piata si in mai buna satisfacere a nevoilor si asteptarilor clientilor;
-necesitatea de a solutiona conflictele dintre functiile organizatiei ,specifice paradigmelor structurale traditionale;
-indeplinirea obiectivelor de crestere a eficientei si eficacitatii ,prin mai buna coordonare a activitatii logistice
Intr-o conceptie moderna , logistica are in vedere nu numai fluxul parcurs de o marfa de la producator la client , ci si fluxul produselor si al materialelor de la furnizori catre producatori. Logistica implica de fapt conducerea intregului lant de furnizare , construit din fluxurile care contribuie la formarea si adaugarea da valoare de catre participantii la acest lant (incepand cu furnizorul si terminand cu consumatorul final sau utilizatorul industrial). In aceste conditii , activitatea de logistica implica administrarea intregului sistem de distributie fizica al canalului de marketing , respective activitatea furnizorilor , a agentilor de aprovizionare , a operatorilor de piata , a membrilor de canalului si a clientilor. Aceste activitati include prognoza, achizitia,planurile de productie,inregistrarea comenzilor,gestiunea stocului,depozitarea si organizarea transportului,toate acestea constituind ,de fapt , componentele logisticii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Relatia dintre Logistica si Resurse Umane.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!