Samsung

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
CAPITOLUL I: Principalele coordonate ale activitatii intreprinderii
CAPITOLUL II: Continutul si dimensiunile pietei
CAPITOLUL III: Dinamica pietei
CAPITOLUL IV: Relatiile intreprinderii cu mediul extern
CAPITOLUL V: Perspectiva de dezvoltare a pietei intreprinderii
BIBLIOGRAFIE


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
De peste 70 de ani, Samsung se dedica crearii unei lumi mai bune prin intermediul diverselor sale activitati din domeniul tehnologiilor avansate: semiconductori, zgarie-nori si construirea de uzine, petrochimie, moda, medicina, finante, hoteluri si altele.
Firma reprezentativa, Samsung Electronics, este lider pe piata globala a fabricarii de produse electronice de inalta performanta si de medie digitala.
Prin produse inovative si de incredere, oameni talentati, o abordare responsabila a activitatii si a responsabilitatii globale, cat si prin colaborarea cu partenerii si clientii nostri, Samsung deschide directii nestrabatute inca.
La Samsung, se urmeaza o filozofie de afaceri simpla: sa puna talentul si tehnologia in slujba crearii de produse si servicii superioare care sa contribuie la crearea unei societati globale mai bune.
Oamenii companiei alimenteaza in fiecare zi aceasta filozofie. Liderii cauta cele mai stralucite talente si le dau resursele de care au nevoie pentru a fi cei mai buni in ceea ce fac. Rezultatul este ca toate produsele companiei -- de la carduri de memorie care ajuta firmele sa-si stocheze informatii vitale, pana la telefoanele mobile care fac legatura intre oameni de-a lungul continentelor -- au puterea de a imbogati vietile. Si asta inseamna sa creezi o societate globala.
Lider digital....cetatean global responsabil...o familie de companii cu multe fatete...o afacere etica...Samsung este toate acestea si inca mult mai mult.
La Samsung Group si Samsung Electronics, produsele, oamenii si atitudinea lor fata de afacere sunt mentinute la cele mai inalte standarde, astfel incat sa poata contribui mai eficient la o lume mai buna.
CAPITOLUL I
PRINCIPALELE COORDONATE ALE ACTIVITATII INTREPRINDERII
1.1. Prezentarea intreprinderii
Istoric:
Samsung inseamna trei stele in coreana. Lee Byung-Chull a fondat Samsung in 1938 incepand cu o mica societate comerciala, cu 40 de angajati, localizata in Seul. Compania a prosperat pana in perioada invaziei comuniste din 1950, ce a adus numeroase prejudicii fondatorului sau. Acesta a fost fortat sa plece si sa ia totul de la capat in Suwon in anul 1951. In doar un an de zile, valoarea companiei a crescut de 20 de ori. In 1953, Lee a deschis o rafinarie de zahar - prima instalatie de fabricatie din Coreea de Sud, de dupa Razboiul Corean. Compania a prosperat sub conducerea lui Lee, al carui scop a fost ca Samsung sa fie lider de piata in fiecare industrie in care activa (Samsung Elecronics). Compania a inceput sa se extinda si in domeniul serviciilor, precum asigurari, giranti si la inceputul anilor '70, Lee a imprumutat bani de la companii straine pentru a se lansa in industria de comunicare in masa prin statii radio si de televiziune (Samsung Electronics). Regimul lui Park Chung-Hee, presedintele sud-corean din anii '60 si '70 a ajutat Samsung Electronics si multe alte firme coreene. Park a conferit o mare importanta dezvoltarii economice si a sustinut companiile mari, profitabile, protejandu-le de competitie si ajutandu-le din punct de vedere financiar. Guvernul sau a interzis mai multor companii externe sa-si vanda produsele electronice in Coreea de Sud. Pentru a compensa lipsa de expertiza tehnologica din Coreea de Sud, guvernul sud-corean a solicitat furnizori straini de echipament de telecomunicatii care sa ofere tehnologie avansata de semiconductor in schimbul permiterii accesului la piata coreana (Samsung Elecronics). Acest lucru a ajutat enorm compania Samsung in incercarea sa de a crea primele cipuri coreene de memorie pentru accesare rapida. Mai mult, desi Samsung Electronics putea investi in companii din afara tarii, investitorilor straini le era interzis sa cumpere actiuni Samsung (Samsung Electronics). Samsung a prosperat semnificativ pe piata interna.
Mai tarziu, Grupul Samsung s-a divizat in mai multe ramuri, precum Samsung Elecron Devices Co., Samsung Elecro-Mechanics Co., Samsung Corning Co. si Samsung Semiconductor & Telecommunications Co., toate fiind grupate sub numele de Samsung Electronics Co., Ltd., in anii 1980. Primul produs al companiei a fost un televizor alb-negru. La sfarsitul anilor 80' si inceputul anilor 90', Samsung Electronics a investit masiv in cercetare si dezvoltare, precum si in cladirea companiei ca lider in industria globala de electronice. In anii 80', Samsung producea, transporta si vindea in intreaga lume o serie larga de instalatii si produse electronice. (Samsung Electronics). In 1982 a deschis o fabrica de asamblare de televizoare in Portugalia; in 1984, a construit o fabrica de 25 de milioane de dolari in New York; iar in 1987 a amenajat un nou spatiu de 25 milioane de dolari in Marea Britanie. In 1993, Lee Kun-Hee, succesorul lui Lee Byung-Chull, a vandut zece dintre filialele Grupului Samsung, a restrans compania si a imbinat diferite operatiuni concentrandu-se asupra a trei industrii: electronica, de inginerie si chimica (Samsung Elecronics). In 1992, Samsung a devenit cel mai mare producator de cipuri de memorie din lume. In 1995 a proiectat primul sau display cu cristale lichide, egalandu-si in cele din urma nivelul tehnologic cu cel al lui Sony (Lee Kun-Hee). Samsung a incercat, de asemenea, sa-si imbunatateasca imaginea la nivel international. Incepand cu anul 1998, a cheltuit mai bine de 6 miliarde de dolari pentru marketing, a sponsorizat ultimele cinci editii ale jocurilor olimpice si a montat o mare reclama video in Times Square in 2002 (Lee Kun-Hee). Compania Samsung este de asemenea implicata in Jocurile Asiatice, contribuind prin Competitia Samsung Nations Cup Riding, Festivalul Samsung de alergare, Campionatul mondial Samsung si multe altele in intreaga lume (Samsung Elecronics).


Fisiere in arhiva (3):

  • cuprins.doc
  • introd.doc
  • Samsung.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!